Τα γραπτά (και οι απομαγνητοφωνήσεις) μένουν – Αλέξης Τσίπρας, 2ο μέρος

Εικόνα από:www.newsit.gr

Εικόνα από:www.newsit.gr

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί, ε λοιπόν ναι, ιδού η Ρόδος και το πήδημα, σε λίγες μέρες θα το ζήσουμε…

————————

ΔΗΜ: Ωραία για πέστε μου τώρα σχηματίζεται αυτή κυβέρνηση και πάτε στους δανειστές στην Ευρώπη έχετε και κάποια συμπαράσταση ασφαλώς από τους Ευρωπαίους συντρόφους σας και η Μέρκελ λέει ή και ο Ολάντ ή και μόνη της οι δανειστές ή οι Βρυξέλλες λένε όχι, δεν διαπραγματευόμαστε τίποτα…

Α.Τ: … ε ας πάμε πρώτα κι ας το πούνε κύριε Κούλογλου διότι μισό λεπτό …

ΔΗΜ:.. ε όχι ας πάμε πρώτα, μα δεν μπορούμε να πάμε έτσι…

Α.Τ: … α με συγχωρείτε…

ΔΗΜ:… δεν μπορούμε να πάμε έτσι με βάρκα την ελπίδα…

Α.Τ:… μα με συγχωρείτε είναι δυνατόν να μου λέτε ότι θα πουν όχι;

ΔΗΜ: …θέλω να μου πείτε…

Α.Τ: … θα πούνε όχι σε τι; στο μέλλον της Ευρώπης;

ΔΗΜ:…θέλω να μου πείτε ποιο είναι το πλάνο Β για σας για την Ελλάδα για την κυβέρνησή σας, για το κόμμα σας;

Α.Τ: … θα σας απαντήσω, ξέρετε γιατί αντιδρώ έτσι; Διότι διαρκώς διαρκώς και αυτό βυθίζει τον λαό μας στην απαισιοδοξία. Διαρκώς παίρνουμε το σενάριο το πιο αρνητικό, θα μας πούνε όχι μα πότε αξιοποιήσαμε αυτά τα όπλα τα οποία είχαμε; Πότε διαπραγματεύθηκε ουσιαστικά ένας Έλληνας πρωθυπουργός, πηγαίνοντας εκεί να μεταφέρει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του Ελληνικού λαού;


Πηγή βίντεο στο youtube

ΔΗΜ: Από αυτόν τον εκβιασμό από τη δικιά μας μεριά αυτή τη φορά αν υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε στη δραχμή και σε μια καταστροφή που θα είναι ενδεχομένως μεγαλύτερη από την σημερινή.

Α.Τ:Υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ναι , και υπάρχει ο κίνδυνος αυτός διότι στο τέλος της ημέρας, δύο εκδοχές μπορεί να υπάρξουν, ή να υποχωρήσει η Γερμανία κι αυτό θα είναι μία νίκη όχι μόνο για τον Ελληνικό λαό, αλλά για όλους τους λαούς του νότου ή να προχωρήσει σε επιλογές διάλυσης της ευρωζώνης ή κατακερματισμού της ευρωζώνης σε δύο ταχύτητες ή σε σενάρια τα οποία εν πάση περιπτώσει σήμερα δεν είναι και τόσο εύκολα να τα εξηγήσουμε με βάση τη λογική να στο πω έτσι…


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Διαγραφή χρέους μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης διεκδικεί ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δηλώνει ο Τσίπρας στο τσάνελ 4 απαντώντας στην ερώτηση τι θα κάνει αν η Ευρώπη αρνηθεί κούρεμα χρέους.

Α.Τ: Έχω απαντήσει στην ερώτηση χιλιάδες φορές από το 2012. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο συναγερμός που θα ξυπνήσει τους ηγέτες της Ε.Ε από τον λήθαργο τους. Εμείς αυτό που ζητάμε είναι μια ευρωπαϊκή διάσκεψη για να αντιμετωπίσουμε από κοινού το κοινό ευρωπαϊκό πρόβλημα. Δεν μπορεί να υπάρξει λύση, χωρίς διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, μορατόριουμ στην αποπληρωμή και ρήτρα ανάπτυξης.

Στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει ξαναζεσταμένο φαγητό τη συζήτηση για το grexit.

ΔΗΜ: Υπάρχει νέα διαμάχη για το grexit με δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου να γράφουν ότι η Γερμανία μπορεί να σας διώξει από την Ευρωζώνη. Τι απαντάτε;

Α.Τ: Είναι μία συζήτηση που έχει πεθάνει το 2012. Είναι σαν ξαναζεσταμένο φαγητό, σαν χορός των ζόμπι. Το ερώτημα είναι αν θα υπακούσουμε ευλαβικά στους κανόνες ακόμη κι αν είναι λανθασμένοι ή αν θα ακολουθήσουμε το δρόμο που λέει να κάνουμε ότι χρειαστεί για να σώσουμε το κοινό μας σπίτι την ΕΕ και πιο σημαντικά την κοινωνία, τον λαό μας.

Η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα στέλνει νέο μήνυμα ότι η ρευστότητα προς στις Ελληνικές τράπεζες αλλά και η ποσοτική χαλάρωση θα συνεχιστούν μόνο εφ’ όσον η χώρα βρίσκεται σε πρόγραμμα το οποίο θα έχει συμφωνήσει με την τρόικα. Παράλληλα θέτει ως προϋπόθεση και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Εκπρόσωπος ΕΚΤ: Η συνέχιση της κατ’ εξαίρεση αποδοχής των Ελληνικών ομολόγων βασίζεται στην τεχνική παράταση του προγράμματος του EFSF έως το τέλος του Φεβρουαρίου 2015 και της ύπαρξης προγράμματος από το ΔΝΤ. Επίσης βασίζεται στην υπόθεση ότι θα ολοκληρωθεί επιτυχώς ο τρέχων έλεγχος και θα επιτευχθεί συμφωνία για την επόμενη μέρα μεταξύ των Ελληνικών αρχών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνεργασία με την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο υποστηρίζει ο Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξή του στην DW. Ωστόσο διαψεύδει τον τίτλο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της Ελλάδας.

Γ.Σ: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία παροχή για νοικοκυριά που είναι πάνω από 800 ή 900 ευρώ τον μήνα. Άρα είναι ένα πρόγραμμα σαφέστατα προσανατολισμένο στα φτωχά στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας , τα μεγάλα θύματα του μνημονίου καθώς σας υπενθυμίζω ότι σήμερα σύμφωνα με την τελευταία ευρωπαϊκή στατιστική το 34% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι απόλυτα κοστολογημένο και επακριβώς λέει με ποιο τρόπο θα βρεθούν αυτά τα χρήματα, αυτά που αφορούν το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα προέλθουν πρωτίστως από την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσιότερων στρωμάτων.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος της Ελληνικής έκδοσης της εφημερίδας DW δεν ανταποκρίνεται καθ’ οποιονδήποτε τρόπο με το περιεχόμενο της συνέντευξις μου στον κύριο Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο διεθνής τύπος μιλάει για προσπάθειες συμβιβασμού Βερολίνου ΣΥΡΙΖΑ με το Reuters να κάνει λόγο για πολιτικά αποδεκτό συμβιβασμό και το Bloomberg να υποστηρίζει ότι η Γερμανία δεν έχει κανένα όφελος να διακινδυνεύσει τη διάλυση του ευρώ από ένα grexit. Πάντως η Άνγκελα Μέρκελ έστειλε για άλλη μια φορά το μήνυμα, ότι επιδιώκει την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ωστόσο θα πρέπει και η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Α.Μ: Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια επιτυχή κατάληξη με οδηγό το αξίωμα, ότι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν το καθήκον τους και ότι εμείς πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη. Αυτό είναι το επιτυχημένο σχέδιο που επιδιώκουμε και θα συνεχίσουμε και στο μέλλον.

Να σταματήσει η συζήτηση για το grexit ζήτησε από τον πρόεδρο των Ευρωπαίων σοσιαλιστών ο Σταύρος Θεοδωράκης μήνυμα που έστειλε και ο Μάρτιν Σούλτς κατά την συνάντησή του με τον Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σ.Θ: Συνομιλήσαμε το πρωί με τον Τζιάνι Πιτέλα τον πρόεδρο των σοσιαλιστών και δημοκρατών της Ευρώπης . Συμφωνήσαμε ότι πρέπει με κάθε τρόπο να τελειώσει αυτή η κουβέντα για την έξοδο δήθεν της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας στη βάση του Ελληνικού σχεδίου, του σχεδίου που παρουσίασα στον καγκελάριο. Άλλωστε πρέπει να σας πω ότι δεν έχουμε ακούσει μέχρι σήμερα κάποια συγκεκριμένη και βιώσιμη εναλλακτική πρόταση σ’ αυτό το σχέδιο.

Επίσης θέλω να σας πω πως δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να μην υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους , παρά μονάχα πολιτικοί λόγοι. Η πολιτική επιλογή της επιμονής στο λάθος και της άρνησης της λειτουργίας της δημοκρατίας. Μόνο που αν για τέτοιους πολιτικούς λόγους οδηγηθούμε σε αδιέξοδο, τότε νομίζω ότι θα είναι μια απόφαση να τορπιλίσουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον και πιστεύω κανείς δεν έχει τέτοια πρόθεση.

Εμείς έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διότι η πρόθεσή μας δεν είναι η ρήξη με τους εταίρους, πρόθεσή μας είναι να δουλέψουμε σκληρά προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον με κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και ευημερία. Όσοι ξέρουν από Ελληνική μυθολογία γνωρίζουν ότι η θυσία της Ιφιγένειας είχε ως στόχο να πνεύσει ούριος άνεμος, εν προκειμένω η εκτέλεση της Ιφιγένειας όχι μόνο δεν θα φέρει ούριο άνεμο στα πανιά της ευρωζώνης αλλά θα σπείρει ανέμους που πολύ γρήγορα θα θερίσουν θύελλες.

Ως εκ τούτου δεν υπάρχει κανένας σοβαρός παραλληλισμός μ’ αυτόν τον αρχαιοελληνικό μύθο. Αντιθέτως θα μπορούσε να βρει κανείς άλλους αρχαιοελληνικούς μύθους, στην Ελλάδα με το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε διαπράχθηκε ύβρις, ύβρις απέναντι σε εκατομμύρια πολίτες που υπέφεραν χωρίς να φταίν…


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Α.Τ: Ακούσατε από τον κύριο Γιούγκερ να λέει τη λέξη μνημόνιο; Το μνημόνιο επαναλαμβάνω δεν υπάρχει.

Γ.Β: Πρώτον το μνημόνιο τελείωσε.

ΣΟΙΜΠΛΕ: Εφ’ όσον η Ελλάδα όπως αναφέρεται στην δήλωση ως τη Δευτέρα υποβάλει έναν κατάλογο με τα μεταρρυθμιστικά μέτρα της που θα βασίζεται στο τρέχον agreement όπως λέγεται την κύρια σύμβαση χρηματοπιστωτικής διευκόλυνσης, η οποία είναι στην ουσία το memorandum of understanding το μνημόνιο, το μνημόνιο, εφ΄όσον λοιπόν κάνουν τις προτάσεις τους την Τρίτη θα κάνουμε μια πρώτη αξιολόγηση θα γίνει μια αξιολόγηση από τους τρεις φορείς…

Α.Τ: Ακούσατε εσείς να λέει τη λέξη μνημόνιο; Όχι σας ρωτώ γιατί άκουσα τις δηλώσεις του, δεν άκουσα να αναφέρει την λέξη μεμοράντουμ.

ΣΟΙΜΠΛΕ: είναι στην ουσία το memorandum of understanding το μνημόνιο..

Α.Τ: Το μνημόνιο επαναλαμβάνω δεν υπάρχει…

Γ.Β: Το μνημόνιο τελείωσε

Α.Τ: Επαναλαμβάνω ότι η έννοια της τρόικα δεν υπάρχει πια.

ΣΟΙΜΠΛΕ: Έχουμε κλείσει με κόπο ένα πρόγραμμα. Αυτό έγινε στα τέλη του 2012. Συμφωνήσαμε ότι αυτό το πρόγραμμα θα ελέγχεται κάθε τρίμηνο απ’ τους τρεις θεσμούς, δηλαδή την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, τους οποίους τώρα δεν αποκαλούμε πια «τρόικα» γιατί αυτό προκαλεί δυσφορία στην Ελλάδα. Θα πρέπει να το λαμβάνουμε υπ’ όψιν αυτό.

ΔΗΜ: Τώρα τους λέμε θεσμούς…

(σχόλιο από Ράδιο Αρβύλα: Άλλαξε ο Μανωλιός πλέον το φακελάκι θα ονομάζεται παραπληρωμή, η μίζα μετονομάζεται σε διακριτική προμήθεια μεταξύ κυρίων)

Α.Τ: Αυτό το πρόγραμμα η γέφυρα όπως το ονομάσαμε ε…

ΔΗΜ: Αξιολογείτε….ρώτησα το πρόγραμμα από ποιον θα αξιολογείτε…

Α.Τ: Επαναλαμβάνω, επαναλαμβάνω ότι η έννοια της τρόικα δεν υπάρχει πια… εμείς λοιπόν θα επικοινωνούμε με τους θεσμικούς μας εταίρους. Η συμφωνία και η επικοινωνία μας θα γίνεται κατά κύριο λόγο με την ευρωπαϊκή επιτροπή. Και φυσικά στο βαθμό που έχουμε δανειακές σχέσεις και με το Αι Εμ Εφ και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα πρέπει να είμαστε σε μια διαρκή επικοινωνία προκειμένου να βρίσκουμε βιώσιμες και κοινά αποδεκτές λύσεις.

Π.Κ: Ένα μήνυμα θέλουμε να στείλουμε από κοινού…

Α.Τ: Να λέμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό…

Π.Κ:Την απόλυτη αλήθεια στον Ελληνικό λαό…

Τ.Κ: Σταματήστε αυτήν την πιπίλα περί ΣΥΡΙΖΑ

Ε.Κ: Προσπαθούσανε με κάθε τρόπο να μας παρουσιάσουν ότι είμαστε ουρά του ΣΥΡΙΖΑ

ΔΗΜ: Νιώθεις ότι σε προσβάλουν όταν λένε ότι μπορείς να συνεργαστείς με τον ΣΥΡΙΖΑ;

Τ.Κ: Εγώ προσωπικά ναι (Δημ: εντάξει)…και δεν με προσβάλουν γιατί είμαι αριστεροφοβικός, με προσβάλουνε γιατί το έχουμε ξεκαθαρίσει 45 φορές και ο πρόεδρος Πάνος Καμμένος στη Θεσσαλονίκη το ξεκαθάρισε ακόμα περισσότερο, τι να κάνουμε δηλαδή; Μη θέλετε ντε και καλά να μας κάνετε ουρά του οποιουδήποτε ..

Ε.Κ: Μέρος του συστήματος είναι όλοι αυτοί που μας λένε ψέματα και κατηγορούν εμάς ως λαϊκιστές επειδή επιβεβαιωνόμαστε με όλες τις αλήθειες που έχουμε πει…


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ CNN: Άι ντοντ νόου γουατ μιστ – ε – μάνταμ μέρκελ γουόντ του ντού. Μπατ άι νόου γουάτ γουί γουόντ του ντού. Γουί ντοντ γουόντ γκρίς άουτσόουτ, άουτσάιντ γιούροπ. Γουί ντοντ γουόντ γκρίς άουτσάιντ γιουροζόουν. Γουί γουόντ γκρίς ινσάιντ γιούρο αντ ινσάιντ γιουροζόουν, μπα άι μπιλίβ, γουί μπιλίβ, δατ μάνταμ μέρκελ πουτ γιούρο αντ δε γιούροζόν ιν ε μπιγκ ντέντζερ μπάι κίπινγκ δις οστέριτι μέζερς. Σόου γουιγουόντ το τσέιντζ δε οστέριτι μέζουρς όλσο ιν γκρις αντ όλσο ιν γιούροπ.

(σχόλιο Μέλιας: Φριιιιζ! Φριζ, λέω! Πουτ δε κοτ ντάουν σλόουλι! Γιου χεβ δε ράιτ του ρεμέιν σάιλεν. Ένιθιν γιου σέι καν μπι γιουζ αγκένστ ιν ε κορτ οφ λόου)


Πηγή βίντεο στο youtubeΑπομαγνητοφώνηση για τον Αβέρωφ – Μέλια.

Παλαιότερες απομαγνητοφωνήσεις ΕΔΩΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *