Τα γραπτά (και οι απομαγνητοφωνήσεις) μένουν – Θεοδώρα Τζάκρη

Εικόνα από: www.iefimerida.gr

Εικόνα από: www.iefimerida.gr

Θ.Τ.: Όλα αυτά που λέτε κύριε Μπαλάφα αποδεικνύουν όπως είστε ένα κόμμα ένας σχηματισμός ένα μόρφωμα το οποίο δεν είναι καν αν θέλετε συνασπισμός ορδών τάσεων ομάδων δεν ξέρω τι συνιστώσων που υπάρχουν εκεί μέσα.

Είναι απλά ένας συνωστισμός ανθρώπων οι οποίοι έχουν διαφορετικές αντιλήψεις ακόμα και σε βασικά θέματα που αφορούν την διαχείριση της οικονομίας γι αυτό και αυτή η πολυγλωσσία δεν είναι καν διγλωσσία δεν είναι μόνο τι λέει ο Στρατούλης και τι λέει ο καθένας από σας λέει κάτι διαφορετικό. Ξέρετε ποιο είναι το λάθος που έχει κάνει ο σύριζα; Το αντίθετο ακριβώς από αυτό που έκανε το πασοκ.

Το πασοκ έκανε το εξής λάθος δεν θα πω για το λεφτά υπάρχουν που είναι ένα λάθος στρατηγικής ολκής αντιμετώπισε ένα σύνθετο πολιτικό πρόβλημα που είναι η κρίση, ένα σύνθετο πολιτικό πρόβλημα που είναι η κρίση, που είναι πολιτικό και οικονομικό πρόβλημα με οικονομικούς όρους πίστευε δηλαδή ότι θα πάρουμε τα μέτρα αυτά τα μέτρα που πάνε στην περικοπή μισθών και συντάξεων και είναι λάθος αυτό και μόνο, ενώ έπρεπε να πάμε με ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής .

Εσείς κύριε Μπαλάφα κάνατε ακριβώς το αντίθετο. Προσπαθείτε να λύσετε το ήδη ιστάμενο πρόβλημα της οικονομίας και της κρίσης που είναι πρόβλημα οικονομικό και πολιτικό με αμιγώς πολιτικούς όρους. Τι μας λέτε δηλαδή ότι η Ελληνική οικονομία μια χαρά πορεύθηκε μέχρι σήμερα υιοθετείται και την φρασεολογία του πασόκ της δεκαετίας του 70…

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Είπα τέτοιο πράγμα εγώ;

Θ.Τ.: Είπατε μια χαρά με τις προσλήψεις ανθρώπους στο δημόσιο …

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Είπα τέτοιο πράγμα εγώ; είπα ότι φτιάξατε ένα διεφθαρμένο βαρύ κράτος είπα…

Θ.Τ.: Ναι το οποίο θέλετε να ενισχύσετε με 100 χιλιάδες άλλους δημοσίους υπαλλήλους…

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Μα σας παρακαλώ να πούμε…

Θ.Τ.: Και μιλάτε κρυφά και στο αυτί των δημοσίων υπαλλήλων και του λέτε…

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Σας παρακαλώ, τέτοια παρθενογέννεση έγινε στο πασοκ και στην ν.δ;

Θ.Τ.: … ότι το πρόβλημα της αποτελεσματικότητας σήμερα του δημοσίου τομέα είναι που λείπουν 100 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στο δημόσιο. Αυτό είναι το πρόβλημα του ιδιωτικού δημοσίου τομέα.

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Μα εσείς διορίζατε ανθρώπους και ακόμα διορίζετε μέχρι τη στιγμή που φύγατε.

Θ.Τ.: Εμείς διορίζαμε και το παραδεχτήκαμε και πραγματικά το πασοκ, και πραγματικά το πασοκ, και πραγματικά το πασοκ…

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Ο Σαχινίδης κάνει μετακινήσεις και κόλπα μέχρι που την παραμονή που έφευγε…

ΚΑΜΠΟΥΡΕΑΣ: Άλλο μετακινήσεις και άλλο διορισμοί…

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Ναι όλα αυτά τα κόλπα τα ρουσφετολογικά τα πελατειακά που ρημάξαν την χώρα…

Θ.Τ.: Και πραγματικά το πασοκ ως κόμμα εξουσίας είχε συμβάλλει στις πελατειακές σχέσεις (έκρινε ο λαός)και στην διόγκωση του δημοσίου τομέα οπωσδήποτε το θέμα είναι όμως εσείς τώρα τι λέτε (έκρινε ο λαός κυρία Τζάκρη μου)θα λύσουμε το πρόβλημα τις κοινωνίας με τις κρατικοποιήσεις και να καταστήσουμε την Ελλάδα της δεκαετίας του 80 που δεν κουνιέται φύλλο (έκρινε ο λαός)Δηλαδή το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας θα λυθεί με κρατικοποίηση του ΟΤΕ έτσι θα λυθεί το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας; Το παραγωγικό μοντέλο το στρεβλό με το οποίο πορεύθηκε η χώρα μέχρι σήμερα η οποία δεν παράγει ένα προϊόν με ονομασία προέλευσης …

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: …εσείς κυβερνούσατε…

Θ.Τ.: …. το κάνει η Κύπρος το κάνει η Ιρλανδία το κάνει το κάνει ακόμα και το Κόσσοβο…

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Εσείς κυβερνούσατε δεν κυβερνούσα εγώ, εσείς κυβερνούσατε όλα αυτά τα χρόνια, εσείς τα κάνατε όλα αυτά.. τα αντιπαραγωγικά εσείς τα κάνατε εσείς και η νδ.

Θ.Τ.: Ναι θέλω να πω όμως κύριε Μπαλάφα σήμερα η αριστερά αν έχει να απαντήσει σε κάτι τελικά είναι αυτό το να αλλάξει αυτό το στρεβλό παραγωγικο μοντέλο δεν μπορεί να πορεύεται η Ελλάδα στην παγκόσμια οικονομία έχοντας αυτήν την ανύπαρκτη θέση αν θέλετε στο παγκόσμιο καταμερισμό των εργασιών. Θα πρέπει να αλλάξει αυτό το στρεβλό παραγωγικό μοντέλο… Επ’ αυτού εσείς δεν λέτε τίποτα.

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Εμείς θα κάνουμε αυτό που δεν κάνατε εσείς, θα τα κάνουμε όλα , θα κάνουμε αυτά που δεν κάνατε εσείς…

Θ.Τ.: Εσείς το μόνο που λέτε είναι να πάρουμε 100 χιλιάδες υπαλλήλους να κρατικοποιήσουμε τον ΟΤΕ και τα λοιπά…

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Θα κάνουμε αυτά που δεν κάνατε εσείς, αυτό το στρεβλό παρακράτος το βαρύ και το διεφθαρμένο το έφτιαξε επί 30 τόσα χρόνια το πασοκ και η νδ…

Θ.Τ.: Με την δική σας ανοχή και με την υιοθέτηση και με την υιοθέτηση όλων …

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Επαναλαμβάνω δεν είσαστε παρθενογένεση…

Θ.Τ.: Δεν είπα ότι είμαστε παρθενογένεση…

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: …σας έκρινε ο λαός σας είπε μνημόνιο και ξερό ψωμί δεν ήρθατε από το πουθενά δεν πέσατε ξαφνικά…

Θ.Τ.: Με την υιοθέτηση όλων των διεκδικήσεων των μαξιμαλιστικών του συνδικαλισμού… Να πω και κάτι που πέρασε στο ντούκου… Έχει στα χέρια του ο κύριος Τσίπρας κυβερνητική εντολή και αντί να πάει να βρει τις δυνατότητες σχηματισμού κυβέρνησης (ΜΠΑΛΑΦΑΣ: α τώρα) συναντήθηκε με τον αταρσυα και με τους συνδικαλιστές με τους συνδικαλιστές της ΔΕΗ …

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Και τι πειράζει;

Θ.Τ.: Μα τι πειράζει τώρα αυτό το διακύβευμα να ικανοποιήσουμε τις καινούργιες, να ικανοποιήσουμε τις καινούργιες μαξιμαλιστικές διεκδικήσεις και να δείξουμε ότι δεν χαλάμε τη σούπα και το αυγό.

ΜΠΑΛΑΦΑΣ: Παρεμπιπτόντως πασοκ είναι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ.

Πηγή: Βίντεο στο youtube

———————————–

«… το πασοκ βρίσκεται πάντα στην πρωτοπορεία της πολιτικής ζωής της χώρας μας, στο σύνολο της μεταπολίτευσης. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και όλα αυτά τα χρόνια για μας… πήρε την Ελλάδα από μιά χώρα της συντήρησης, της (;;) της δεξιάς, των μεγάλων βιομηχανικών συμφερόντων, της ταπείνωσης σε εθνικά θέματα και την έκανε μία σύγχρονη, σοσιαλιστική, αλληλέγγυα κοινωνία, ενίσχυσε τον αγροτικό τομέα με τη σθεναρή αντίσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ανδρέα Παπανδρέου και τα οφέλη που διεκδίκησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 για την είσοδό μας στην Κοινή Αγορά…»


Πηγή: Βίντεο στο youtube

———————————–

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι με ακούτε αυτή τη στιγμή να ομιλώ την γλώσσα της αλήθειας και όλοι ξέρετε ακόμη και οι σχεδιαστές αυτού το προγράμματος που πρόθυμα εκτελεί ο κύριος Σαμαράς ότι οι πιθανότητες να βγει είναι σχεδόν αδύνατες.

Ωστόσο σας λέω ευθαρσώς ότι έχοντας επίγνωση τι σημαίνει αυτό το πρόγραμμα για τον Ελληνικό λαό θα το ψηφίσω για έναν και μοναδικό λόγο, διότι παράλληλα έχω επίγνωση ότι αφ’ ενός δεν υπάρχει κανένα άλλο σχέδιο στην παρούσα στιγμή για την ομαλή χρηματοδότηση της Ελληνικής οικονομίας, δηλαδή σχέδιο Β’ ακόμα και από την αντιπολίτευση ακόμα και από το Σύριζα που αυτή τη στιγμή ζητάει εκλογές και αφ’ ετέρου πως οι σχεδιαστές αυτού του προγράμματος, ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Στουρνάρας, όντας σε διατεταγμένη υπηρεσία, αν αρνηθούμε την ψήφο μας σήμερα δεν θα μας γυρίσουν απλά στην δραχμή αλλά ακόμα πιο πίσω στο αρχαίο τάλαντο.

Και αυτοί οι σχεδιαστές του προγράμματος φρόντισαν να μην υπάρχει σχέδιο Β’, φρόντισαν ο Ελληνικός λαός δια των εκπροσώπων του να μην διαπραγματευθεί και να βρεθεί για άλλη μια φορά με το πιστόλι στον κρόταφο, έτσι αισθάνομαι κι εγώ κυρίες και κύριοι συνάδελφοι σήμερα με το πιστόλι στον κρόταφο.

Ψηφίζω τα μέτρα με το πιστόλι στον κρόταφο του κυρίου Σαμαρά γνωρίζοντας πως το πασοκ δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην παρούσα φάση στην ιστορική πρόκληση παρά να απαντήσει με το ίδιο τρόπο στο ίδιο δίλημμα.

Ωστόσο σας διαβεβαιώνω πως με την τελευταία μου αυτή ψήφο αποτινάζω το πιστόλι από τον κρόταφό μου και πως από δω και στο εξής όποιο κι αν είναι το δίλημμα κι όποια κι αν είναι η θέση του κόμματός μου θα με βρίσκεται απέναντι σας, απέναντί σας στην περαιτέρω φτωχοποίηση του Ελληνικού λαού απέναντί σας στο ξετίναγμα της Ελληνικής οικονομίας από τούδε και στο εξής μπορείτε να θεωρείτε ότι για μένα τα διλήμματα απλώς έφτασαν στο τέλος τους.


Πηγή: Βίντεο στο youtube

———————————–


… κύριε Καμπουρέα…


Πηγή: Βίντεο στο youtube

Απομαγνητοφώνηση για τον Αβέρωφ – Μέλια.

Παλαιότερες απομαγνητοφωνήσεις ΕΔΩΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *