Τα τουρκικά, κατοχικά πλακάκια και η αήττητη ελληνική υποκρισία…

Γράφει ο Σάββας Ιακωβίδης

Ξεδιάντροπα προωθούν την τουρκοφρενή διζωνική, η οποία οδηγεί στην τουρκοποίηση του κυπριακού Ελληνισμού.

Καταπίνουν την κάμηλο της κατοχής και της σκλαβιάς αλλά δήθεν οργίζονται για τα πλακάκια! Συνεργούν στην αναβάθμιση του πράκτορα της τουρκικής κατοχής αλλ’ εξανίστανται, τάχα, για τους «δασμούς». Παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις υπό την προστασία του Αττίλα αλλά μιλούν ανερυθρίαστα για απελευθέρωση. Εδραιώνουν το κατοχικό έκτρωμα αλλ’ ευαγγελίζονται φυσιολογικό κράτος. Μιλούν για λειτουργική και βιώσιμη λύση, αλλά ξεδιάντροπα προωθούν την τουρκοφρενή διζωνική, η οποία οδηγεί στην τουρκοποίηση του κυπριακού Ελληνισμού.

Ένας λαός προδομένος και τουρκοκατεχόμενος δικαιούται ακόμα να υποκρίνεται; Βεβαίως, όταν πρόκειται για τους Έλληνες της Κύπρου και για τους ηγέτες τους. Πριν από δύο Κυριακές, η «Σ» αποκάλυψε ότι ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας ανακατασκευάστηκε με δομικά υλικά, τα οποία αγοράστηκαν από τα κατεχόμενα. Τώρα αποκαλύπτεται ότι και πλακάκια, με τα οποία στρώνεται το ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας, προέρχονται από τα κατεχόμενα. Και, ω! της ιεράς οργής και αγανάκτησης πολλών και δη πολιτικών. Με ανακοινώσεις και δηλώσεις εξανίστανται και διαμαρτύρονται για το – όντως – ανοσιούργημα και πολιτικό κακούργημα. Διερωτάται κάθε πατριώτης Έλληνας:

«Μα, είναι δυνατόν, εκεί όπου είναι θαμμένοι οι ήρωες του 1974, οι οποίοι πολέμησαν γενναία και έπεσαν ηρωικά, μαχόμενοι εναντίον του Τούρκου εισβολέα, να χρησιμοποιούνται δομικά υλικά, τα οποία το άθλιο αυτό κράτος να τα αγοράζει από τα κατεχόμενα; Είναι δυνατόν, στο ιστορικό Παγκύπριο Γυμνάσιο να χρησιμοποιούνται πλακάκια από τουρκικές εταιρείες;». Οι απορίες και η οργή είναι αρκούντως υποκριτικές, ιδιαίτερα από πολιτικούς. Τώρα κατατίθεται πρόταση στη Βουλή, ώστε να αναθεωρηθεί ο κανονισμός της Πράσινης Γραμμής, τον οποίο επικαλούνται οι αρμόδιοι για να οχυρωθούν πίσω από αυτόν και να συγκαλύψουν το κατάντημα μιας ξεφτιλισμένης ηγεσίας.

Διερωτώμεθα: Όταν γινόταν αποδεκτός ο κανονισμός της Πράσινης Γραμμής, κανείς Πρόεδρος και κανείς κομματάρχης και κανείς αρμόδιος δεν πρόβλεψαν ότι, κάποια στιγμή, θα στρεφόταν ως μπούμερανγκ εναντίον μας; Γιατί κανένα κόμμα δεν καταθέτει πρόταση και να συζητηθεί στη Βουλή το θέμα των εισαγωγών εκατομμυρίων από την κατοχική Τουρκία; Γιατί δεν λαμβάνεται κανένα τιμωρητικό μέτρο εναντίον όλων όσοι χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου; Γιατί δεν συλλαμβάνονται όσοι μεταβαίνουν για διακοπές στα κατεχόμενα, σε ξενοδοχεία ε/κ ιδιοκτησίας; Ποια κυβέρνηση θα ασκήσει αυτές τις αυτονόητες εξουσίες; Όχι, πάντως, η κυβέρνηση Αναστασιάδη! Τις προάλλες, ο Υπουργός Εσωτερικών αυθαίρετα κατήργησε απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών και ανέχτηκε μετάβαση Ισραηλινών στα κατεχόμενα, σε κλεμμένα ε/κ ξενοδοχεία. Για να μη χαλάσει το κλίμα και οι σχέσεις μας με το Ισραήλ, κορόιδα!

Πώς χαρακτηρίζεται η συνεργασία με τον εχθρό; Πώς ονομάζεται η οικονομική ενίσχυσή του με εκατομμύρια που καταθέτουν ανέμελοι Έλληνες της Κύπρου σε καζίνο, ξενοδοχεία, καταστήματα, κτλ.; Πώς χαρακτηρίζεται η επίδειξη ταυτότητας ή διαβατηρίου της νόμιμης και διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας σε ένα παράνομο, κατοχικό καθεστώς; Πότε θα εξαγγελθούν εκείνα τα μέτρα που η Κυβέρνηση δήθεν σχεδίασε και μεθόδευσε ως απάντηση στους «δασμούς», που εδώ και δύο εβδομάδες το κατοχικό έκτρωμα επιβάλλει σε προϊόντα προς τους σκλαβωμένους Έλληνες της Καρπασίας; Γιατί η συμφωνία της Τρίτης Βιέννης θάφτηκε τόσες δεκαετίες και οι τετραπέρατοι κυβερνώντες μόλις τώρα την ανέσυραν από τη ναφθαλίνη;

Συμφωνούμε με όσους διαμαρτύρονται για τη χρήση δομικών υλικών από τα κατεχόμενα σε έργα, ειδικά όπως ο Τύμβος της Μακεδονίτισσας ή το Παγκύπριο Γυμνάσιο. Αλλ’ εδώ εκδηλώνεται ακόμα μια φορά η αήττητη ελληνική υποκρισία. Πολλοί σε αυτόν τον τουρκοκατεχόμενο τόπο έχουν καταπιεί και χωνέψει την κατοχή της πατρίδας μας. Υμνούν τον σουλτάνο ως έναν δήθεν μεγαλοφυή ηγέτη που θέλει λύση στο Κυπριακό. Θλιβερά ΑΚΕΛο-ΔΗΣΥκά πολιτικά γιουσουφάκια εκλιπαρούν γονυπετώς και γλοιωδώς τον κατακτητή να συναινέσει σε λύση, η οποία οδηγεί αφεύκτως στην τουρκοποίηση της Κύπρου. Ορκισμένοι Αναν-ιστές και τουρκολάγνοι αίφνης ενδύονται φουστανέλες για να εξαπατήσουν ξανά τους πολίτες, ώστε να τους ανάψουν το πράσινο φώς, για να παραδώσουν τον τόπο στον τουρκικό συσφιγκτήρα βόα μέσω της διζωνικής τερατουργίας.

Τα δομικά υλικά και τα πλακάκια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, που λέγεται τουρκική εισβολή και κατοχή, παραβίαση θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων και ελευθεριών, εθνοκάθαρση, εγκλήματα και εποικισμός. Ποιοι διαμαρτύρονται για όλα αυτά τα εφιαλτικά και πολλά άλλα; Σχεδόν κανείς! Είναι, όμως, και μια νέα τραγική επιβεβαίωση της αήττητης υποκρισίας που χαρακτηρίζει ηγέτες και πολίτες. Καταπίνουν την κάμηλο της κατοχής και της σκλαβιάς αλλά δήθεν οργίζονται για τα πλακάκια! Συνεργούν στην αναβάθμιση του πράκτορα της τουρκικής κατοχής αλλ’ εξανίστανται, τάχα, για τους «δασμούς». Παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις υπό την προστασία του Αττίλα αλλά μιλούν ανερυθρίαστα για απελευθέρωση.

Εδραιώνουν το κατοχικό έκτρωμα αλλ’ ευαγγελίζονται φυσιολογικό κράτος. Προωθούν το τερατούργημα Ανάν, παρά τη συντριπτική απόρριψή του, αλλά παραπλανούν με ευρωπαϊκές αρχές. Μιλούν για λειτουργική και βιώσιμη λύση, αλλά ξεδιάντροπα προωθούν την τουρκοφρενή διζωνική, η οποία οδηγεί στην τουρκοποίηση του κυπριακού Ελληνισμού. Ηγέτες και πολίτες μονίμως… αιφνιδιάζονται. Ένδειξη και απόδειξη της ανωριμότητας, της ρηχότητας, της ευθυνοφοβίας και της δραματικής ανυπαρξίας εκείνου του γνήσιου πατριωτισμού, ο οποίος να θέτει υπεράνω όλων την πατρίδα, την ασφάλειά της και την εθνική και βιολογική επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού.

* Ο Σάββας Ιακωβίδης είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα ΣημερινήΠηγή: News of the Greek Diaspora

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *