Βαρύτατες οι ευθύνες της ΝΔ και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Σκοπιανό ζήτημα

Σε μιά εποχή που το μένος για την διαφαινόμενη νέα Εθνική ταπείνωση σχετικά με τη «Συμφωνία των Πρεσπών» στρέφεται σχεδόν αποκλειστικά κατά της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. αναδύεται για ακόμη μιά φορά το καρκίνωμα της «πολιτικής αμνησίας» που κατατρώει τον… συναισθηματικό μας λαό. Υπενθυμίζω ενδεικτικά:

Ο Κυρίακος Μητσοτάκης είναι υπέρ της «σύνθετης ονομασίας», δηλαδή της παραχώρησης του ονόματος «Μακεδονία» στο γειτονικό μας πολυενθικό κρατικό μόρφωμα που προέκυψε από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Τα περί… «erga omnes» και τα περί «αποκήρυξης όλων των θεμάτων που παραπέμπουν σε αλυτρωτισμό» είναι επιεικώς αστειότητες για τους γνωρίζοντες τα στοιχειώδη της γεωπολιτικής ιστορικής πραγματικότητας.

Ο Κυρίάκος Μητσοτάκης υπήρξε βουλευτής και υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μεταξύ 2012 – 2015. Στις προγραμματικές δηλώσεις εκείνης της συγκυβέρνησης, στις 7 Ιουλίου 2012, ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος έλεγε ότι «η Ελλάδα, επιδεικνύοντας το απαιτούμενο εποικοδομητικό πνεύμα, προέβη σε ένα μείζον συμβιβαστικό βήμα, αποδεχόμενη σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό και χρήση έναντι όλων (erga omnes)».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επόμενος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της ίδιας συγκυβέρνησης, στις 28 Σεπτεμβρίου 2013 από το βήμα της 68ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ζητούσε «την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης για όλες τις χρήσεις (erga omnes) χωρίς γκρίζα σημεία, η οποία θα επιτρέπει τον σαφή διαχωρισμό μεταξύ της γειτονικής χώρας και της Περιφέρειας της Μακεδονίας στη Βόρεια Ελλάδα».

Τέλος, η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσωπικά (υπενθυμίζω: κυβερνητικός βουλευτής μεταξύ 2004 – 2009) είναι υπόλογοι για την συστηματική αποδυνάμωση της Ελλάδας, για τη συνειδητή δημιουργία των συνθηκών και για τις εγκληματικές παραλείψεις που οδήγησαν στις Δανειακές Συμβάσεις από το 2010 κι έκτοτε (μνημόνια), για την ψήφιση των εφαρμοστικών τους νόμων και για την συνεχή εξαπάτηση των Ελλήνων σχετικά με τις τραγικές τους συνέπειες για το Έθνος μας. Η τραγικότερη από αυτές τις συνέπειες είναι η δραματική διπλωματική αποδυνάμωση της Ελλάδας, συγκρινόμενη μόνο με την μαζική διάχυση της ηττοπάθειας και της πολιτικής απελπισίας που έχει οδηγήσει περίπου το 60% των Ελλήνων πολιτών στην αποχή από τις εκλογές. Η πιό χυδαία (πολιτικά) πράξη της εποχής της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. από πλευράς ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά, είναι η υπερψήφιση του μνημονίου του 2015, πράξη που αντιβαίνει ευθέως στην ξεκάθαρη βούληση των Ελλήνων, όπως αυτή εκφράστηκε στο σχετικό δημοψήφισμα που προηγήθηκε. Συγκυβέρνηση και ΝΔ (και ο Κυρίακος Μητσοτάκης προσωπικά) παραβίασαν εκείνο το καλοκαίρι το πνεύμα του Συντάγματος ανενδοίαστα και πραξικοπηματικά και πιθανότατα παραβίασαν και το γράμμα του.

Πολλά μπορούν να γραφτούν για τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά – οι παραλείψεις τους είναι πολύ περισσότερο εγκληματικές από τις πολιτικές ενέργειές τους. Είναι όμως απελπιστικό στην εποχή του διαδικτύου να διαβάζουμε συνεχώς για τις (ούτως ή άλλως πραγματικές και εξ ίσου εγκληματικές) ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛΛ. στο σκοπιανό ζήτημα, παραλείποντας τις ευθύνες των ανθρώπων που άσκησαν στο παρελθόν την ίδια ενδοτική πολιτική και σκοπεύουν καταφανώς να τη συνεχίσουν. Είναι ανάγκη να γίνει επιτέλους ξεκάθαρο πως ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (μαζί με το μεγαλύτερο μέρος του που αυτοαποκαλείται εσχάτως»ΣΥΡΙΖΑ») είναι μόνο φαινομενικά δύο παρατάξεις. Στην πολιτική πραγματικότητα, είναι δύο «συνεταιράκια» που παριστάνουν τους φορείς δύο ανόητων ιδεοληψιών και που στοχεύουν στον διχασμό, στον εξευτελισμό του πολιτικού λόγου (δηλαδή της πολιτικής σκέψης) και στην ωμή παραπλάνηση με ένα και μόνο σκοπό: Τη συνέχιση της πορείας της Πατρίδας μας προς το ολοκληρωτικό ξεπούλημα.

Πετροβούβαλος/Αβέρωφ

Ενδεικτικές Πηγές: Υπουγείο Εξωτερικών, ΕΔΩ κι ΕΔΩ



Πηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *