Προδοσία χωρίς τέλος

Οσα συμβαίνουν στη μαρτυρική Κύπρο επιβεβαιώνουν ότι η προδοσία που συντελείται στο νησί από το 1974 δεν λέει να τελειώσει. Αντί η διεθνής κοινότητα να έχει εκδιώξει τον εισβολέα και τις δυνάμεις κατοχής από το νησί, συνεχίζει να τον καλύπτει χρόνια τώρα. Ολοι αυτοί που τάχα μου δήθεν κόπτονται για τη διεθνή νομιμότητα και τάξη, όλοι αυτοί που βομβαρδίζουν κάθε χώρα που δεν υποκύπτει στις ορέξεις τους άλλη μια φορά σιωπούν στα εγκλήματα που διαπράττει ο «Αττίλας» χρόνια τώρα.

Οι κατοχικές δυνάμεις προκλητικά και αλαζονικά έδειξαν τις πραγματικές διαθέσεις τους. Θέλουν όλο το νησί δικό τους και αργά και σταθερά με την κάλυψη των συμμάχων μας (τι ντροπή!) συνεχίζουν να απλώνονται πόντο πόντο, μέτρο μέτρο. Το εντυπωσιακό δεν είναι βέβαια αυτό που έπραξαν οι Τούρκοι στην περιοχή των Στροβιλιών.

Εκείνο που αποτελεί προδοσία, και μάλιστα διπλή, είναι η συμπεριφορά της Κυπριακής Προεδρίας και κυβέρνησης. Οχι μόνο άφησαν τις δυνάμεις κατοχής να επεκτείνουν την εισβολή τους, χωρίς να ρίξουν ούτε μια ντουφεκιά, αλλά όλες αυτές τις ημέρες που συνέβη το περιστατικό προσπαθούσαν να το κρύψουν! Αυτή η αφωνία, όταν καταλαμβάνεται έστω και ένας πόντος εθνικού εδάφους, είναι που προκαλεί μια σειρά από ερωτήματα για την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και αν αναλογιστούμε ότι ο σημερινός Πρόεδρος ήταν από τους φανατικότερους υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν, τότε τα ερωτήματα μεγαλώνουν.

Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, ο οποίος εμφανίστηκε χθες για να δηλώσει: «Οι αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας αντιμετωπίζουν, σε συνεννόηση με τα Ηνωμένα Εθνη, το ζήτημα που προέκυψε με τη νέα πρόκληση του κατοχικού καθεστώτος». Απαντώντας δε σε ερώτηση πόσο σοβαρό είναι το επεισόδιο, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μέχρι στιγμής δεν μπορεί να αποτιμηθεί συνολικά η κατάσταση. Γι' αυτό, πρόσθεσε, η κυβέρνηση δεν προβαίνει σε κάποια συγκεκριμένη ανακοίνωση.

Ομολόγησε δηλαδή κυνικά ότι δεν γνωρίζουν καν τι γίνεται στο κυπριακό έδαφος. Και ουδείς είχε την ευαισθησία να υποβάλει την παραίτησή του! Δηλαδή τι περιμένουν για να ξυπνήσουν, άραγε; Να φτάσουν οι Τούρκοι εισβολείς στο Προεδρικό Μέγαρο; Να ρίξουν και τους υπόλοιπους Κυπρίους και Ελλαδίτες στη θάλασσα; Δεν υπάρχει πλέον καμία εθνική συνείδηση;


Πηγή: δημοκρατία


Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *