Το «τυράκι» της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» και η παράδοση της Θράκης στο Τουρκικό Προξενείο

Πέτρος Ούτσης

Μέσα σε λίγες ημέρες όλη η Ελλάδα έμαθε για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» και την προσπάθεια κύκλων της μειονότητας που ανήκουν στο Τουρκικό Προξενείο για δημιουργία θέματος στην Θράκη. Κάπου εκεί και αφού η τροπολογία αποσύρθηκε προσωρινά όλοι ησύχασαν και ειδικά οι ψηφοφόροι των ΑΝΕΛ.

Όμως όσοι ζούνε στην Θράκη και παρακολουθούν στενά τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή έχουν διαπιστώσει (οι υπόλοιποι στα γεγονότα) ότι αυτό το διάστημα η Θράκη παραχωρείται απόλυτα στην θεωρία «Των Μαλακών Συνόρων» και στην λειτουργία των Παράλληλων Δομών. Αυτό έχει πλήρη εφαρμογή με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία στηρίζεται απόλυτα από τους ΑΝΕΛ

Ο δήθεν πατριωτισμός των ΑΝΕΛ

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποφασίσει να παραδώσει την Θράκη στους σχεδιασμούς της Τουρκίας αφού είναι εξαρτημένος άμεσα από τις ψήφους της μειονότητας τις οποίες ελέγχει τρομοκρατώντας το Τουρκικό Προξενείο μέσα από τις Παράλληλες Δομές. Εκτός τις συχνές επισκέψεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα Γραφεία της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης», υπάρχουν και οι συμμετοχές όλων των βουλευτών Ξάνθης σε εκδηλώσεις όπου κυριαρχούν οι Παράλληλες Δομές. Εδώ για όσους δεν το γνωρίζουν, Παράλληλη Δομή είναι όταν μέσα στην επικράτεια ενός κυρίαρχου κράτους υπάρχουν λειτουργούν από τρίτους ίδιες Δομές και αυτές αυτή την στιγμή στην Θράκη είναι Θρησκευτικές (βλέπε Ψευτομουφτή), Κοινωνικές (βλέπε δίγλωσσα σχολεία) και σύντομα και υγείας. Το αποκορύφωμα αυτών των δομών και το τελικό στάδιο θα είναι η υπεράσπιση χώρου από ομάδες που θα θεωρηθούν Παράλληλες της Ασφάλειας

Μια Ελληνική και τουρκική σημαία, ο ψευτομουφτής Ξάνθης στο γραφείο του. Αυτή την εικόνα στο μέλλον αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση στην Θράκη θα την βλέπουμε πιο συχνά σε Παράλληλες Δομές

Αφού όλοι τις προηγούμενες ημέρες έφαγαν όλοι το ¨τυράκι» της «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» κανείς δεν ασχολήθηκε με το μείζον θέμα της Θράκης που αυτή την στιγμή είναι τα δίγλωσσα σχολεία. Και μάλιστα η συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην παράδοση της Θράκης στα σχέδια του Τουρκικού Προξενείου είναι σε αυτό το σημείο είναι σημαντική αφού θα περίμενε κανείς ότι θα αποτελούσε κόκκινη γραμμή και σημείο ρήξης.

Αντί για αυτό όμως και όπως αποδείχθηκε, σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ φρόντισαν να δημιουργήσουν ένα θέμα από πουθενά ώστε κανείς να μην ασχοληθεί με τα δίγλωσσα και πάλι προφανώς κατά παραγγελία.

Γιατί είναι επικίνδυνα τα δίγλωσσα και η πραγματική κερκόπορτα της Θράκης

Η πρώτη βόμβα για τα δίγλωσσα σχολεία και την αρχή του κακού είχε γίνει πριν τις βουλευτικές εκλογές του 2009 όταν ο Γιώργος Παπανδρέου είχε πει στους κατοίκους του Δημαρίου «θα δίνεται εξετάσεις για δίπλωμα αυτοκινήτου στην Τουρκική μητρική σας γλώσσα» και ήταν σίγουρα τότε μια απαίτηση από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στην μειονότητα.

Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Κιαμήλ Σιτζάκ Εμίν στις 14 Δεκεμβρίου στην εφημερίδα «Αυγή», με το οποίο προτρέπει την κυβέρνηση να μετατρέψει τα δεκάδες δημόσια νηπιαγωγεία που λειτουργούν στην περιοχή σε δίγλωσσα. Στο άρθρο αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όσον αφορά το αίτημα της μειονότητας της Θράκης για ίδρυση δίγλωσσων νηπιαγωγείων, μπορεί εύκολα να ικανοποιηθεί αφού οι δομές (σχολικές μονάδες), παρά τις ελλείψεις, υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι η καθιέρωση νομικά της δίγλωσσης προσχολικής εκπαίδευσης στη Θράκη».

Το αίτημα πάντως για δίγλωσσα νηπιαγωγεία έχει σκοπό να ανακόψει την τάση που παρατηρείται σε μουσουλμάνους μαθητές οι οποίοι προτιμούν τα δημόσια σχολεία, που πιστεύεται ότι προσφέρουν μεγαλύτερες δυνατότητες ενσωμάτωσης στην ελληνική κοινωνία και καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές.

Και εδώ έρχεται το ερώτημα που κανείς στην Θράκη δεν έχει δώσει καμιά απάντηση, και ποια είναι η μητρική γλώσσα των Πομάκων; Ποια είναι η μητρική γλώσσα των Ρομά; Και αφού δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα πως είναι δυνατόν να υπάρχει μητρική τουρκική γλώσσα.

Ουσιαστικά με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία κατορθώνει μέσω του Τουρκικού Προξενείου , και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται απόλυτα και σε αυτή την άσχημη εξέλιξη από τους ΑΝΕΛ, να δημιουργήσει ολόκληρες γενιές μουσουλμάνων στην Θράκη που ουδεμία σχέση έχουν με την Τουρκία, σε πολίτες με Τουρκική συνείδηση αφού η Τουρκία έχει κατορθώσει σε μεγάλο βαθμό να συνδέσει στα βαλκάνια το «είσαι μουσουλμάνος είσαι Τούρκος»

Η λέξη Πομάκος και η «πάσα» στους ΑΝΕΛ που έκαναν πως δεν την είδαν

Να σημειώσουμε ότι την κρίσιμη στιγμή που αποφασίσθηκε το θέμα των δίγλωσσων , ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς την τελευταία στιγμή σε συνέντευξη του στον Αλέξη Παπαχελά και στον ΣΚΑΙ, είχε δώσει την «πάσα» στα στελέχη των ΑΝΕΛ στην Θράκη να αλλάξουν το κλίμα αναφέροντας για πρώτη φορά από το στόμα υπουργού εξωτερικών την λέξη «Πομάκος». Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι η Ελληνική Πολιτεία αποδέχεται ότι οι Πομάκοι δεν έχουν καμιά σχέση με την Τουρκία και φυσικά μητρική του γλώσσα είναι τα Ελληνικά

Τα τοπικά στελέχη όμως των ΑΝΕΛ όχι μόνο δεν πήραν την «πάσα» του υπουργού εξωτερικών (θεωρητικά ήταν οι μόνοι «πατριώτες» που θα αντιδρούσαν) αλλά και τις ημέρες εκείνες οι αντιδράσεις τους περιορίστηκαν σε «Τέλειο» και «Οάου» σε διάφορες συνταγέςΠηγή: Via Diplomacy

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *