Ένας ισραηλίτης ραββίνος ενθαρρύνει τον εμπρησμό εκκλησιών.

14235613_xl

Ένας ισραηλίτης ραββίνος ενθαρρύνει για εμπρησμό εκκλησιών.Ο ραββίνος Gentzi Gopstein μια φιγούρα εξτρεμιστική του ριζοσπατικού κινήματος Lehava δήλωσε αυτήν την Τρίτη ότι υποστηρίζει τον εμπρησμό των εκκλησιών ως μια ενέργεια θεμιστή στη μάχη κατά της ειδωλολατρείας. Η ακροδεξιά όπως χαρακτηρίζεται οργάνωση Lehava αγωνίζεται κατά της αφομοίωσης και του προσηλυτισμού για να διατηρήσει το εβραικό στοιχείο. Σύμφωνα με ένα νόμο στο βιβλικό Δευτερονόμιο 5ο βιβλίο της Πεντατεύχου που είναι η εβραική Βίβλος πρέπει να καταστραφεί η ειδωλολατρεία η υπάρχουσα στη γη του Ισραήλ. Αυτός ο νόμος ήταν το πρωταρχικό θέμα στη δημόσια διαβούλευση που διοργανώθηκε στο Κέντρο Μελετών της Ιουδαικής Θρησκείας Wolfson στην Ιερουσαλήμ.

Κάποιες ραββινικές αρχές εκ των οποίων ο γνωστός Maimonide είχε στην εποχή του κρίνει ότι εξ αιτίας κάποιων εκφάνσεων της πρακτικής και της χριστιανικής θεολογίας ο χριστιανισμός είναι μια ειδωλολατρεία. Σε μια ηχογράφηση που παρέλαβε το ισραηλινό site “Kikar Hashabbat”, ο ραββίνος Gopstein απαντάει καταφατικά στο ερώτημα που του τίθεται ανα είναι υπέρ ή κατά των εμπρησμών των εκκλησιώγν. “και βέβαια είμαι υπέρ … ο Maimonide ζήτησε να τις καταστρέψουμε ναι ή όχι ; H ειδωλολατρεία οφείλει να κατστραφεί.” Μετά την δημοσιοποίηση αυτού του ηχογραφημένου ντοκουμέντου ο Gopstein δημοσίευσε ένα δελτίο τύπου διαβεβαιώνοντας ότι αυτές οι διακηρύξεις του έγιαν μόνο μέσα στο θεωρητικό πλαίσιοτου ιουδαικού νόμου.

08075753_xl

“Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη συζήτηση σχετικά με τις απόψεις του Maimonide για τον χριστιανισμό.Κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης εξήγησα ότι σύμφωνα με τον Maimonide, η ειδωλολατρεία θα πρέπει να καταστραφεί ”.Αυτές οι δηλώσεις επέρχονται σε έναν τεταμένο πλαίσιο μετά την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποίησε υπερορθόδοξος ιουδαίος κατά συμμετεχόντων στην Gay Pride στα Ιεροσόλυμα και την εγκληματική πυρκαγιά που κατέκαψε ένα μωρό παλαιστιανικής οικογένειας στην Δυτική όχθη. Πολλά στελέχη εξτρεμιστικών ιουδαικών οργανώσεων συνελήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες στο Ισραήλ. (i24news.tv 6.8.15)

Πηγή: dimpenews.com

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *