Δύο χάρτες που αφορούν την Ελλάδα και μια αναφορά στις τρέχουσες πλανητικές εξελίξεις.

.~`~.
I

Η Κίνα είναι πλέον ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βραζιλίας, της Χιλής και του Περού, ξεπερνώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες σε αυτές τις χώρες. Σε διηπειρωτικό επίπεδο, η περιοχή Ασίας και Ειρηνικού (Κίνα, Ινδία και όλα τα νησιωτικά κράτη όπως Ιαπωνία, Ινδονησία, Αυστραλία κ.λπ) ξεπέρασε -αντικαθιστώντας- την Ευρωπαϊκή Ένωση ως ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Λατινικής Αμερικής, με τη Βόρεια Αμερική να παραμένει στην πρώτη θέση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιθυμούν να επανακάμψουν δυναμικά στην περιοχή την οποία ονομάζουν «πίσω αυλή» τους, καθώς αυτές οι αλλαγές συνέβησαν ενώ ασχολούνταν με τη Λιβύη, την Ουκρανία, τη Συρία και το Ιράκ. Ενώ οι Η.Π.Α κοιμούνται, η Κίνα κατακτά την Λατινική Αμερική, έγραφε πριν λίγους μήνες ένα άρθρο στο Forbes.

Υπάρχει μια πλανητική υπερδιέγερση εν εξελίξει, και είναι πραγματικά απογοητευτικό να βλέπεις να μετασχηματίζεται ο πλανήτης μπροστά στα μάτια σου, ενώ παράλληλα διαπιστώνεις, και βιώνεις, σε τι κατάσταση πλανητικής απομόνωσης και καραντίνας -πέρα από τα επικοινωνιακά- έχει περιέλθει η Ελλάδα. Μην κοιτάτε μονάχα εντός της Ε.Ε. Απομονώνεστε εσείς, το βλέμμα, η σκέψη και η κρίση σας, από τις πλανητικές εξελίξεις.

Παραδόθηκε μια χώρα, που στην αρχή της τρίτης χιλιετίας μ.Χ, δεν έχει ή έχει σχεδόν ανύπαρκτες σχέσεις με την Ιαπωνία, την τρίτη οικονομία του πλανήτη! (και την Ινδία και την Αυστραλία και τον Καναδά – όσο και εάν σας φαίνεται περίεργο, οι οικονομικές μας σχέσεις είναι ανύπαρκτες).

.~`~.
II

Με μπλέ χρώμα, οι δεκαπέντε μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Ελλάδας (εισαγωγές-εξαγωγές). Σωστά βλέπετε, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι χρωματισμένες, καθώς δεν βρίσκονται ανάμεσα τους (βρίσκονται μόλις στην 19η θέση).

Με μαύρο χρώμα, οι ανθρωπογεωγραφικές μαύρες τρύπες οι οποίες περιβάλλουν και απειλούν να ρουφήξουν -όχι την Ολλανδία ή το Βέλγιο αλλά- την Ελλάδα.

Με κόκκινο χρώμα, κράτη-μέλη των 20 μεγαλύτερων οικονομιών, με τα οποία η Ελλάδα, δεν έχει ή έχει σχεδόν ανύπαρκτες, οικονομικές σχέσεις.

centreeurope15-(1)f2-600

.~`~.
III

Παρακάτω προσθέτω στις ανθρωπογεωγραφικές μαύρες τρύπες και τον πέμπτο (5ο) -παρακαλώ- μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ελλάδας, το Ιράκ. Το Ιράκ βρίσκεται πιο ψηλά στη συγκεκριμένη λίστα από χώρες όπως η Γαλλία, η Νότιος Κορέα, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα με τις αδιανόητες ανθρωπιστικές καταστροφές που συμβαίνουν εκεί, η χώρα έχασε και τον 5ο μεγαλύτερο εμπορικό της εταίρο. Εάν, δε, συνυπολογίσουμε και όσα συμβαίνουν με τη Ρωσία, τον τρίτο (3ο) μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας, γίνεται κατανοητό, 1ον, το τεράστιο μέγεθος της επιπρόσθετης ζημιάς και επιβάρυνσης της ελληνικής οικονομίας από καθαρά εξωγενείς παράγοντες, και, 2ον, κατά πόσο μας συμφέρουν συνθήματα και κενολογίες του τύπου «Δύση εναντίον Ισλάμ» και «Δύση εναντίον Ρωσίας». Θα καταρρεύσουμε ολοκληρωτικά λόγω εξωγενών πιέσεων και αναταράξεων, οι οποίες ενισχύονται μάλιστα και από πράξεις «δικαίου» και συμπεριφορές αμέμπτου ηθικής διαφόρων «εταίρων». Συνυπολογίστε, επίσης, και τις καταστάσεις σε Αλβανία, Κόσοβο και Βοσνία, καθώς και τα ΜακεδονικοΚυπριακά Ζητήματα για να καταλάβετε σε τι περιβάλλον «σταθερότητας, δυναμισμού και άνθησης» ζούμε.

centreeurope15-(1)f1-600

Έχει κανείς ευθύνες για όλα αυτά;

Πηγή

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *