Το «ντελίριο» του Ερντογάν

άρθρο του αντιστρατήγου ε.α. Νίκου Ταμουρίδη


Το «ντελίριο» είναι μια διαταραχή της λειτουργίας του εγκεφάλου και εντάσσεται στις οργανικές ψυχικές διαταραχές. Χαρακτηρίζεται από διαταραχή της συνείδησης, της προσοχής, των γνωστικών λειτουργιών και της αντίληψης. Κατά κανόνα στον ασθενή συνυπάρχουν συναισθηματική αστάθεια, ψευδαισθήσεις, παραισθήσεις και παρορμητική, παράλογη και βίαιη συμπεριφορά.

Από αυτό το «ντελίριο» είναι βέβαιο ότι έχει προσβληθεί ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η όλη του επιθετική στάση και συμπεριφορά, ο φρενήρης πολεμικός εξοπλισμός, οι εμπρηστικές δηλώσεις, η ευθεία σύγκρουση με την Δύση και η πολεμική ρητορική που εκπέμπει, δεν χωρούν αμφιβολία ότι πρόκειται περί ενός πολιτικού-πολεμικού «ντελίριου», που μπορεί βέβαια να έχει για τη χώρα του καταστρεπτικά και μη αναστρέψιμα αποτελέσματα.

Όλα αυτά βέβαια δεν είναι τυχαία:

-Τόσο ο ίδιος ο Ερντογάν όσο και υψηλοί αξιωματούχοι του διατρανώνουν σε κάθε περίπτωση ότι η Τουρκία είναι μια «μεγάλη δύναμη», μια αυτοκρατορία, που ελέγχει την περιοχή από το Αφγανιστάν μέχρι και τη Λιβύη και κανένας δεν μπορεί να κάνει τίποτε χωρίς αυτήν, ούτε πολιτική ούτε πόλεμο.

-Μην ξεχνάμε ότι η Τουρκία έχει παγκόσμιο όραμα και επάνω σε αυτό το όραμα έχει εκπονήσει στρατηγικές και πάνω σε αυτές τις στρατηγικές έχει προσαρμόσει ένα πρόγραμμα εξωτερικής πολιτικής καθώς και στρατιωτικής υπέρ-ενδυνάμωσης, με βάση την αυτάρκεια μέσω μιας εγχώριας αυτόνομης πολεμικής βιομηχανίας.

-Ο Ερντογάν κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να ενώσει όλους τους τουρκόφωνους λαούς -που δεν είναι και λίγοι- επιδιώκοντας παράλληλα να ηγηθεί όλων των απανταχού γης μουσουλμάνων.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στα κράτη που βρίσκονται στον χώρο επιρροής που περιγράφουν οι Τούρκοι από τα σύνορα περίπου της Κίνας και εντεύθεν μέχρι και τη Μεσόγειο.

Αρχικά έχουμε τα κράτη που ξεπήδησαν από την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης, στα οποία επικρατούσα θρησκεία είναι το Ισλάμ και γλώσσα η τουρκική:

-Αζερμπαϊτζάν, πληθυσμός 10.000.000, θρησκεία 93% Ισλάμ, γλώσσα η αζερική (μια τουρκική γλώσσα).

-Τουρκμενιστάν, πληθυσμός 6.000.000, θρησκεία 91% Ισλάμ, γλώσσα η τουρκμενική (μια τουρκική γλώσσα).

-Καζακστάν, πληθυσμός 18.800.000, θρησκεία 70% Ισλάμ, γλώσσα η καζακική (μια τουρκική γλώσσα).

-Ουζμπεκιστάν, πληθυσμός 34.500.000, θρησκεία 88% Ισλάμ, γλώσσα η ουζμπεκική (μια τουρκική γλώσσα).

-Κιργιστάν, πληθυσμός 6.600.000, θρησκεία 89% Ισλάμ, γλώσσα η κιργιζική (μια τουρκική γλώσσα).

-Τατζικιστάν, πληθυσμός 9.500.000, θρησκεία 83% Ισλάμ, γλώσσα η τατζικική (μια περσική γλώσσα).

Μην ξεχνάμε και την αδερφή Ισλαμική Δημοκρατία του Πακιστάν, το οποίο αναγνωρίζει τον Ερντογάν ως παγκόσμιο ισλαμικό ηγέτη, με πληθυσμό 225.000.000 (!) και θρησκεία 95% Ισλάμ!

Επιπλέον, το Αφγανιστάν με πληθυσμό 33.000.000 είναι μια ακόμη απόλυτα ισλαμική χώρα ενώ και στο Ιράκ των 18.000.000 το Ισλάμ αγγίζει το 74% περίπου.

Τέλος, η διαιρημένη και ασταθής Λιβύη των 7.000.000 είναι 97% Ισλάμ, ενώ η επιρροή της Τουρκίας στα κράτη του Αραβικού Συνδέσμου είναι πολύ περιορισμένη.

Αξίζει να τονίσουμε ότι το Ισλάμ δρα περισσότερο ως πολιτική ενωτική δύναμη και λιγότερο ως θεολογική. Επομένως είναι πολύ εύκολο να ενώσει όλους σχεδόν τους ισλαμικούς πληθυσμούς σε μια ενδεχόμενη περιφερειακή ή παγκόσμια σύρραξη.

Ήδη ο Ερντογάν, εκμεταλλευόμενος τις πολεμικές συγκρούσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και Ισραήλ-Χαμάς, και την εμπλοκή ΗΠΑ-ΕΕ-Ρωσίας σε αυτές, ενδυναμώνει τις σχέσεις του με όλα τα παραπάνω κράτη ενώ παράλληλα προσπαθεί να επιβληθεί και στις αραβικές χώρες, οι οποίες είναι πολύ επιφυλακτικές στα σχέδια και τις κινήσεις του Τούρκου ηγέτη. «Οργανισμός Τουρκικών Κρατών» είναι η τελευταία επιτυχία του τα τελευταία χρόνια, ως πολιτικός συνασπισμός των περισσότερων από τα προαναφερόμενα τουρκόφωνα κράτη, ενώ δεν αποκλείεται εάν ενταθούν οι πολεμικές συγκρούσεις, να προχωρήσει στην συγκρότηση και στρατιωτικού συνασπισμού με ηγέτιδα δύναμη την Τουρκία.

Τα κράτη της Ευρώπης και η Δύση γενικότερα, οφείλουν άμεσα να αντιληφθούν το μέγεθος της ισλαμικής απειλής και να δράσουν ανάλογα έναντι της Τουρκίας που αποτελεί την αιχμή του ισλαμικού δόρατος που πάλλεται εναντίον των πολιτισμένων λαών της Δύσης. Να σταματήσουν άμεσα την παράνομη μετανάστευση και να καθηλώσουν την Τουρκία στο χώρο που βρίσκεται, αφαιρώντας της κάθε «όνειρο» επανασύστασης της οθωμανικής αυτοκρατορίας και πολύ περισσότερο της δημιουργίας μιας παγκόσμιας ισλαμικής αυτοκρατορίας.

Η ιστορία δεν παρέχει επιπλέον χρόνο!

Νικόλαος Ταμουρίδης Αντγος (ε.α)-Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣΗ εικόνα είναι από το PinterestΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *