Τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι τρεις Ιεράρχες για την παιδεία του ελληνικού κράτους

Η υπερκομματική συναίνεση της εικονικής διαφοροποίησης για τον «εξευρωπαϊσμό» της ελληνικής παιδείας καλά κρατεί. Η «παραδοσιακή» Νέα Δημοκρατία αρνούμενη να πει τι ΕΙΝΑΙ ο Βασίλειος, ο Γρηγόριος και ο Ιωάννης του 4ου αιώνα για την παιδεία ενός κράτους που γιορτάζει ήδη τα 200 χρόνια από την γέννησή του, παίζει ένα ακόμα επεισόδιο στο παράπλευρο γήπεδο «είναι / δεν είναι αργία». Μια ιντερνετική αναζήτηση στην μηχανή της google με λέξεις «Τριών Ιεραρχών, Ζαχαράκη»* δίνει σήμερα αποτελέσματα με κυρίαρχο το αρνητικό μόριο «ΔΕΝ»:

«Δεν είναι αργία, αλλά δεν θα γίνουν μαθήματα» είναι ένας από τους πιο συχνούς τίτλους. Άρνηση μετά την άρνηση …και αντίθεση μεταξύ των δυο αρνήσεων. Μια ερμηνευτική απόδοση που στηρίζεται στο εξ. επείγον έγγραφο του υπουργείου παιδείας: «… δεν θα διεξαχθεί διδασκαλία μαθημάτων, αλλά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και δραστηριότητες σχετικές με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης γιορτής … Επιπλέον, τη συγκεκριμένη μέρα δύναται να πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός, κατά την κρίση του Συλλόγου … και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν». Γίνεται και θλιβερότερα;

Φυσικά, για την εικόνα αυτή δεν ευθύνεται μόνο το κυβερνητικό κόμμα και τα κόμματα που το αντιπολιτεύονται. Το «τι ζητά» η μέση ελληνική οικογένεια το παρουσιάζει με λαϊκιστικό τερματισμό μια εκπαιδευτική ιστοσελίδα:

«Σ. Ζαχαράκη για εορτή Τριών Ιεραρχών: Πότε θα φεύγουν οι μαθητές από το σχολείο»

*Αν στην αναζήτηση το όνομα «Ζαχαράκη» αντικατασταθεί από το όνομα «Κεραμέως», τότε το συχνότερο αποτέλεσμα είναι «Αποκαθίσταται η γιορτή των Τριών Ιεραρχών – Ανοικτά τα σχολεία».Πηγή: Το καραβάκι της ιστορίας


Τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οι τρεις Ιεράρχες … (updated)

Η προηγούμενη ανάρτηση συγχώνευε τις δυο παραλλαγές της νεοδημοκρατικής στάσης ως προς το «πρόβλημα» που έχει να λύσει στην παιδεία με τους τρεις Ιεράρχες. Η νεότερη στάση της (5 μέρες μετά) παραμένει «εξαιρετικά επείγουσα» και ξεκαθαρίζει περισσότερο το «δεν είναι αργία»:

«Κατά τα λοιπά θα τηρηθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα»
. Το «κανονικά» λείπει. Μάλλον θα προστεθεί στο επόμενο μήνυμα.Πηγή: Το καραβάκι της ιστορίας

Σχετικά άρθρα...

1 Σχόλιο

  1. Ο/Η Ἑλλήνων Φῶς λέει:

    Τὴν ἀπόφαση τοῦ ὑπουργείου Παιδείας ἀναφορικὰ μὲ τὴν ἑορτὴ τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν, κλήθηκε ἀπὸ δημοσιογράφους νὰ σχολιάσει ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καὶ πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμος τονίζοντας ὅτι «ἔγινε αὐτὸ ποὺ ἔπρεπε νὰ γίνει. Ὅλα τὰ ἄλλα εἶναι ἀστειότητες καὶ προφάσεις. Ἡ ἀργία εἶναι γιὰ τοὺς τεμπέληδες» καὶ προσέθεσε ὅτι ἡ ἡμέρα τῶν Τριῶν Ἱεραρχῶν εἶναι μία σχολικὴ ἑορτή, κατὰ τὴν ὁποία τὰ παιδιὰ σύμφωνα μὲ τὸ πρόγραμμα τοῦ σχολείου τους θὰ παρακολουθήσουν τὶς ἐκδηλώσεις, θὰ πᾶνε στὴν ἐκκλησία καὶ θὰ κάνουν μάθημα. (Χριστιανικὴ Βιβλιογραφία)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *