Ρευστότητα μόνο με Μνημόνιο που θα λέγεται «έντιμος συμβιβασμός»

symvivasmos_entimos_geloiografia

Αφού πρώτα κατασχέθηκαν και πήγαν στο ΔΝΤ λεφτά ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων,δημόσιων οργανισμών, δήμων, περιφερειών και επιχειρήσεων με διαφορετικό τρόπο απ” ότι στην Κύπρο, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις…

Όλοι πλέον πανηγυρίζουν για ενδεχόμενη ρευστότητα, η οποία προΰποθέτει φυσικά συμφωνία-«έντιμο συμβιβασμό» που δείχνει να έρχεται μετά από μήνες… διαπραγμάτευσης και ταξιδιών σε Ρωσία, Κίνα, Ιράν κτλ. για να κατασχεθούν στην ουσία τα αποθεματικά ταμείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων,δημόσιων οργανισμών, δήμων, περιφερειών και επιχειρήσεων με διαφορετικό τρόπο απ” ότι στην Κύπρο, προκειμένου να μην υπάρξουν αντιδράσεις…

Περιμένουμε βέβαια το τελικό κείμενο του νέο Μνημονίου αλλά και πως θα αντιδράσουν αριστερή πλατφόρμα και υπόλοιπες συνιστώσες που ζητούν επίμονα ρήξη ή εκείνοι που προτείνουν δημοψήφισμα… Τελικά γιατί έγιναν εκλογές;

Ενιαίος ΦΠΑ με αύξηση σε τρόφιμα, βιβλία κ.α., μένει ο ΕΝΦΙΑ, «παγώνει» το αφορολόγητο και πολλά άλλα. Διαβάζουμε στα Μέσα:

Η ελλαδική πλευρά δέχτηκε να ανοίξει η συζήτηση για τα μέχρι τώρα θέματα ταμπού του συνταξιοδοτικού και του ασφαλιστικού παρά τις διαβεβαιώσεις υπουργών ότι δεν θα θιχθεί, ενώ είναι αναπόφευκτο πως θα θιγόταν μετά το PSI τoυ 2012 και ότι επακολούθησε μέχρι σήμερα.

Αλλαγές στις συντάξεις: το «πράσινο φως» έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που σε κοινή δήλωσή του χθες με τον Πρόεδρο Γιούνκερ, μίλησαν για μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού ώστε να καταστεί «δίκαιο και δημοσιονομικά βιώσιμο» αλλά και με στόχο την διασφάλιση «της τρίτης ηλικίας» από τη φτώχεια. Πίσω από τις λέξεις αυτές πάντως, οι θεσμοί διαβλέπουν αυτό που θέλουν να ακούσουν, δηλαδή περικοπές συντάξεων και αύξηση ορίων ηλικίας στα 65.

Ενιαίος ΦΠΑ 16%-18% : σύμφωνα με πηγές κοντά στη διαπραγμάτευση, το μέτρο «αρέσει» στους θεσμούς που, με την υποσχετική τουλάχιστον αυτή, δέχονται να μην επιμείνουν στην κατάργηση της έκπτωσης 30% του ΦΠΑ στα νησιά. Εξαιρούνται φάρμακα και κάποια βασικά προϊόντα, όχι όλα, ενώ έρχεται αύξηση και στα βιβλία!!!.

Εν ολίγοις ΦΠΑ σε κάποια αγαθά και υπηρεσίες θα μειωθεί περίπου 5-6 ή έως και 8 ποσοστιαίες μονάδες από το 23% που φορολογούνται σήμερα, ωστόσο σε τρόφιμα και άλλα βασικά είδη ευρείας κατανάλωσης μπορεί να ανέβει 5-10 μονάδες.

Εργασιακά: κυβέρνηση και θεσμοί συζητούν επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και συμβάσεων, αλλά πιο «ελαστικών» και πάντως όχι με την μορφή που είχαν στο παρελθόν.

Ιδιωτικοποιήσεις: πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιτάχυνσή τους, ειδικά μάλιστα τώρα που η κυβέρνηση συνδέει τις εισπράξεις από ιδιωτικοποιήσεις με την ενίσχυση των ασφαλιστικών ταμείων (για να είναι και «δημοσιονομικά βιώσιμα» όπως αναφέρει και η δήλωση Τσίπρα-Γιούνκερ). Πρώτα στη λίστα βρίσκονται τα περιφερειακά αεροδρόμια (με τροποποίηση όμως της σύμβασης) και έπονται άλλες όπως ΟΣΕ, ΟΛΠ κλπ.Πηγή: ΠΥΓΜΗ.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *