Παρόντες και απόντες, υπόλογοι Έλληνες έναντι της Μακεδονίας και του Ελληνισμού

Θ. Μαλκίδης

Πριν να γίνει γνωστή η συμφωνία παράδοσης της Μακεδονίας μία εφημερίδα της Αθήνας με πρωτοσέλιδό της, ανέφερε πως Ευρωπαία πρωθυπουργός μας προέτρεψε να αποδεχθούμε την παράδοση της Μακεδονίας στους λωποδύτες, αφού με αυτόν τρόπο η μείωση των συντάξεων θα <<πήγαινε>> έξι μήνες πίσω!

O Σεφέρης γράφει και για αυτό με μοναδικό τρόπο: «Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν υποταχτείτε. Υποταχτήκαμε και βρήκαμε τη στάχτη. Μας έλεγαν θα νικήσετε όταν εγκαταλείψετε τη ζωή σας. Eγκαταλείψαμε τη ζωή μας και βρήκαμε τη στάχτη.... Μένει να ξαναβρούμε τη ζωή μας, τώρα που δεν έχουμε πια τίποτα».

Εμείς αντί για την υποταγή και τη στάχτη, επιλέγουμε τους Υψηλάντες και τον Κολοκοτρώνη, τον Παύλο Μελά και τον Ίωνα Δραγούμη, τον Ναπολέοντα Σουκατζίδη, τον Περρίκο και τα χιλιάδες θύματα των Ολοκαυτωμάτων της Ναζιστικής Κατοχής από το Δίστομο μέχρι τα Καλάβρυτα, επιλέγουμε τον Γκάτσο, τον Λειβαδίτη τον Ελύτη και τον Σεφέρη, ακολουθούμε τον Παλληκαρίδη και τον Αυξεντίου, τους στρατιώτες των Κυπριακών Θερμοπυλών του 1974, τον Γιαλοψό, τον Καραθανάση, τον Βλαχάκο και τον Γεώργιο Μπαλταδώρο, αγωνιζόμαστε για τον Άγγελο Μητρετώδη, τον Δημήτριο Κούκλατζη, τον Γιάννη Βασίλη Γιαϊλαλί, επιλέγουμε τον Ελληνισμό και τη Μακεδονία της Αντίστασης και της Συνέχειας.

Οι Έλληνες δεν μπορούν να δεχθούν την παράδοση (και) της Μακεδονίας!

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων

Οι σύλλογοι που θα μεταβούν στις Πρέσπες μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τους Αντιπροέδρους της ΠΟΠΣΜ όπως παρακάτω :
Σύλλογοι Κ. Μακεδονίας στο τηλ. 6936584111
Σύλλογοι Αν. Μακεδονίας στο τηλ. 6974127667

Σύλλογοι Δυτ. Μακεδονίας στο τηλ. 6977254045Πηγή: ΜΑΛΚΙΔΗΣ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *