Το ελλαδικό τσίρκο*… εν σωτηρίω έτει 2015 μ.Χ.

βοοκ3

Άρθρο αναγνώστη του ιστολογίου

Εάν έχετε πάει ποτέ σε κάποιο τσίρκο, λέω και γράφω εάν… θα έχετε ενδεχομένως παρατηρήσει τους ελέφαντες, να τους έχουν δεμένους με απλά σχοινιά σε μικρά πασαλάκια, πίσω, στα «παρασκήνια». Ίσως ακόμη να έχετε σκεφτεί: γιατί οι ελέφαντες μένουν δεμένοι τόσο λιτά, αφού με μια απλή κίνησή τους, μπορούν να ξεφύγουν από το αδύναμο παλούκι τους; Οι όποιες πιθανές απόπειρες «απόδρασης» αποβαίνουν μάταιες.

Η απάντηση πιθανόν! να είναι η εξής: Όταν είναι ακόμα μικρό το ελεφαντάκι (ολίγων μηνών πού συλλαμβάνεται) και που προορίζεται να το εκμεταλλευτούν στην μετέπειτα ζωή του, οι δαμαστές του, το δένουν σε ένα μικρό πασαλάκι με ένα απλό σχοινί, ή έστω με μία μόνο χοντρή αλυσίδα, καί από το ένα πόδι μάλιστα!. Όμως το ελεφαντάκι είναι μικρό, δεν έχει την απαραίτητη δύναμη, και παρά τις προσπάθειες που κάνει δεν καταφέρνει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του. Η πρακτική αυτή συνεχίζεται για αρκετό καιρό, μέχρι που σε κάποια στιγμή, το ελεφαντάκι μεγαλώνοντας, παύει πλέον να αντιδρά. Αφού του προσφέρονται τα άκρως απαραίτητα για την ζήση του, νηπιόθεν. Οι δαμαστές του κατάφεραν να «γράψουν» ανεξίτηλα μια για πάντα στη μνήμη του, την συνήθεια αυτή, ότι δηλαδή, ποτέ δεν θα μπορέσει να «ελευθερωθεί» από τα δεσμά του, δεν έχει κανέναν λόγο άλλωστε!

Όταν, αργότερα γίνει τεράστιος και ογκώδης ελέφαντας (όπως και οι άλλοι του τσίρκου πού έπαθαν το ίδιο, νωρίτερα) που θα μπορούσε με τη δύναμή του, όχι μόνο να ξεφύγει, αλλά να παρασύρει και να γκρεμίσει ολόκληρο το τσίρκο των δαμαστών του, είναι πλέον ανίκανος και ανήμπορος. Έρμαιο, λοιπόν, ο Ελέφαντας στις ορέξεις, στις επιθυμίες και στα κελεύσματα του δαμαστή του τσίρκου, χάριν του θεάματος και του κέρδους. Ότι συμβαίνει με τον ελέφαντα του τσίρκου, του πιο πάνω παραδείγματος, το ίδιο απαράλλαχτα συμβαίνει με τον Ελληνικό Λαό. Ο Λαός, δεμένος σφιχτά στο πασαλάκι του! Είναι αλυσοδεμένος στο μικρό πασαλάκι από το οποίο, τον έχουν πείσει ότι, δεν μπορεί να ξεφύγει. Οι μέθοδοι που έχει χρησιμοποιήσει το σύστημα προς αυτή την κατεύθυνση είναι πολλές, και καθημερινώς εφαρμόζονται όλο και πιο σύγχρονες. Από παλιά ο Λαός είχε ενταχθεί στην πολιτική αυτή, όχι μέσα από κάποιες δημοκρατικές (δήμος + κρατεί) διαδικασίες, αλλά μέσα από τα δίκτυα πολιτικής (αόρατης μα υπαρκτής) πατρωνίας και εκλογικής πελατείας, από τα οποία δεν μπορούσε να ξεφύγει κανένας πολίτης, αν δεν ήθελε να βρεθεί στο περιθώριο.

Όλοι, λοιπόν, οι πολίτες έγιναν παράκλητοι ικέτες, και επαίτες μερικών διεφθαρμένων ολιγαρχικών πολιτικών, αμφιβόλου ήθους και ηθικής οικογενειών, που αναπαρήγαγαν και εξέθρεψαν τους εξουσιαστές μας (δαμαστές μας, λέγε δανειστές) σε μια ενορχηστρωμένη πολιτική αντιπαράθεση για να μας φανατίζουν και να μας εντάσσουν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Αντί λοιπόν, ο Λαός να τους πάρει στο κυνήγι, ή να τους περιφρονήσει μπλέχτηκε σε ένα τεράστιο γραφειοκρατικό σύστημα που του έστησαν σκόπιμα οι θηριοδαμαστές για να τον εκμεταλλεύονται.

Με τον καιρό γράφτηκε στο λαϊκό υποσυνείδητο, και με τη βοήθεια και του κομματικού συνδικαλισμού, (σκανδαλισμού) ότι δεν υπάρχει δυνατότητα αποτίναξης αυτού του συστήματος, στο οποίο και τελικά υπέκυψε. Στις μέρες μας, την καταστολή της κοινωνίας, ανέλαβαν οι συνεκμεταλλευτές των λαϊκών κόπων, οι κρατικοδίαιτοι πολιτικοί πάτρωνες, και μέσα από τα έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά Μέσα Μ.Ε. τους. Στήνουν τις κομματικές φιέστες και αντιπαραθέσεις, μας κρατάνε σε αντίπαλα στρατόπεδα, εφαρμόζουν την τακτική του «διαίρει και βασίλευε» και αποφασίζουν αυτοί πότε, πού, καί με ποιόν τρόπο θα δοθεί η εξουσία, με το αζημίωτο φυσικά, αφού πάντοτε μοιράζονται κατ’ αναλογίαν τα ποσοστά των μιζών, για χρόνια τώρα! Ειδικά σήμερα, μέσα στην κρίση (κυρίως ηθικών αξιών) για την οποία οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι, μας τρομοκρατούν και μας πείθουν: Ότι, θα πρέπει να εξαθλιωθούμε πλήρως, προκειμένου να πληρωθούν τα δάνεια, που οι ίδιοι ερήμην μας, συνάψαν λεηλάτησαν και κατασπάραξαν. Ότι, πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να μην αναζητήσουμε υπευθύνους και να οδηγηθούν εκεί πού πρέπει. Θράσος πού το έχουν οι αθεόφοβοι!; Ότι, μόνο το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που μας οδήγησε εδώ, το ίδιο και με τους ίδιους άπληστους ανθρώπους θα μας οδηγήσει και μέσα στην κρίση. Με το αζημίωτο φυσικά. Δηλαδή, οι ίδιοι ευνούχοι αόμματοι, θα οδηγήσουν ευνουχισμένους τυφλούς.

Ναι, λοιπόν. Εμείς θα μείνουμε εκεί, στο πασαλάκι μας δεμένοι, χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι μπορούμε με μια κίνηση να διαλύσουμε το τσίρκο τους και τους δαμαστές του. Δεν μιλάμε για κοινωνική εξέγερση. Αυτή ίσως έρθει, ούτως ή άλλως, κάποτε από μόνη της, από ανάγκη αργά ή γρήγορα. Γιατί, για κάτι τέτοιο είμαστε παντελώς ανίκανοι πλέον. Αν ήμασταν Μποτσουάνα, Μπανανία ή Ισημερινός, θα είχαμε κάποια ελπίδα. Εδώ μιλάμε ότι έχουμε υποστεί πλήρη λοβοτομή εγκεφάλου καί ευνουχισμό, μέχρι μυελού των οστέων. Εδώ μιλάμε ότι έρχονται, χάριν παραδείγματος, οι ούνοι ξυγκοφάγοι φακιδιάρηδες του ομιχλώδους βορρά και οι λοιποί ντιντίδες ως κατακτητές καί ΔυΝάσΤες χωρίς βόμβες και τάνκς, αλλά, με γυαλιστερές γραβάτες καί χαρτοφύλακες και οι εγχώριοι φαύλοι χοντροκοιλαράδες παμφάγοι υποτακτικοί τους, τούς παραχωρούν καί εκχωρούν γήν καί ύδωρ (καί κατ’ επέκταση και εμείς με την ψήφο μας;;;) λένε!!!, και κάνουν κωλοτούμπες.

Έρχονται οι Τούρκοι με τα καράβια τους έξω από τό Σούνιο όποτε θέλουν, περνούν με τα αεροπλάνα τους πάνω από τα νησιά μας, στηΘράκη μας κατεβάζουν συνδυασμό στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μάς παραδίδουν μάλιστα και μαθήματα γεωγραφίας λέγοντας πώς το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο!, οι Σκοπιανοί, χρόνια τώρα, πλαστογραφούν, καπηλεύονται, σφετερίζονται, εμπορεύονται την Ιστορία μας, μέχρι καί γιγαντιαίο ανδριάντα του Μεγάλου Αλέξανδρου μας ετοιμάζονται να στήσουν οσονούπω στα Σκόπια, και εμάς; Εμάς, τους ανόητους, άβουλους, άλογους μαρλμποροφραπεδόπληκτους μας έχουν καθηλωμένους βαθειά, χαλλλαρά καί δεμένους στους καναπέδες μας- με ντελίβερι ουϊσκάκι καί ξηροκάρπι – στα τηλεοπτικά τους λεπροκομεία, στα τσιόκ γκιουζέλ μπιλιούρια καί ερωτιλίκια της λάγνας ανατολής, στα αχαλίνωτα καί χωρίς αιδώ εμποροπορνοβοσκεία της ξετσίπωτης μαγδαληνής εσπερίας, στους μαϊμουδομάγειρες, στις μαϊουδομαγείρισσες, στα αισχρά κατινάδικα της τηλετύφλας, στα γήπεδα καί στους τζόγους, στα βοθρολύματα της τηλεκαραβάνας, στις εθνικές αυτομαζοχιστικές αλτσιαντηροβλακείες, στα μολυσματικά σκουπιδένια πάσης φύσεως δανειοσυντήρητα θεάματα, προκειμένου να μην διαταραχθεί το «έγκριτο» κλεπτοκρατικό τους σύστημα και χάσουν την εξουσία, την μάσα, και τα ενθηλακώματα.

Μιλάμε όμως, και για κάτι πολύ πιο χειρότερο! Υπάρχει και χειρότερο; Μα η καθημερινότητά μας, το φανερώνει κυνικά εκ του πρακτέου περίτρανα!. Ληστείες, φόνοι, κλεψιές, ναρκωτικά, η φρίκη των κατάμεστων ασύλων καί φυλακών, οι αρρώστιες, οι έγκριτοι «λήσταρχοι» φοροφυγάδες, οι αισχροκέρδειες, οι δεκάδες χιλιάδων άνεργοι, άεργοι, τα κλειστά καταστήματα, η σκυλολατρεία -κάποιοι ανώμαλοι την αποκαλούν φιλοζωία -καλά να κρατεί, η άνευ ελέγχου πλέον εγκληματική συμπεριφορά «οικονομικών μεταναστών», αφροασιατών – μογγόλων κιτρινιάρηδων και λοιπών «λαθρομεταναστών» ή λαθροεισβολέων καί εγχωρίων – ελληναράδων κατά τα άλλα! – δουλεμπόρων, οι λογίς – λογίς απατεωνιές μολύνουν την συνοχή μας, το είναι μας, την κοινωνία μας.

Ένας απόπατος, χωρίς πάτο. Ένας βούρκος, χειρότερος κι από γουρουνοστάσι. Η υποτέλεια καί η οσφυοκαμψία στο μεγαλείο τους. Οι φαύλοι μαλιστάνθρωποι να ρεύονται την παραχορτασίλα τους, και τα «έγκριτα» εξουσιαστικά ιερατεία να δικαιολογούν, να επικροτούν την χρόνια σχιζοφρενική συμπεριφορά και να επιβραβεύουν μάλιστα την όποια παρά φύσει, ανώμαλη και ανήθικη πράξη! Η παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων ανύπαρκτη, άγνωστη και σαν λέξη ακόμη. Αρκεί εκείνο το γελοίο.. «έρευνα σε βάθος». Το τσαλάκωμα της Ελληνικής λεβεντιάς μας καί το ξεχαρβάλωμα τής κοινωνίας μας, δεν πάει παρακάτω. Η στάση του επιβήτορα να καθορίζεται πλέον, άκουσον – άκουσον !!! από τον επιβαινόμενο. Το παλούκι φαίνεται να έχει σφηνωθεί για τα καλά, καί στο μυαλό μας. Δυστυχώς! Η απόλυτος ελεφαντίαση σε πλήρη δράση!!! Έως ότου…… έσεται ήμαρ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Κίρκος > τσίρκος >τσίρκο. Ο Θειοφόρος Όμηρος το αναφέρει ως είδος γερακιού. Οπως το κρίκος (ρι>ιρ), κύκλος, δακτύλιος, είδος λύκου. Το πτηνό αυτό φέρει κυρτό ράμφος και κυρτά νύχια, κιρκινέζι, κιρκόω, κίρκινος, κιρκήσια, κιρκηλασία (ελαύνω), κιρκαία, κέρκινος (ι>ε), Κίρκη, περιβαλλομένη από λύκους, λέοντες και άλλα θηρία.Πηγή: ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΣ Ο ΛΟΓΟΣ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *