Στην Γαλλία «σκούρυναν» σε σχολική φωτογράφηση λευκούς μαθητές για να προωθεί η «ποικιλομορφία» και στη Νέα Υόρκη θα προτιμώνται μη λευκά παιδιά σε δημόσια σχολεία

Έκπληκτοι κάποιοι μαθητές στη Λυών της Γαλλίας που συμμετείχαν σε σχολική φωτογραφία είδαν το δέρμα τους σκουραίνει τεχνητά από μια διαφημιστική εταιρεία προκειμένου να προωθηθεί η "ποικιλομορφία" στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σχεδιάζοντας να δημιουργήσει ένα υποκατάστημα στις Η.Π.Α., η σχολή Emile-Cohl δημοσίευσε μια φωτογραφία με χαμογελαστούς σπουδαστές στο Twitter.

Ωστόσο, οι ίδιοι οι σπουδαστές παρατήρησαν ότι σε κάποια πρόσωπα το δέρμα είχε γίνει πιο σκούρο με photoshop, και σε μερικές περιπτώσεις τους έκανε να φαίνονται εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι.

Καθώς η σχολή άρχισε να δέχεται κριτική για την «επεξεργασμένη» εικόνα, κατηγόρησε την διαφημιστική εταιρεία που παρείχε τη φωτογραφία, και κατόπιν ανέστειλε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της, διέκοψε την συνεργασία με την εταιρία και προέβη σε δήλωση συγγνώμης.

Εκπρόσωπος της σχολής αρνήθηκε ότι υπήρχε "πρόθεση χειραγώγησης της πραγματικότητας" και έριξε το φταίξιμο στην διαφημιστική εταιρεία που θέλησε να δώσει ένα «μήνυμα διαφορετικότητας» για ένα αμερικανικό κοινό.

Πολλοί χρήστες του Twitter αντέδρασαν με περιφρόνηση.

"Η λευκή ενοχή και το αυτο-μίσος έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Πρόκειται για ψυχική ασθένεια", έγραψε ένας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με άρθρο στην New York Post, με τίτλο "Τα σχολεία της Νέας Υόρκης θα δώσουν προτεραιότητα σε κυρίως μαύρα και ισπανόφωνα παιδιά", της δημοσιογράφου Susan Edelman, "η ποικιλομορφία κατευθύνει 78 σχολεία σε 14 από τις 32 κοινότητες της πόλης τα οποία θα δώσουν προτεραιότητα στην είσοδο κυρίως σε μαύρα και ισπανόφωνα παιδιά - και σύντομα θα ακολουθήσουν περισσότερα σχολεία».

Το «σχέδιο», αναφέρει η New York Post προβάλλεται ως το «μεγαλύτερο κίνημα κατά του φυλετικού διαχωρισμού στα σχολεία του Big Apple από την εποχή των πολιτικών δικαιωμάτων της δεκαετίας του 1950» - αλλά φυσικά δεν είναι κάτι τέτοιο.

Το σχέδιο να «προτιμηθούν» τα μη λευκά παιδιά εις βάρος των λευκών στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης είναι αυταρχικό και δηλώνει ανοιχτά μίσος και διακρίσεις κατά των λευκών και αποβλέπει στο να «καθαρίσει» από τους τελευταίους λευκούς την ήδη κατά μεγάλη πλειοψηφία μη λευκή πόλη.

Είναι επίσης μια ένδειξη για το τι μπορούν να περιμένουν οι λευκοί σε όλες τις περιοχές όταν γίνουν μειονότητα.Πηγή: ΚΟ / από εδώ κι εδώ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *