Το "Δημοκρατικό" σύμβολο που παρέμεινε και επί "Αυτοκρατορίας"

spqr

Αν κρίνω από την λύσσα με την οποία πολέμησαν και πολεμούν τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια το BREXIT, αυτό είναι προφανώς η μόνη σημαντική είδηση.

Την θεωρία την ξέρω: "Όλη μαζί η Δύση ενωμένη κατά της Ανατολής" (είτε αυτή είναι η Ρωσία, είτε η Κίνα, είτε οι μουσουλμάνοι είτε όποιοι είναι). Κάποιο μοντέλο που προφανώς συμφέρει μερικούς, είτε τους βλέπουμε, είτε τους βλέπουμε από καθρέφτες και ψευδοσκόπια, είτε απλά τους υφιστάμεθα, είτε μέσω Σκάϊ και λοιπών ντόπιων βοθροκάναλων, είτε μέσω Γερμανών αξιωματούχων και φίλιων μαυραγοριτών, είτε μέσω ...CNN, είτε δεν τους βλέπουμε.

Περίεργη συμμαχία, αυτή στην Δύση, και αρχίζει να έχει ομοιότητες με αυτό που κατέληξε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία όταν έπαψε να είναι Ρωμαϊκή Δημοκρατία. Να θυμίσω ότι το σύνθημα της Ρωμαϊκής Δημοκρατίας "S.P.Q.R." (η Σύγκλητος και ο Λαός της Ρώμης) παρέμεινε σαν σύνθημα πολύ αφού είχε πάψει να υπάρχει η Δημοκρατία και είχαν αρχίσει οι Σκοτεινοί Αιώνες.

Και οι ίδιες αόρατες δυνάμεις που έχουν σκυλιάσει με το BREXIT, έχουν σκυλιάσει και με τον ...Trump. Οι ίδιες που προσπαθούν να μας πείσουν ότι εθνικισμός = φασισμός (κλασσικό μηχανάκι προπαγάνδας). "Ανθρώπινα δικαιώματα" = παρελάσεις gay pride. "Ανάπτυξη" = ύφεση και καταστολή. "Αριστερά" = προσκυνημένα τομάρια και "Οικολόγοι" = πλασιέ φορολογίας

Ο Μέττερνχιχ μισούσε και πολεμούσε τον εθνικισμό. Ο εθνικισμός ήταν η επανάσταση κατά των αυτοκρατορικών καταλοίπων του Μεσαίωνα. Προφανώς ο Μεσαίωνας δεν τέλειωσε, απλά έκανε ένα διάλειμμα για 2-3 παγκόσμιους πολέμους και για έναν ψυχρό.

Και τα σκέφτομαι αυτά, και αναρωτιέμαι... Μπας και είναι ...Ρώσικη προπαγάνδα ο εθνικισμός; Κι αν οι Ρωμαίοι δεν είχαν γίνει Αυτοκρατορία (όπου το S (η Σύγκλητος) και το P (ο Λαός) ήταν 100% διακοσμητικά, θα θυμόταν κανείς το S.P.Q.R.;Πηγή: archaeopteryx

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *