Ποιο είναι το κίνητρο για να ξεπουληθεί και η Θράκη;

Μακεδών

Το ζήτημα είναι σοβαρότερο ίσως από αυτό των Σκοπίων, λόγω του ότι είναι άμεσο με κύριο διεκδικητή τον Ερντογάν και όχι τον Ζάεφ.

Φοβάμαι πως δεν έγινε αντιληπτό, τι επιχειρεί να κάνει στη Θράκη η κυβέρνηση. Το ζήτημα είναι σοβαρότερο ίσως από αυτό των Σκοπίων, λόγω του ότι είναι άμεσο με κύριο διεκδικητή τον Ερντογάν και όχι τον Ζάεφ [αν και ο Ζάεφ έβαλε τα γυαλιά στον δικό μας, αυτοθαυμαζόμενο ως ικανό].

Μιλούσαν παλαιότερα για μυστική συμφωνία που έχουμε συνάψει με τους Τούρκους. Από όσα συμβαίνουν, είναι πιθανόν να είναι αληθινές οι φήμες, αφού κάποια από τα στοιχεία έχουν επαληθευθεί, όπως είναι ο διαμοιρασμός του Αιγαίου στον 25ο μεσημβρινό, αλλά και η αποδοχή από ελληνικής πλευράς ότι τα Ίμια και άλλα νησάκια σαν κι αυτά, είναι αμφισβητούμενης κυριαρχίας.

Το ερώτημα είναι, τι κίνητρο έχουν, με εκτελεστή τον Γαβρόγλου, ο Καλπαδάκης με τον Κοτζιά, να προβαίνουν συνεχώς σε παραχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας, προς συνειδητούς αντιπάλους του ελληνισμού; Πρόκειται για εφαρμογή ιδεοληψιών; Πρόκειται για αναληφθείσες δεσμεύσεις -έναντι τίνων ανταλλαγμάτων;- που υλοποιούν; Μόνον αυτοί γνωρίζουν, κι εμείς θα το πληροφορηθούμε κατόπιν εορτής. Για τον πρωθυπουργό δεν κάνω λόγο, επειδή αμφιβάλλω αν έχει κατανοήσει και αυτό το ζήτημα, πού μπορεί να καταλήξει.

Υπάρχει μια σοβαρή καταγγελία από την πατριωτική ομάδα του "Αντιφωνητή" της Κομοτηνής, που προσπαθεί να εγείρει τις συνειδήσεις, καταγγελία που προέρχεται από έμπιστη πηγή και σας την μεταφέρω.

Μικρό διάστημα πριν από την κατάθεση της (ν)τροπολογίας που προβλέπει την υποχρεωτική συνταξιοδότηση των μουφτήδων στα 67 (ουσιαστικά το εξωπέταγμα των μουφτήδων Ξάνθης και Κομοτηνής) ο Τούρκος πρόξενος Κομοτηνής κάλεσε τους μουσουλμάνους βουλευτές και τους είπε πως υπάρχει ΣΥΝΝΕΝΟΗΣΗ μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για να γίνουν αλλαγές σε μουφτείες και βακουφικές επιτροπές στην Θράκη και για αυτό δεν πρέπει να αντιδράσουν αρνητικά στο πρώτο (επικείμενο τότε) βήμα σχετικά με την εξώθηση των νόμιμων μουφτήδων σε συνταξιοδότηση.

Τους είπε επίσης πως το δεύτερο βήμα θα είναι η εκλογή μουφτήδων και τρίτον η εκλογή βακουφικών επιτροπών. Μάλιστα τους ενημέρωσε πως οι εκλογές για τις βακουφικές επιτροπές θα γίνουν μέσω των δημοτικών εκλογικών καταλόγων. Ακούστηκε δε και το όνομα του Χατζηοσμάν ως υποψήφιου προέδρου της βακουφικής επιτροπής Κομοτηνής!... Αν γίνει και αυτό, τότε δεν υπάρχει πιο κάτω.

Έχω σημειώσει πρόσφατα, πως η εκλογή μουφτή, μετά βεβαιότητας ανθρώπου του Προξενείου, αλλιώς δεν θα το απαιτούσε ο Ερντογάν, δεν σημαίνει μόνον την ελεύθερη ανθελληνική προπαγάνδα που θα διεξάγει ο τουρκομουφτής τόσο στην Θράκη, όσο και στα διεθνή φόρα [ήδη ο ψευτομουφτής το πράττει ανεμποδίστως επί χρόνια], αλλά είναι και η διαχείριση των Βακουφίων, που θα περιέλθει κι αυτή στο τουρκικό Προξενείο, δεδομένου ότι κάθε απόφαση της διαχειριστικής Επιτροπής των βακουφικών ιδρυμάτων, πρέπει να εγκρίνεται από τον μουφτή, και θα λαμβάνεται από ιμάμηδες, που θα διορίζονται κι αυτοί από τον μουφτή.

Τι είναι το Βακούφιο, σύμφωνα με τον τελευταίο νόμο 3647/2008. Είναι αφιέρωμα κατά τον Ιερό Ισλαμικό Νόμο, που περιλαμβάνει ακίνητα ή/και κινητά περιουσιακά στοιχεία ή πρόσοδο υπέρ ευσεβούς, αγαθοεργού, κοινωφελούς γενικά σκοπού ή υπέρ φιλανθρωπικού, θρησκευτικού, ευαγούς ιδρύματος, που είτε υπάρχει είτε ιδρύεται για μη κερδοσκοπικό σκοπό.

Άρθρο 3. […] Η διαχείριση της Βακουφικής περιουσίας γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στη νομοθεσία περί κληροδοτημάτων και κοινωφελών ιδρυμάτων. Τα μέλη των Επιτροπών που διαχειρίζονται τη Βακουφική περιουσία είναι υποχρεωμένα να σέβονται τις μουσουλμανικές αρχές και παραδόσεις ως προς τη διαχείρισή της. Τη σχετική εποπτεία ασκεί ο Μουφτής.

[…] Η διαχείριση των εσόδων της Βακουφικής περιουσίας για οποιονδήποτε άλλο λόγο περιλαμβανομένης της τυχόν εκποιήσεως της ακίνητης περιουσίας, της συστάσεως υποθήκης, της ανεγέρσεως οικοδομής με το σύστημα της αντιπαροχής, της αγοράς ακινήτων και της οικονομικής συνδρομής σε άλλο Βακούφιο, γίνεται μετά τη διατύπωση σύμφωνης γνώμης του οικείου Μουφτή.

Επομένως, πέραν της ανθελληνικής προπαγάνδας, ο Α. Τσίπρας, δια του Γαβρόγλου, Κοτζιά και Καλπαδάκη, προσφέρει και χρήματα στους τουρκόψυχους για να ασκούν αυτήν την προπαγάνδα. Μπορεί άραγε να εξηγήσει κάποιος, γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;Πηγή: voria.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *