Παράρτημα του Eurogroup το κοινοβούλιο

stontoixoellada1

Κάνουν ότι έχουν Βουλή και το Eurogroup ήδη ανακοίνωσε συνεδρίαση για την αξιολόγηση-Τα "κοράκια" έτοιμα να πάρουν δάνεια χωρίς ούτε ένα ρίσκο.

Mαρία Τσολακίδη

Η κοροϊδία ότι έχουμε ακόμη Βουλή που ψηφίζει συνεχίζεται. Την ώρα που έχουν κατατεθεί τροπολογίες για τα εκκρεμή προαπαιτούμενα προς ψήφιση, το Eurogroup ανακοίνωσε "εκτάκτως" ότι η συνεδρίασή του θα γίνει την Δευτέρα για να επικυρωθεί η αξιολόγηση και να δώσει ο ESM την πρώτη δόση ύψους 7,5 δις ευρώ για τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας.

Σίγουροι οι δανειστές ότι θα περάσουν και τα προαπαιτούμενα όπως έχουν περάσει όλα μέσα στην Βουλή δεν περιμένουν καν για το θεαθήναι να γίνει ψηφοφορία από το νομοθετικό σώμα της χώρας. Έτσι λοιπόν, αφού πρώτα τακτοποιήσουν με την ψήφιση τα funts που θα παίρνουν τα δάνεια χωρίς να υποχρεούνται να καταβάλλουν 4,5 εκατ. ευρώ ως μετοχικό κεφάλαιο για να πάρουν την άδεια λειτουργίας, το θέμα των κόκκινων και πράσινων δανείων θα το τακτοποιήσουν οι δανειστές με την υπαλληλική ελληνική κυβέρνηση στο άμεσο μέλλον. Το θεατρικό της Βουλής εκτός από funts έχει ΑΔΜΗΕ, ΕΚΑΣ καθώς και ότι η αναστολή του κόφτη ακόμη και για έκτακτες ανάγκες όπως φυσικές καταστροφές θα πρέπει να δίνεται με άδεια των δανειστών!

Ο υπουργός Τσακαλώτος εφόσον ήταν ήδη ενήμερος για το "έκτακτο" Eurogroup στις 6 Ιουνίου, δήλωσε χθες ότι τα χρήματα θα έρθουν μετά τις 13 Ιουνίου. Θέλει λίγο παραπάνω από 10 ημέρες να κάνουν και οι Ευρωπαίοι εταίροι την δήθεν δημοκρατική διαδικασία, να επικυρώσουν δηλαδή από τα κοινοβούλια τους την αξιολόγηση για να δώσουν 7,5 δις ευρώ από το κοινό τους ταμείο (ESM) για να τα ξαναπάρουν πίσω την ίδια στιγμή ως δόσεις για το ελληνικό χρέος.

Αναλυτικά, ως νόμοι του κράτους χωρίς καν να μπουν σε ψηφοφορία στην Βουλή είναι τα εξής:

-Επαναδιατύπωση των διατάξεων για τον αυτόματο μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής σχετικά με την έκθεση που θα υποβάλλει κάθε χρόνο ο υπουργός Οικονομικών στην Βουλή και στην Ε.Ε., όπως επίσης και ότι η προβλεπόμενη αναστολή επιβολής του μηχανισμού σε εξαιρετικές περιπτώσεις (φυσικές καταστροφές κλπ.) θα γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τους Θεσμούς. Ακόμα, διασαφηνίζεται ο μαθηματικός τύπο βάσει του οποίου δύναται να μειωθούν τα ανώτατα όρια εκτέλεσης των δαπανών του προϋπολογισμού.

-Όσον αφορά στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε.: Επέρχονται νομοτεχνικές βελτιώσεις που αφορούν την εταιρεία και τις θυγατρικές της. Μεταξύ αυτών προβλέπεται ότι το ΤΧΣ για την διανομή των κερδών του οποίου ισχύουν όσα προβλέπει ο νόμος 3864/2010 (άρθρο 12), θα μεταφέρει ποσά απευθείας στο Ελληνικό Δημόσιο.

-Για ΕΚΑΣ και οικογενειακή παροχή: Ορίζεται ως χρόνος εφαρμογής των νέων κριτηρίων χορήγησής του η 1 Ιουνίου 2016 αντί 1 Ιανουαρίου 2016, ενώ τροποποιούνται και συμπληρώνονται διατάξεις του ασφαλιστικού όσον αφορά τους δημοσίους υπαλλήλους και τους στρατιωτικούς. Συγκεκριμένα, αποσαφηνίζεται ότι οι διατάξεις για την οικογενειακή παροχή δεν εφαρμόζονται για τα πρόσωπα που οι συντάξεις τους υπολογίζονται με το νέο ασφαλιστικό. Επίσης, προβλέπεται ότι για τον υπολογισμό της σύνταξης που θα περικοπεί σε περίπτωση εργασίας συνταξιούχων του Δημοσίου, θα λαμβάνεται υπόψη το ύψος του ημερομισθίου του ανειδίκευτου εργάτη. Ακόμα, ρυθμίζεται κατά ενιαίο τρόπο για μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους ο υπολογισμός του ποσού της εφάπαξ παροχής για τον ασφαλιστικό χρόνο έως και την 31.12.2013. Επίσης, καταργούνται οι ειδικώς οριζόμενοι πόροι ασφαλιστικών ταμείων που έχουν υπαχθεί στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

-Για ΑΔΜΗΕ Α.Ε.: Ρυθμίζονται θέματα δημοπράτησης προϊόντων ηλεκτρικής ενέργειας για ανακατανομή των μεριδίων στο διασυνδεδεμένο σύστημα, των μεριδίων της ΔΕΗ Α.Ε. και των εναλλακτικών παρόχων. Ακόμα, επανακαθορίζεται μειούμενο (από πέντε σε τέσσερις μήνες) το χρονικό όριο εντός του οποίου διενεργείται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη στρατηγικού επενδυτή στον οποίο θα μεταβιβαστούν μετοχές της ΑΔΜΗΕ Α.Ε. και προσδιορίζεται ρητά το χρονικό διάστημα από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του οποίου η ΔΕΗ Α.Ε. θα πρέπει να έχει λάβει γνωμοδότηση προκειμένου να προβεί στη σύναψη της αγοραπωλησίας μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

-Εταιρείες Διαχείρισης και Απόκτησης Απαιτήσεων από Δάνεια: Τροποποιείται η προϋπόθεση καταβολής σε μετρητά και σε ελληνική τράπεζα ποσού 4,5 εκ. ευρώ ως ελάχιστο μετοχικό κεφάλαιο προκειμένου οι εταιρείες αυτές να λαμβάνουν άδεια να χορηγούν νέα δάνεια και πιστώσεις. Στις περιπτώσεις που μεταβιβάζεται απαίτηση από εξυπηρετούμενο δάνειο ή πίστωση για την εξυπηρέτηση του οποίου έχει συμφωνηθεί κυμαινόμενο επιτόκιο, δεν επιτρέπεται να προσδιορίζεται περιθώριο επιπλέον του επιτοκίου αναφοράς υψηλότερο εκείνου που είχε προσδιορίσει η τράπεζα.Πηγή: Στον Τοίχο

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *