Βιοεξουσιας Δεκάλογος

Βιοεξουσιας Δεκάλογος

Γράφει ο Λαζαράτος Πάνος, Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών


1. ΟΡΙΣΜΟΣ: Βιοεξουσια είναι η άσκηση κρατικής εξουσίας και ο έλεγχος του πληθυσμού με βάση την «επιστημονική» γνώση και όχι την άμεση βία.

2. ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΩΜΑΤΟΣ: Το σώμα ελέγχεται διαρκώς ώστε να είναι συνεχώς υπάκουο, ελαφρώς φοβισμένο, στενά «μαρκαρισμένο» και κερδοφόρο για την εξουσία.

3. ΕΛΕΓΧΟΣ ΖΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ: Οι ζωτικές δυνάμεις με βάση την αναπνοή ελέγχονται διαρκώς. Ο εργασιακά και κοινωνικά εξαρτώμενος έχει όλο και λιγότερο αέρα στην κυριολεξία.

4. ΙΑΤΡΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΑΡΞΕΩΣ: Κεντρική υπερέχουσα αξια αναδεικνύεται η ιδιωτική και η δημόσια υγεία. Σε όλες τις σταθμίσεις της νομοθετικής , εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας η ΥΓΕΙΑ υπερισχύει.

5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»: Η φιλελεύθερη δημοκρατία  δυτικού τύπου αντικαθίσταται από ΠΑΤΕΡΝΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

6. ΠΑΝΟΠΤΙΣΜΟΣ: Με βάση την υγεία και την υγιεινή όλοι ελέγχουν καχύποπτα όλους  καταγγέλλοντας όταν απαιτηθεί. Το ΚΡΑΤΟΣ τους πολίτες του και οι πολίτες τους άλλους  πολίτες.

7. ΜΑΝΙΧΑΙΣΜΟΣ: Η βιοεξουσια ασκείται αυταρχικά και μανιχαϊστικα. Αν δεν είσαι μαζί της είσαι εχθρός.  Τρίτο δεν υπάρχει.

8. ΕΜΜΟΝΗ:  Η Βιοεξουσια ασκείται συνεχώς, Πολύτροπα, αντιφατικά και ταχύτατα, ώστε στην κυριολεξία να μην προλαβαίνεις να παρεις «ανάσα» κσι να ανασυγκροτηθείς. Είναι ευέλικτη και διαρκώς προσαρμόσιμη ανάλογα με τις αντιδράσεις των εξουσιαζομένων.

9. ΣΥΓΧΥΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ: Προς επίτευξη του ΠΑΝΟΠΤΙΣΜΟΥ και μέσω αυτού, ο δημόσιος και  ο ιδιωτικός χωρος και βιος συγχέονται όλο και περισσότερο.

10. ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: Το σχετικά ευρύχωρο πλέγμα των νομοθετικών διατάξεων συμπληρώνεται από πλήρες προγραμμα υπάρξεως στις μικρες καθημερινές κινήσεις. ΕΤΣΙ  το «μαρκάρισμα» γίνεται ασφυκτικότερο.

Mε τον σταδιακό μιθριδατισμό όλα γίνονται βαθμιαία με δοκιμές σε «φέτες», με μικρά μπρος – πίσω. Είναι θεμελιώδης ο ΣΚΟΠΟΣ τους σιγά σιγά να ΦΑΙΝΕΤΑΙ και να γίνεται σταδιακά ΑΝΤΙΛΗΠΤΟΣ από τον πληθυσμό. Σιγά-σιγά. Η τεχνολογία συμβάλλει αποφασιστικά σε ΟΛΑ αυτά που αλληλοσυμπληρώνονται και αλληλοεξυπηρετουνται.

Και τα  10 αυτά από τον ΜΙΣΕΛ ΦΟΥΚΩ σε χρόνο ανύποπτο. Όλοι οι όροι ανήκουν σε αυτόν.

Κάθε ομοιότητα με πρόσωπα η καταστασεις είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ.


Πηγή: Ενωμένη Ρωμηοσύνη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *