Όταν ο φόβος «γεννάει»… αντίσταση!

Του Γιώργου Νούτσου

Το θυμικό, ο ψυχισμός, οι προτεραιότητες δεν υποκύπτουν πάντα στους κανόνες της λογικής! Όχι γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν σ αυτήν, αλλά επειδή υπεισέρχονται άλλες παράπλευρες παράμετροι, που αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της και ετεροκαθορίζουν τις προτεραιότητες της!

Η χειραγώγηση των μαζών, η επιστήμη της σαλαμοποίησης των πάντων και δη των αρχών, των αξιών και της διαφορετικότητας όπως κι αν αυτή προσδιορίζεται, εν όψει του πρώτιστου προτάγματος της άνευ όρων υποταγής στους κανόνες των "ισχυρών" της γης, έχει καταστεί αναμφισβήτητα μια πραγματικότητα, που οφείλουμε πια να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας! Δείτε μεταξύ άλλων, από αυτό το πρίσμα, το επίκαιρο για την Ελλάδα θέμα της απόφασης τελικά, για παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην Ε.Ε. ή την αποχώρηση της, με ότι και τα δυο μπορεί να συνεπάγονται!

Η δαιμονοποίηση κυριαρχεί! Οι φοβίες και οι φόβοι ανασύρονται και αποκτούν έντεχνα κατακλυσμιαία χαρακτηριστικά. Η σύγκρουση ανάμεσα στο θυμικό, την περηφάνια, την αξιοπρέπεια, την αυτεξουσιότητα, την εθνική μας αυθυπαρξία, τη θρησκευτική, πατριωτική και παραδοσιακή προσήλωση σε αρχές που προτάσσουν ως μέγιστα αγαθά της ζωής μας την ίδια τη ζωή, την ελευθερία, την οικογένεια, την έκφραση, τον προσωπικό και εθνικό αυτοπροσδιορισμό, αποκτούν χαρακτήρα νομοτελειακό και καλούνται να συγκρουστούν με τις ξενόφερτες, μεθοδευμένες, υποκριτικές και δόλιες πολιτικές μιας θολής και ασύμφορης παγκοσμιοποίησης, που είναι βέβαιο πως μόνο τα δικά μας εθνικά και προσωπικά χαρακτηριστικά και συμφέροντα δεν υπηρετεί!! ! Κι είναι τότε η στιγμή, που ανασύρονται σωρηδόν, όλες οι γνωστές και κατάπτυστες τακτικές των γκεμπελικών πρακτικών, των ωμών εκβιασμών, της χειραγώγησης του νου και της κρίσης μέσα από ανελέητο βομβαρδισμό νυχθημερόν με ειδήσεις και εξελίξεις ικανές να λυγίσουν την πλέον δυνατή θέληση και ψυχή!! !

Εκεί βρισκόμαστε τώρα! Ένα μικρό Έθνος, για μια ακόμα φορά να γίνεται προμετωπίδα σιχαμερών συνταγών χειραγώγησης και τιμωρίας για την εκλογική του αναίδεια να αναδείξει αντιπαθητικές και «αντικομφορμιστικές» ως προς το "σύστημα" συνταγές εξουσίας, που έρχονται και χαλούν, τη σούπα της προαποφασισμένης παγκόσμιας κυριαρχίας και της άνευ ανταλλαγμάτων άλωσης κάθε μορφής πλούτου επί γης!

Δεν είναι λοιπόν όλα τόσο απλά, όσο θέλουν να μας τα παρουσιάσουν! Δεν είναι η παραμονή της χώρας στο ευρώ πανάκεια "δια πάσαν νόσον και μαλακίαν"! Δεν είναι αυτόματη η συνεπαγωγή της απόλυτης καταστροφής άπαξ και αποφασίσουμε σαν Έλληνες να διατηρήσουμε τον εθνικό, οικονομικό και δημοσιονομικό μας αυτοπροσδιορισμό επιλέγοντας το εθνικό μας νόμισμα για να πορευτούμε! Είναι θέμα απόφασης να το πράξουμε, αν κρίνουμε πως δεν αντέχουμε την στο διηνεκές χειραγώγηση, εξανδραποδισμό και ετεροκαθορισμό της αθλιότητας, που άλλοι επιλέγουν να μας επιβάλλουν..!

Τεράστιες οι δυσκολίες σαφώς... Όπως τεράστιες και οι προκλήσεις...! Όμως το να πατήσεις στα πόδια σου από το μηδέν, να δημιουργήσεις τη δική σου παραγωγική μηχανή, να εκμεταλλευτείς όσα πλουσιοπάροχα η φύση σου χάρισε, να αναδείξεις ικανότητες, δεξιότητες, φαντασία και δυναμισμό που ο Έλληνας αποδεδειγμένα διαθέτει, είναι παράλληλα μια τεράστια πρόκληση...! Κυρίως γιατί έρχεται και αμφισβητεί για το λαό μας το κάρμα της ισοπέδωσης και της προδιαγεγραμμένης εξαθλιωτικής πορείας!! !

Χωρίς πανικό λοιπόν, χωρίς τρομολαγνικές φοβίες, με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ας τοποθετηθούμε σαν η ώρα φτάσει...! Το μήνυμα, που οφείλουμε να εκπέμψουμε, είναι πως δεν είμαστε δεδομένοι... Πως είμαστε ΕΜΕΙΣ! Οι "μικροί", λίγοι αλλά εξαιρετικά τολμηροί και απρόβλεπτοι! Αν μας σεβαστούν δεν έχουμε λόγο να τους αμφισβητήσουμε! Ας μας αμφισβητήσουν όμως, έχουμε κάθε λόγο να τους "χαιρετήσουμε", λεβέντικα και εκκωφαντικά, όπως καλά γνωρίζουμε...!Πηγή: "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους..."

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *