Το κουρελόπανο

Για να καταλάβει και ο τελευταίος αφελής το παραμύθι και την πραγματική αδιαφορία του πρωθυπουργού για τη χώρα και την ιστορία της αρκεί η εικόνα. Μπρός του, πίσω του, πλάι του ανέμιζε χτες μια σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας. Αλλά αυτό δεν είναι καραμπινάτο σύμβολο αλυτρωτισμού και σφετερισμού της ελληνικής ιστορίας! Είναι ένα κουρελόπανο. Όπως και η ελληνική σημαία, όπως ομολογούν οι σύντροφοί του σε κυβέρνηση και κόμμα.

Και μοιάζει καταπληκτικό πώς η ελληνική κυβέρνηση, αλλά και η αντιπολίτευση, δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το κατ εξοχήν σύμβολο μιας χώρας, που, όπως όλες οι σημαίες, καθρεφτίζει την ταυτότητά της. Την ψυχή της. Και η οποία παραπέμπει ευθέως στην ελληνική επικράτεια και ιστορία. Σαν σύμβολο ευθείας εχθρικής ενέργειας.

Και για έναν απλό λόγο: Τι μαθαίνουν τα παιδιά στα σκοπιανά σχολεία ότι αντιπροσωπεύει η σημαία τους; Μέχρι σήμερα, την καταγωγή τους από τους Μακεδόνες του Αλέξανδρου. Και τι θα μαθαίνουν από αύριο ότι είναι αυτός ο ήλιος στη σημαία τους, στο σύμβολό τους; Ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ που κοκκίνισε από την ηλιοθεραπεία; Τι θα μαθαίνουν ότι συμβολίζει; Ποια είναι η ιστορία της;

Ο Τσίπρας πουλάει παραμύθια ότι η συμφωνία έσβησε τον αλυτρωτισμό των σλαβομακεδόνων. Τίποτε δεν έσβησε. Γελάνε και τα μουστάκια του Ζάεφ κάτω από τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας. Που παραμένει το κατ εξοχήν σύμβολο του μακεδονισμού.

Και για να μη μας πει κανείς κανένα εύκολο παραμύθι, η σημαία των Σκοπίων με τον ήλιο της Βεργίνας δεν είναι δα και καμιά παλιά ιστορική σημαία για να την παραγνωρίζει κανείς και να μην απαιτεί να αλλάξει στα πλαίσια μιας ειρηνόφιλης συνθήκης. Εδώ, το σχέδιο Ανάν και η συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι για το Κυπριακό προβλέπει την κατάργηση της σημαίας της Κύπρου και την αντικατάστασή της με άλλη που θα εκφράζει και τους τουρκοκύπριους!

Ο κ Τσίπρας και οι σύντροφοί του, άκαπνοι και ριψάσπιδες σε όλες τις μάχες που κλήθηκαν να δώσουν για να υπερασπιστούν την ιδεολογία τους τα τελευταία 4,5 χρόνια (τα μόνα που κλήθηκαν να κάνουν πράξη τις θεωρίες τους), χαρακτηρίζουν την ελληνική σημαία κουρελόπανο. Αλλά, στην πράξη δεν τιμάνε ούτε την κόκκινη σημαία, που υποτίθεται ότι σέβονται. Και την οποία την έχουν κάνει κυριολεκτικά κουρελόπανο με την πολιτική τους στην πράξη. Όχι απλώς στη θεωρία. Γιατί στην πράξη αποδεικνύεις ποιος είσαι.

Με την ίδια ευκολία καταπίνουν αμάσητη και τη σημαία των σκοπιανών με τον ελληνικό ήλιο της Βεργίνας, που καθιερώθηκε σαν σημαία το 1992! Σαν αντίδραση στη σθεναρή στάση σύσσωμης της τότε ελληνικής πολιτικής ηγεσίας να μη αναγνωριστεί το κράτος με όνομα Μακεδονία.

Και για να ξέρουμε, η πρώτη σημαία που χρησιμοποιήθηκε στη χώρα ήταν κόκκινη με ένα μικρό κόκκινο αστέρι στο κέντρο με κίτρινο περίγραμμα. Η σημαία αυτή χρησιμοποιήθηκε, μετά την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στα πλαίσια της Λαϊκής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, από τον Αύγουστο του 1944 έως τον Δεκέμβριο του 1946.

Η δεύτερη και μακροβιότερη σημαία ήταν κόκκινη με ένα κόκκινο αστέρι με κίτρινο περίγραμμα στην πάνω γωνία δίπλα στο μέρος όπου κυματίζει η σημαία, παρόμοια με αυτή της Ε.Σ.Σ.Δ. και της Λ.Δ. Κίνας. Βρίσκονταν σε χρήση από το 1946 έως τον Αύγουστο του 1992.

Προφανώς, για τα αγράμματα της σημερινής κυβέρνησης ο Κ Καραμανλής κι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν υποκριτές και πατριδοκάπηλοι, όπως είπε χες ο κ Τσίπρας. Ήταν πατριδοκάπηλοι οι δύο κορυφαίοι μεταπολιτευτικοί πολιτικοί, με πλήρεις γνώσεις των θεμάτων, αλλά και ο μέντορας όλων μέχρι το 2009 Πέτρος Μολυβιάτης, και είναι πατριώτης το αμόρφωτο που τους κρίνει κι όλας! Ο κ Τσίπρας!

Αλλά, ο πρωθυπουργός, που επαίρεται ότι με τη συμφωνία των Πρεσπών αποκαθήλωσε τον αλυτρωτισμό των γειτόνων, άφησε στους γείτονες, χωρίς καν να απαιτήσει την αλλαγή της, τη σημαία με τον ήλιο της Βεργίνας! Σάμπως ήξερε τι του έφερε να υπογράψει ο υπηρέτης Ν. Κοτζιάς;

Αν για τον κ Τσίπρα η σημαία είναι ένα απλό κουρελόπανο χωρίς σημασία, ή μάλλον, ακόμα χειρότερα, σύμβολο εθνικισμού, για χιλιάδες Έλληνες ήταν έμβλημα για το οποίο σκοτώθηκαν. Ευχαρίστως για την πατρίδα. Και για τη Μακεδονία. Και όχι μαστιγωμένοι σαν τους Πέρσες του Ξέρξη ή τους Ιταλούς του Μουσολίνι. Όπως, για τους ιδεολογικούς προγόνους του κ Τσίπρα η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο ήταν ένα σύμβολο για το οποίο σκοτώθηκαν χιλιάδες. Ευχαρίστως. Για την πατρίδα τους, που ήταν η ιδεολογία τους. Χωρίς να δειλιάσουν υποταγμένοι σαν τον κ Τσίπρα και τους συνοδοιπόρους του.

Ο κ Τσίπρας, που έτσι δειλός δεν πολέμησε ποτέ ούτε για πατρίδα ούτε για ιδεολογία, παρά πάντα συμβιβάστηκε ηττημένος ως υπηρετικό προσωπικό άλλων, είτε τρόικα, είτε Τραμπ, είτε Μέρκελ, είτε ΝΑΤΟ, καλά θα κάνει, αντί να ασχολείται με τα βαρβαρουργήματα της γλυπτικής των σκοπιανών για να σβήσει τα μακεδονικά ίχνη από την εκεί χώρα, να απαιτήσει από τον φίλο του Ζαεφ να αλλάξει σημαία και να βάλει κάτι που να αντιπροσωπεύει την ιστορία του τόπου του. Ας είναι κι ο Ντιμιτρώφ ή ο Κρούμος.

Και τέλος πάντων, ας μας πει ο κ Τσίπρας γιατί δεν απαίτησε από τους γείτονες να αλλάξουν το πιο καραμπινάτο σύμβολο του αλυτρωτισμού και του σφετεριστικού εθνικισμού τους, τη σημαία τους. Και ας μας πει και η αντιπολίτευση γιατί κάνει γαργάρα το θέμα. Για να μην τρίζουν τα κόκκαλά του καθηγητή Ανδρόνικου που ανακάλυψε τον ήλιο στη Βεργίνα της Βέροιας των Μακεδόνων.

Γ. Παπαδόπουλος- ΤετράδηςΠηγή: liberal.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *