Σαν τα φύλλα οι άνθρωποι
« Η γενιά των ανθρώπων είναι σαν τη γενιά των φύλλων, που άλλα φύλλα ο άνεμος σκορπά χάμω, άλλα πάλι φυτρώνουν όπως η άνοιξη αναχλωραίνει τα πράσινα δέντρα. Έτσι και η γενιά των ανθρώπων: Η μία φυτρώνει και η άλλη σβήνεται»...Στην αξία της ζωής αναφέρεται ο ΟΜΗΡΟΣ μέσα από μια στιχομυθία στην Ιλιάδα η οποία συμβαίνει ανάμεσα στον Ιδομενέα και τον Γλαύκο λίγο πριν αναμετρηθούν αντίπαλοι στην μάχη. Σαν τα φύλλα των δέντρων είναι οι άνθρωποι, που γεννιούνται και πεθαίνουν ενώ ο άνεμος μπορεί να τα σκορπίσει εύκολα στο χώμα και τα μετατρέπει σε πρασινάδα ζωής την άνοιξη, ανοίγοντας έτσι πάλι και πάλι τον κύκλο της ζωής...
Η φθαρτή φύση του ανθρώπου δεν πρέπει να λησμονείται, αντίθετα η ζωή μας γόνιμο λίπασμα στις επόμενες γενιές θα πρέπει να γίνεται. Η φύση μαρτυρά σε όποιον έχει την ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ την αδυναμία και την φθορά της ύλης απέναντι στην διαρκή αναμέτρηση με το άπειρο. Ο Όμηρος όπως και γενικότερα οι Έλληνες γνώριζαν πολύ καλά ότι η ζωή διαρκεί ελάχιστα, αλλά σου επιτρέπει να κάνεις όμως πολλά! Η "αθανασία" της ύλης δόθηκε από τους ΘΕΟΥΣ προς τους ανθρώπους μέσω της ΝΟΗΣΗΣ KAI TΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗΣ.
Η φύση παραμένει αθάνατη, το ίδιο και οι Θεοί μας, το μόνο που μπορεί να δώσει στους ανθρώπους την αθανασία είναι η κατανόηση ενός απλού μηνύματος, το οποίο κρύφτηκε σε ΕΝΑ και μόνο φύλλο ενός δένδρου, να γίνεις ΑΝΘΡΩΠΕ μου γόνιμος, τροφή και λίπασμα στο δένδρο της ζωής για τις επόμενες γενιές.
Εκεί είναι φυλαγμένη τελικά η ποθητή αθανασία, στην νόηση της φύσης!
Αθανάσιος Σκαρλάτος
Πηγή: ΜΥΘΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ