Τα γραπτά (και οι απομαγνητοφωνήσεις) μένουν – Προκόπης Παυλόπουλος

11013294_504897459648408_713508039457618157_n

ΔΗΜ: Εγώ και πολύ κόσμος θεωρούμε ότι υπάρχει συνταγματική εκτροπή αυτή τη στιγμή. Για να το δέχεστε και ως ακαδημαϊκός, είτε δεν συμφωνείτε με την επιστήμη σας, είτε θεωρείτε ότι δεν υπάρχει συνταγματική εκτροπή. Και θα ‘ θελα να ακούσω γιατί το θεωρείτε.

Π.Π: Μα έχω γράψει κι έχω πει μέσα στη βουλή…

ΔΗΜ: Θέλω να πω, αφού υπερασπίζεστε τη Δημοκρατία γιατί δέχεστε να παραβιάζεται το σύνταγμα.

Π.Π: Γιατί πρέπει να υπερασπίζομαι το σύνταγμα ….

ΔΗΜ: … το παραβιάζεται…

Π.Π: ….βεβαίως…

ΔΗΜ:.. συμφωνείται ότι παραβιάζεται το σύνταγμα η απάντησή σας είναι «ναι», παραβιάζεται το σύνταγμα αυτή τη στιγμή;

Π.Π: Κύριε Λαβίθη χθες στην εκπομπή σας είπα κάτι. Ότι αν δεν γίνουν εκλογές σας είπα χθες ότι αυτή η Βουλή…

ΔΗΜ: … ε αποσύρεται την ψήφος εμπιστοσύνης στο Πασόκ κύριε Παυλόπουλε και πάμε σε εκλογές το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα, έχει χάσει την δεδηλωμένη του το Πασόκ.

Π.Π: Σαφώς…

ΔΗΜ: …για πείτε μου.

Π.Π: Κι αν δεν γίνει αυτό μέσα στους επόμενους δυο μήνες, θυμηθείτε με τι θα κάνει η ΝΔ αλλά σας λέω ένα πράγμα, αν η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεστήθη κι αυτό το είπα την ημέρα, έτυχε να μιλάω σαν πρώτος βουλευτής επειδή έτυχε πραγματικά, είπα στον κύριο Παπαδήμου μέσα στη Βουλή ότι η κυβέρνησή του είναι προϊόν επιβολής και πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο σκοπό κι ένα χρόνο τον οποίο δεν μπορεί να υπερβεί. Διότι μας υπεβλήθη η κυβέρνηση αυτή, αυτή η Βουλή έχει πλήρη αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα…

ΔΗΜ: … με το σύνταγμα;

Π.Π: Μα και βέβαια, όταν μιλάμε για το λαικό αίσθημα η εκφραση λαικής κυριαρχίας …

ΔΗΜ: Τι ν’ απαντήσω τώρα; Όταν σας ρωτάω αν υπάρχει συνταγματική εκτροπή και σεις ο ίδιος μου λέτε ναι υπάρχει, τι να πει ο κόσμος μετά;

Π.Π: Να σας πω κάτι;

ΔΗΜ: Τι κάνετε γι’ αυτό;(γελάκι) 😆

Π.Π: Τι κάνω;

ΔΗΜ: Επειδή με σας μιλάω τώρα(γελάκι) 😆

Π.Π: Ναι…

ΔΗΜ: Τι κάνετε γι αυτό;

Π.Π: Κάνω το εξής: αν δεν είχαμε αποδεχτεί αυτό και η Ελλάδα είχε πτωχεύσει …

ΔΗΜ: …α αυτό που μου είπατε χθες ε;

Π.Π: Βεβαίως. Κοινωνική έκρηξη..

ΔΗΜ: Κοινωνική έκρηξη και σας θυμίζω … μπροστά στον φόβο της κοινωνικής έκρηξης μπορεί να παραβιάζεται το Σύνταγμα;

Π.Π: Μα με συγχωρείτε, δεν είναι ο φόβος της κοινωνικής έκρηξης που μας κάνει να παραβιάζουμε το σύνταγμα, είναι το γεγονός ότι πρέπει να υπερασπιστούμε το σύνταγμα, ώστε να μπορέσει το σύνταγμα να ‘ρθει στον κανονικό του δρόμο στον ελάχιστο δυνατόν χρόνο. Αλλιώς αν κανείς τα τινάξει στον αέρα κύριε Λαβίθη, τότε κι από κει και πέρα το σύνταγμα θα πάψει να υπάρχει . Η θέση μου είναι ότι το σύνταγμα το υπερασπίζεσαι μέσα από τις ίδιες του τις διατάξεις. Λέει το άρθρο 120, ότι ο σεβασμός του είναι χρέος όλων των Ελλήνων. Ο σεβασμός αυτός σημαίνει ότι πρέπει να τον προστατέψεις για να μπορέσει να υπάρξει. Δεν είναι η Δημοκρατία θέμα μηδενισμού, αυτή είναι η προσωπική μου πεποίθηση , και σας λέω και πάλι εάν στους επόμενους δυο μήνες δεν έχει υπάρξει ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, εδώ είμαι να τα ξαναπούμε στην εκπομπή σας. Μέχρι τότε όμως έπρεπε να κάνουμε ιεράρχηση μεταξύ στόχων. Και η πρώτη ιεράρχηση ήταν η σωτηρία της Ελληνικής κοινωνίας και σε τελική ανάλυση του ίδιου του συντάγματος. Δεν διεκδικώ το αλάθητο, αυτή είναι η προσωπική μου πεποίθηση και κρίνεται και θα κριθεί.

ΔΗΜ: Ακριβώς να είστε καλά κύριε Παυλόπουλε.

Π.Π: Σας ευχαριστώ για όλα γεια σας.

Σχόλιο ΔΗΜ: Μιλάμε επωνύμως μιλάμε δημόσια, κρινόμαστε όλοι από τα λεγόμενά μας και από τις απαντήσεις που δίνουμε. Σ’ αυτό έχει δίκιο ο κύριος Παυλόπουλος. Ή μπορείς να πιέσεις τον άλλον να σου δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση, θα απαντήσει και εσύ που ακούς θα την αξιολογήσεις και θα την ερμηνεύσεις. Νομίζω όμως ότι μπορώ να πω χωρίς να κάνω κάποια αυθαίρετη ερμηνεία, πιστεύω και εσείς ακούσατε ότι σύμφωνα με τον ίδιο τον κύριο Παυλόπουλο έχουμε παραβίαση του συντάγματος, απλώς για συγκεκριμένους λόγους όπως είπε. Μάλιστα εντυπωσιακό.

Πηγή: Βίντεο στο youtube

*****************

Π.Π: Γιατί θεωρώ όλους τους ηγέτες πλην εκείνων που δεν ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο, όλους τους ηγέτες τους θεωρώ υπεύθυνους, θεωρώ ότι ο σύριζα έχει αναλάβει την ευθύνη απέναντι στον Ελληνικό λαό να ακολουθήσει πολιτική που θα κρατήσει την Ελλάδα μέσα στην ευρωζώνη, είναι πολύ εύκολο λοιπόν να αντιπαρατεθούμε με τον σύριζα με το εξής επιχείρημα: μα αν θα μείνουμε στην ευρωζώνη, όπως εγώ πιστεύω ότι θα μείνουμε, κι αν ακόμα ήταν μια άλλη κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει μια σημαντική αλλαγή των θέσεων τις οποίες σήμερα υποστηρίζει. Γιατί να μην γίνει μάχη πάνω σ’ αυτήν την λογική ακριβώς και να γίνει μάχη σε επίπεδο οποιασδήποτε κινδυνολογίας .

ΔΗΜ: Άρα αγαπητέ υπουργέ δεν σας φοβίζει ο σύριζα σας φοβίζει;

Π.Π: ….κοιτάξτε…

ΔΗΜ: …μια κυβέρνηση σύριζα έστω και αυτοδύναμη ;

Π.Π: … κοιτάξτε, από τη στιγμή που έχω τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος έχει δεσμευθεί ότι η Ελλάδα και στην λογική του σύριζα και στην ιδεολογία του σύριζα είναι μια χώρα η οποία θα μείνει στην ευρωζώνη και θα ακολουθήσει τον ευρωπαϊκό της προσανατολισμό, είμαι υποχρεωμένος να το ακολουθήσω, απλά λέω τώρα ότι εάν είναι έτσι και δέχομαι απολύτως τη δέσμευση αυτή του κυρίου Τσίπρα και του σύριζα, κι όταν από κει και πέρα πολλά από αυτά τα οποία λέει σήμερα πολλά από τα θέματα τα οποία προτείνει, είναι πράγματα τα οποία δεν γίνονται και θα αναγκαστεί στην πορεία, δηλαδή εφ’ όσον είναι κυβέρνηση, να τ’ αλλάξει.

ΔΗΜ: Άρα μια κυβέρνηση, να το βγάλω εγώ γιατί πρέπει να βάλουμε έναν τίτλο, δεν σας φοβίζει δεν φοβίζει τον Προκόπη Παυλόπουλο μια κυβέρνηση…

Π.Π: …και μάλιστα αυτοδύναμη…

ΔΗΜ: …ναι έστω και αυτοδύναμη του σύριζα;

Π.Π: Ακούστε δεν έχω κανένα δικαίωμα να φοβάμαι κάτι το οποίο θα εκλέξει ο Ελληνικός λαός …

ΔΗΜ: …τα λέει όλα αυτό που είπατε …

Π.Π: … δεν έχω δικαίωμα σε καμιά περίπτωση…

Πηγή: Βίντεο στο youtube

*****************

Π.Π: Σε ότι αφορά την πολιτική της μετανάστευσης, ακολουθήσαμε και διαχρονικά θέλω να πιστεύω κι αυτή η κυβέρνηση ακόμα περισσότερο εντελώς διαφορετικούς δρόμους. Η Ελλάδα άλλωστε, κι απ’ τον πολιτισμό της κι απ’ τη δημοκρατία της, γνωρίζετε ότι έχει μια άλλη παράδοση στο θέμα των μεταναστών, γι αυτό δεν είχαμε και δεν πιστεύω ότι θάχουμε ποτέ τέτοια προβλήματα.

ΔΗΜ: Δεν θα πείτε δηλαδή ποτέ στους μετανάστες «σ’ όποιον αρέσει στην Ελλάδα σ’ όποιον δεν αρέσει ιδού η έξοδος»;

Π.Π: Εγώ έχω πει κάτι το οποίο και το επαναλαμβάνω, εγώ θα πω ευχαριστώ κείνους που επιλέγουν την Ελλάδα για να ζήσουν μαζί μας και να αγωνιστούν μαζί μας για μια καλύτερη κοινωνία και αυτό το αποδεικνύουν.

ΔΗΜ: Ναι αλλά δεν είναι όλοι ίδιοι κύριε υπουργέ, υπάρχουν και κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα όπως ξέρετε.

Π.Π: Να ξέρετε κάτι εκείνοι που δημιουργούν προβλήματα δεν είναι μόνο οι μετανάστες, ένα το κρατούμενο, και δεύτερον αν υπάρχουν μετανάστες που δημιουργούν προβλήματα ισχύει ο νόμος για όλο τον κόσμο.

Πηγή: Βίντεο στο youtube

*****************

Π.Π: Ο ρόλος μου, οι αρμοδιότητες και κυρίως η λαϊκή ετυμηγορία των τελευταίων εκλογών, μου επιβάλουν να κάνω τα πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, αγγίζοντας και τα όρια ακόμη των αρμοδιοτήτων μου, ώστε η πορεία της Ελλάδας να είναι αδιατάραχτη, εντός Ευρώπης και εντός Ευρωζώνης. Σ’ αυτό τον τομέα θα κάνω όχι απλώς αυτό που μου αναλογεί, θα υπερβώ κι αυτό ακόμα το οποίο ενδεχομένως φαίνεται ότι προκύπτει από τις αρμοδιότητες του προέδρου της Δημοκρατίας.

Θ: Χαίρομαι πάρα πολύ και για τις τρεις επισημάνσεις σας, ειδικά για την τρίτη επισήμανση, φοβούμαι ότι είμαστε ακριβώς σε κείνη τη στιγμή που θα πρέπει να ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του και πρώτα απ’ όλα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, για να μείνει η χώρα στην καρδιά της Ευρώπης.

Δήλωση Θ. Με απόλυτο τρόπο και θέλω να το επαναλάβω, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας με διαβεβαίωσε ότι η μεγάλη συμμαχία που υπάρχει την κοινωνία υπέρ της Ευρώπης και υπέρ του ευρωπαϊκού ρόλου της χώρας έχει ως πρώτο υπερασπιστή τον ίδιο.

Πηγή: dailymotion

*****************

Τσίπρας: Και για αυτό πιστεύω ότι σήμερα χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο της Δημοκρατίας με αποδεδειγμένη δημοκρατική ευαισθησία, με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και κυρίως έναν πρόεδρο που να χαίρει ευρύτατης αποδοχής, τόσο στην κοινωνία όσο όμως και στην Βουλή των Ελλήνων, που αύριο θα κληθεί να τον εκλέξει.

Πηγή: Βίντεο στο youtube

And the winner is με 233 ψήφους Προκόπης Παυλόπουλος!!

Απομαγνητοφώνηση για τον Αβέρωφ – Μέλια.Πηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *