The Greta Thunberg hoax

«Θα αποκαλύψω ένα μυστικό. Η άρχουσα τάξη δεν ενδιαφέρεται για το κλίμα, για το οποίο δεν νοιάζεται να καταστρέψει στο όνομα του κέρδους. Οι εξεγέρσεις που αρέσουν στο κεφάλαιο είναι εκείνες που δεν αγγίζουν το δεσμό της οικονομικής κυριαρχίας του. Αν αυτή η κοπελίτσα διαμαρτυρόταν για τους μισθούς κι εναντίον των κοσμοπολίτικων εργοδοτών, δεν θα την αναδείκνυαν ως ηρωίδα. Θα την δαιμονοποιούσαν όπως κάνουν με τα “κίτρινα γιλέκα” ως ταραχοποιό, ακροδεξιά, φασίστρια και dulcis in fundo, ως αντισημίτησα.Είστε ασυγχώρητοι αν δεν καταλάβετε ότι η υπόθεση Greta Thunberg δημιουργήθηκε στο εργαστήριο από τους αρχιτέκτονες της παγκοσμιοποίησης, τους θαυματουργούς της κοινωνίας του θεάματος, για να αποσπά την προσοχή των μαζών από την οικονομική αντίφαση.» Diego Fusaro

Το Επικοινωνιακό Κατασκεύασμα – απάτη: Greta Thunberg

Στην εποχή όπου οι πολίτες δεν πρέπει να έχουν γνώση, σκέψη και άποψη, στην εποχή όπου η ελεγχόμενη ενημέρωση και οι πολίτες αντιμετωπίζονται σαν αγέλη που πρέπει να ακολουθεί μια και μόνο κατεύθυνση, στην εποχή όπου οι λέξεις από την συστηματική διαστρέβλωση έχουν χάσει το νόημα τους… εμφανίζονται από το πουθενά, ολοένα και συχνότερα, από Μηχανής Θεοί – επικοινωνιακά κατασκευάσματα. Με την βοήθεια των ΜΜΕ, καταφέρνουν η υποτιθέμενη δράση τους ή το υποτιθέμενο έργο τους, που στην ουσία είναι φούμαρα, να μονοπωλούν την επικαιρότητα. Μια τακτική, που συνίσταται στο να αποσπά την προσοχή της κοινής γνώμης από αποτυχημένες αντιλαϊκές πολιτικές, συρρίκνωση κοινωνικών κεκτημένων, αδικαιολόγητους πολέμους και αιματοχυσίες όπως σε Υεμένη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη κ. αλλού, ανυπολόγιστες οικολογικές καταστροφές, όπως είναι η εντατική καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος του Αμαζονίου, εργασιακή εκμετάλλευση και άλλα εξίσου σημαντικά και σοβαρά ζητήματα.

Μια απ’ αυτές της ιέρειες της σύγχρονης προσωπολατρίας που επιβάλλεται, είναι και η 16χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ από την Σουηδία, που εμφανίστηκε από το πουθενά τον Αύγουστο του 2018, διοργανώνοντας αποχή από το σχολεία της χώρας της κάθε Παρασκευή, με αίτημα την ενίσχυση των δράσεων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μια κινητοποίηση που πήρε αμέσως παγκόσμιες διαστάσεις και αστραπιαία το άγνωστο κορίτσι από τη Σουηδία, ανακηρύχθηκε χωρίς δεύτερη σκέψη, από πολιτικούς, κυβερνήσεις, ΜΚΟ, επιχειρηματίες, ΜΜΕ, διαδίκτυο, βιομηχανία του θεάματος κ.τ.λ. παγκόσμιο σύμβολο καταπολέμησης της κλιματική αλλαγής, ενώ είναι υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης!

Όλα καλά μέχρι εδώ, αν δεν είχαμε να κάνουμε με μια φούσκα, μιά απάτη.

Με ένα καλοφτιαγμένο παραμύθι, με μια αναποτελεσματική κινητοποίηση, μια ανώδυνη επανάσταση με αερολογίες, καθώς εκείνοι που με την βοήθεια των δορυφόρων τους υποστηρίζουν, προωθούν και εξυμνούν στα μάτια του πλήθους-αγέλης την νεαρή Σουηδέζα και τον επιλεκτικό ακτιβισμό, είναι εκείνοι που καταστρέφουν πρώτοι το περιβάλλον και προκαλούν την κλιματική αλλαγή, στο όνομα των πολυπόθητων «επενδύσεων» και του άκρατου κέρδους.

Αλήθεια, τι τύχη παγκόσμιας προβολής και αποδοχής θα είχε η Γκρέτα, αν για παράδειγμα καταπιανόταν με την καταστροφική επένδυση για το περιβάλλον στις Σκουριές; Τι τύχη δημοσιότητας θα είχαν ο Α ή ο Ψ, αν διαμαρτύρονταν για την οικονομική εξαθλίωση και τον εργασιακό μεσαίωνα, ο οποίος επιβάλλεται απανταχού στον πλανήτη, εις το όνομα μιας επαναλαμβανόμενης και ατελείωτης οικονομικής κρίσης; Αν καταπιάνονταν με το γεγονός ότι οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι; Απολύτως καμία! Θα την δαιμονοποιούσαν, θα την αποδομούσαν, θα την κατηγορούσαν για ρατσίστρια, λαϊκίστρια, ακροδεξιά, ακροαριστερή, ταραχοποιό, τρελή για δέσιμο κι άλλα «κόσμια».

Το κατασκεύασμα «Γκρέτα»

«Δεν θέλω να είστε απελπισμένοι, θέλω να πανικοβληθείτε. Θέλω να αισθανθείτε τον φόβο μου και να ενεργήσετε σαν να καιγόταν το σπίτι σας», ήταν το απόσπασμα της τελευταίας ομιλίας της 16χρονης στην Ευρωβουλή που «συγκλόνισε», σύμφωνα με τα κλισέ της μηντιακής υπερβολής και του πρόσκαιρου εντυπωσιασμού. Πίσω από την ρητορική του φόβου και της καταστροφολογίας, ο «δημιουργός» της Γκρέτας είναι ένας πανίσχυρος και πασίγνωστος σουηδός δημοσιοσχετίστας – επικοινωνιολόγος, ο Ιγκμάρ Ρεντζόχ, στον οποίο ανήκει η διαδικτυακή start-up «We Don’t Have Time». Το παρασκήνιο του παραμυθιού «Γκρέτα» που δημιούργησε είναι λιγότερο όμορφο, αλλά ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με την δημοσιογραφική έρευνα καταξιωμένων δημοσιογράφων όπως είναι ο Σουηδός Αντρέας Ενρικσον, όλα είχαν προγραμματιστεί εκ των προτέρων, ώστε η έφηβη ακτιβίστρια που πάσχει από το σύνδρομο Ασπέργκερ, να μετατραπεί σε χρόνο dt σε διεθνή ηρωίδα. Η κατασκευασμένη ιστορία της ξεκινά στις 20 Αυγούστου του 2018, όταν ο Ρέντζοχ την «συναντά» μπροστά από το Σουηδικό Κοινοβούλιο όπου δήθεν διαμαρτύρεται για την κλιματική αλλαγή. Λίγα λεπτά αργότερα, ο επικοινωνιολόγος δημοσιεύει μια συγκινητική ανάρτηση στην σελίδα του στο Facebook. Πρόκειται για την 1η μέρα απεργίας της 16χρονης. Στις 24 Αυγούστου, δηλαδή 4 μέρες αργότερα, κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία όλης της χώρας, μια αυτοβιογραφία που εμπλέκει την οικογενειακή κρίση με την κλιματική αλλαγή και είναι γραμμένο από την Γκρέτα, την μητέρα, τον πατέρα και την αδερφή της. Οι γονείς της είναι διάσημοι καλλιτέχνες, αλλά όχι η νεαρή ακτιβίστρια. Στην πραγματικότητα οι γονείς της γνώριζαν ήδη τον Ιγκμαρ Ρέντζοχ, με τον οποίο συμμετείχαν σε συνέδριο για το κλίμα στις 4 Μαΐου του 2018.

Κατά συνέπεια η πρώτη συνάντηση του Ρέντζοχ με την Γκρέτα, στο πεζοδρόμιο μπροστά από το σουηδικό Κοινοβούλιο, είναι HOAX, αφού μόνο κατά τύχη δεν έγινε. Ούτε και το πρώτο άρθρο που δημοσιεύτηκε στην Aftonbladet, την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Σουηδίας, λίγες ώρες μετά την ανάρτηση του επικοινωνιολόγου στο FB για την 16χρονη. Την ίδια ώρα αποκαλύφθηκε πως σύμβουλος του ιδρύματος που διαχειρίζεται την διαδικτυακή start-up του Ρέντζοχ, είναι η νεαρή ακτιβίστρια.

Μεγαλομέτοχοι της “We Don’t Have Time, είναι δυο πανίσχυρες οικογένειες δισεκατομμυριούχων της Σουηδίας, που δεν έχουν καμία σχέση με την οικολογία και την κλιματική αλλαγή. Ασχολούνται με τα χρηματοοικονομικά και είναι μεγαλοεπενδυτές. Μάλιστα προσέλαβαν τον Ρέντζοχ, σε think tank που δημιούργησαν, το οποίο ασχολείται με τα θέματα της πράσινης ανάπτυξης, την κυκλική οικονομία, αλλά ως επί το πλείστον με το «Greenwashing». Το «Greenwashing» δεν είναι τίποτα άλλο από την οικολογική εξαπάτηση των καταναλωτών. Είναι η προσπάθεια αύξησης των πωλήσεων ή η βελτίωση της εικόνας μιας επιχείρησης, μέσω της παραπλανητικής προβολής, με δήθεν οικολογικά χαρακτηριστικά.

Πολλές επιχειρήσεις, όπως είναι οι πετρελαϊκές ή που πουλάνε ανεμογεννήτριες, θερμοσυσσωρευτές, κατασκευάζουν πυρηνικά εργοστάσια κ.ά. προσπαθούν να πείσουν ότι είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνες, ενώ στην πραγματικότητα κάνουν Greenwashing, (Hoax) εξαπατούν και παραπλανούν συστηματικά τους καταναλωτές, σχετικά με τις περιβαλλοντικές πρακτικές τους, τις περιβαλλοντικές ευαισθησίες τους ή τα περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα των προϊόντων ή των υπηρεσιών τους.

Κατά συνέπεια η Γκρέτα Τούνμπεργκ, υπηρετεί και συμβουλεύει αυτούς που επικρίνει… Ω! τι ξάφνιασμα!

To «πράσινο ξέπλυμα», επιτρέπει την συνεχή αναζωογόνηση και την ευημερία των λόμπι για την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, όπου επί του παρόντος η πραγματικότητα είναι άλλη από την προτεινόμενη. Λόγω της αδυναμίας αντικατάστασης των παραδοσιακών πηγών ενέργειας, μέχρι σήμερα, λένε οι ψεύτες, δεν έχει βρεθεί καμία αποτελεσματική και βιώσιμη λύση αποθήκευσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Είναι απατεώνες ολκής.

Βρυξέλλες, Παρίσι, Βερολίνο, Ρώμη, Στρασβούργο, Λονδίνο, σ’ αυτές και πολλές άλλες πόλεις έχει ταξιδέψει φέτος η 16 χρονη Γκρέτα Τούνμπεργκ, από τη Σουηδία. Με τι χρήματα όμως; Ποιος τα διαθέτει και γιατί;

Την Luisa-Marie Neubauer έχει συλλάβει αρκετές φορές ο φωτογραφικός φακός να βρίσκεται δίπλα στη Greta Thunberg, όταν οι δυο τους εμφανίζονται σε διαδηλώσεις ανά τον κόσμο για το κλίμα. Η οργάνωση που τους υποστηρίζει είναι η οργάνωση «One Foundation». Μεταξύ άλλων, η οργάνωση υποστηρίζεται από τον Bono (U2), τον Bill Gates (Microsoft) και τον George Soros (Open Society). Η Greta ζητά από τους μαθητές να μελετήσουν το κλίμα, αλλά η ίδια γνωρίζει ελάχιστα γι’ αυτό. Άλλωστε δεν έχει καν τελειώσει το σχολείο.

Αν σκαλίσεις λίγο τα ονόματα θα πάθεις την πλάκα σου

Όταν ο δημοσιογράφος Marc Reisinger πλησίασε την Greta Thunberg κατά την διάρκεια μιας διαδήλωσης στην Σουηδία και ζήτησε να της πάρει συνέντευξη, ρωτώντας την γι’ αυτό, η μικρή δυσανασχέτησε. Αμέσως, έτρεξαν να την σώσουν μια γυναίκα μέσης ηλικίας και ένας μαυροφορεμένος σωματοφύλακας! Υπάρχει και σχετικό video που μπορείτε να δείτε στο Europe Reloaded.

Ο δημοσιογράφος Marc Reisinger αναρωτιέται πως είναι δυνατό να εμφανίζονται μαζί με την μικρή Greta και να συνομιλούν διάφορες παγκόσμιες προσωπικότητες, την στιγμή που η Greta μένει σιωπηλή σε οποιονδήποτε άλλο της μιλήσει. Ο δημοσιογράφος πιστεύει πως η Greta είναι «προγραμματισμένη» και την χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι. Της γράφουν τους πύρινους λόγους που διαβάζει και αναρωτιέται εάν η πάθησή της (αυτισμός – Asperger) έχει χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για να παραμένει άλαλη σε κρίσιμες στιγμές.

Το πραγματικό πρόβλημα με την κλιματολογική αλλαγή και την Greta Thunberg δεν είναι ότι είναι 16 ετών. Είναι ότι είναι μία ανίδεη φανατικ’η που θεωρείται γενναία και διαφωτισμένη για την προώθηση μιας υπόθεσης που σχεδόν όλοι συμφωνούν χωρίς καμία μελέτη, σκέψη ή προβληματισμό.

Και ‘γω στα 16, αν μου ελεγαν μην πας σχολείο την Παρασκευή τούμπες θα έκανα. Οχι για την κλιματική αλλαγή, για τον μυρμηγκοφάγο της Μαδαγασκάρης θα πάλευα. Και αν είχα και καμιά ΜΚΟ να μου δίνει χαρτζιλίκι θα ήμουν και τις Δευτέρες στον αγώνα. Το επόμενο project είναι να σκάσει Αφγανάκι και να μας λέει για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ, πολύ το καθυστέρησαν. Αυτός ο Σόρος και τα ιδρύματα του, είναι σαν την καθολική εκκλησιά στον μεσαίωνα. Τόσο σανό στους Ευρωπαίους έχει χρόνια να δώσει κάποιος μετά την χριστιανική εκκλησία. Άξιος!!!

Ο αγώνας για την υποτιθέμενη και πολυδιαφημισμένη κλιματική αλλαγή είναι το νέο παραμύθι που χρησιμοποιεί το σύστημα για να αποπροσανατολίσει τις αποχαυνωμένες μάζες των Ευρωπαίων από το μοναδικό πραγματικό πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από την στοχευμένη επέλαση και τον εποικισμό της Ευρώπης από τους αφροασιάτες.

Ετσι λοιπόν, καλό το σόου, αλλά είπαμε 16 χρόνων «ακτιβίστρια» μου θυμίζει το 16 χρονών καταληψίας… Ακτιβιστές, οικολόγοι, αλληλέγγυοι, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, για ένα πράγμα νοιάζονται, τα λεφτά. Όλα τα άλλα είναι να ‘χαμε να λέγαμε. Αν θέλει κάποιος σοβαρός να μιλήσει για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ας τα βάλει με την Κίνα που ευθύνεται για το 29.3% της εκπομπής του αέρα με C02 (παγκοσμίως), 2η οι ΗΠΑ με 13,8%. Και για τα σκουπίδια και το πλαστικό επίσης που καταστρέφουν το οικοσύστημα, τα ποτάμια δείχνουν την Ινδία, την Αφρική, και… φυσικά την Κίνα, που ξεσκίζει την Αφρική. Εκεί όμως χάνουν τα πληρωμένα παιδάκια του Σόρος για κάποιον περίεργο λόγο την οικολογική συνείδηση τους.

Ο Al Gore γερνά μαζί με το πειραγμένο διάγραμμα του. Ο David de Rothchild δημιουργεί δικαιολογημένα αρνητικούς συνειρμούς, λόγω του ονόματός του. Η Ska Keller έχει πιάσει ταβάνι ως προσωπικότητα. Ο νέος πράσινος καγκελάριος της Γερμανίας ετοιμάζεται, αλλά οι εκλογές αργούν. Επομένως χρειάζεται νέο ηγετικό αίμα για να συντηρηθεί το μεγαλύτερο ψέμα, η καλοστημένη απάτη (Hoax) όλων των εποχών, μέχρις ότου παραδοθούν τα σκήπτρα σε αυτόν που θα κάνει πράξη τους χειρότερους φόβους μας.

Οπως αποκαλύφθηκε ήδη, το υπερατλαντικό ταξίδι της 16χρονης με αγωνιστικό ιστιοφόρο προς τις ΗΠΑ, για να έχει μηδενικό ανθρακικό αποτύπωμα, μόνο οικολογικό… δεν είναι! Για την επιστροφή του ιστιοφόρου στην Ευρώπη, θα πετάξουν ως την Νέα Υόρκη πέντε μέλη του πληρώματος, ενώ ο Γερμανός σκίπερ, Μπορις Χερμαν που συνοδεύει την 16χρονη θα πάρει κι αυτός το αεροπλάνο. Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα TAZ, το ταξίδι της Γρκέτα Τούνμπεργκ στην Νέα Υορκη, με σκοπό να πάρει μέρος σε διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα, θα επιβαρύνει τελικά περισσότερο το περιβάλλον, απ’ ό,τι αν η νεαρή και ο πατέρας της, πετούσαν τελικά με το αεροπλάνο! Κοροϊδία στο έπακρο για τους σανοφάγους.

@OWL /Πηγή: Terrapapers

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *