Η διζωνική απειλή για ολόκληρη την περιοχή

DOC.20160723_.1331810_.3-4-77(2)_

ΤΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙ ΔΟΡΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

Η ασφάλεια της Δύσης και των κρατών της Ανατολικής Μεσογείου τίθεται σε άμεσο κίνδυνο από τη μετατροπή της Κύπρου σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας. Δημιουργείται νέος Φρανκενστάιν

ΑΧΜΕΤ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ: Η «Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου» θα προστατεύει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην περιοχή

Οι ηγέτες των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν γνώριζαν, ακόμη και πολύ προτού εκδηλωθεί το στρατιωτικό πραξικόπημα, πόσο ισλαμοφασιστικό κράτος είναι η Τουρκία; Και πόσο αδίστακτος δικτάτορας είναι ο Ταγίπ Ερντογάν; Ασφαλώς εγνώριζαν και είχαν πλήρη αντίληψη και για το τι κράτος είναι η Τουρκία και πόσο αδίστακτος σουλτάνος είναι ο Ερντογάν. Και όμως συνέχιζαν να συνεργάζονται μαζί του, να θωπεύουν την Τουρκία, να της προσφέρουν ό,τι ζητήσει και να της ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για να εισέλθει στην πολιτισμένη και δημοκρατική Ευρώπη.

Οι αρχές, οι αξίες, η δημοκρατία, η δικαιοσύνη δεν είχαν καμία σημασία για τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρυτάνευαν τα συμφέροντά τους και η κακώς νοούμενη ασφάλεια των δυτικών συμμαχιών. Τα συμφέροντα και η ασφάλεια της Δύσης ήταν οι παράγοντες, οι οποίοι οδηγούσαν τους Δυτικούς, εδώ και 50ετίες, μέχρι σήμερα, στον σφαγιασμό των δικαίων του Ελληνισμού και στη στήριξη της Τουρκίας σε κάθε επεκτατικό σχέδιό της να καταλάβει την Κύπρο και να επιχειρήσει άλωση του Αιγαίου και της Θράκης.

Σήμερα και μετά την πλήρη αποκάλυψη του ισλαμοφασιστικού χαρακτήρα του τουρκικού κράτους και του αδίστακτου προσώπου του Ερντογάν, οι ηγέτες της Δύσης παρουσιάζονται -φραστικά βεβαίως- να απευθύνονται με αυστηρότητα προς το αιμοσταγές καθεστώς της Τουρκίας και να προειδοποιούν με μέτρα. Εάν όντως αντελήφθησαν, έστω και εκ των υστέρων, έστω και πολύ αργά, το φίδι που θέρμαιναν στους κόλπους τους, έχει καλώς.

Αυτό θα αποδειχθεί στο μέλλον και θα επικυρωθεί μόνο με εφαρμογή σκληρών μέτρων κατά της Τουρκίας. Αλλά πολύ αμφιβάλλουμε. Όταν παρέλθουν οι πρώτοι συγκλονισμοί, θα προταχθεί και πάλιν το αφελές επιχείρημα της «ασφάλειας της Δύσης» και θα υπάρξει επιστροφή στη γνώριμη τακτική των θωπειών, των ανταλλαγμάτων και της στήριξης των επιδρομικών σχεδίων της Τουρκίας.

Το κλειδί της αποφασιστικής αντίδρασης της Δύσης ώστε να τιθασευθεί το θηρίο, το οποίο τρέφεται στους κόλπους της, βρίσκεται στην Κύπρο. Εάν η Δύση πράγματι θελήσει να τερματίσει την επεκτατικότητα της Τουρκίας, να συνεφέρει τους σουλτάνους που την κυβερνούν και να συμβάλει σε εξευρωπαϊσμό της χώρας, τότε η επιχείρηση τιθάσευσης ξεκινά από την Κύπρο.

Καλούνται οι Δυτικοί, μέσα από σκληρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας, να την υποχρεώσουν σε διαφοροποίηση της επεκτατικής πολιτικής της και σε αποδοχή δίκαιης και βιώσιμης λύσης, στην οποία η Άγκυρα δεν θα έχει ούτε λόγο, ούτε έργο, ούτε ανάμιξη. Να υποχρεωθεί να αποσυρθεί στρατιωτικά από το νησί, να τερματίσει την ασφυκτική κηδεμονία επί των Τουρκοκυπρίων, να αφήσει ελεύθερους τους Ελληνοκυπρίους και Τουρκοκυπρίους να σχεδιάσουν το μέλλον τους στην κοινή πατρίδα.

Καμία λύση, ακόμη και η πλέον ορθή, δεν θα αποτελεί εγγύηση μακροβιότητας, εφόσον η Τουρκία συνεχίσει, με δυτικές πλάτες, να παρεμβαίνει, να έχει λόγο και να αποτελεί κηδεμόνα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Μόνο ο αποκλεισμός της από κάθε παρέμβαση και κάθε ρόλο στην Κύπρο θα διασώσει την Κύπρο, αλλά και θα διασφαλίσει την ασφάλεια της Δύσης.

Nέος Φρανκενστάιν

Εάν, όμως, οι δυτικοί σύμμαχοι συνεχίσουν τη στήριξή τους στην τουρκική επεκτατική πολιτική και υποστηρίξουν λύση τουρκικών προδιαγραφών, δημιουργούν νέο Φρανκενστάιν στην περιοχή, όπως τόσους άλλους έχουν δημιουργήσει σε άλλες περιοχές. Δημιουργούν ένα συνεχή και εν δυνάμει κίνδυνο στην ίδια την ασφάλεια της Δύσης. Εάν επιτρέψουν λύση που θα νομιμοποιεί την εσαεί παρουσία της Τουρκίας εδώ, τότε ανοίγουν τον ασκό του Αιόλου για την περιοχή, αλλά και για την ίδια της ασφάλεια της Δύσης. Ουδείς πλέον θα είναι σε θέση να αποτρέψει την πλήρη επικράτηση ενός ισλαμοφασιστικού επιθετικού κράτους στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Ας επιμετρήσουν με ρεαλισμό και λογική τις συνέπειες για τη δική τους ασφάλεια οι Δυτικοί. Έχουν τα μέσα και την ισχύ να επιβάλουν όσα τα πραγματικά συμφέροντα τούς διασφαλίζουν. Εάν συνεχίσουν με την ίδια μωρία, τότε θα δημιουργήσουν στην περιοχή άλλη μία εστία τρομοκρατίας, πολύ πιο επικίνδυνη από όσες άλλες δημιούργησαν. Μετά τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, την Αλ Κάιντα, τους Ταλιμπάν, το Ισλαμικό Κράτος και τόσους τρομοκράτες που έχουν κατασκευάσει, και σήμερα οι λαοί της Δύσης που πληρώνουν με αίμα τα τερατώδη δημιουργήματα των ηγετών τους, θα ακολουθήσει η ισλαμοφασιστική κρατική τρομοκρατία της Τουρκίας.

Οι σατανικοί στόχοι της Τουρκίας ήταν πάντοτε ολοφάνεροι και σήμερα γίνονται ακόμη πιο φανεροί και πιο άμεσοι. Τους συμπύκνωσε σε μερικές λέξεις ο Αχμέτ Νταβούτογλου. «Στο πλαίσιο μίας λύσης, το τουρκοκυπριακό ομόσπονδο κράτος θα καταστεί ο προστάτης των συμφερόντων της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», είχε πει. Ελάχιστοι πήραν τα μηνύματα.

Μέσα από μία λύση διζωνικής, το τουρκικό ομόσπονδο κράτος θα καταστεί μία μικρή Τουρκία, η οποία θα αποτελέσει το δόρυ της Τουρκίας, στην επεκτατική πολιτική της εναντίον κρατών και λαών στην περιοχή. Με τον πλήρη έλεγχο επί της Κύπρου, η οποία θα μετατραπεί σε αβύθιστο αεροπλανοφόρο της Τουρκίας, η Ελλάδα και τα κράτη της Ανατολικής Μεσογείου θα τεθούν σε άμεσο κίνδυνο.

Η Τουρκία χρόνια πριν σχεδιάζει και σταδιακά υλοποιεί τα σχέδιά της. Η διζωνική αποτελεί άμεσο κίνδυνο, όχι μόνο για τον Ελληνισμό της Κύπρου, αλλά για όλη την περιοχή. Και καμία χώρα της περιοχής δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής, σε περίπτωση κατά την οποία η Τουρκία, με τη λύση που συζητείται, καταστεί ο απόλυτος κυρίαρχος στην Κύπρο. Ούτε το Ισραήλ, ούτε η Αίγυπτος, θα μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς με το τουρκικό μαχαίρι κάτω από το μαλακό υπογάστριό τους.

Η Κυβέρνηση έλαβε διαζύγιο από τη λογική

Αλλά για να αφυπνισθεί η Δύση, πρέπει προηγουμένως να εργασθεί για την αφύπνιση η κυπριακή ηγεσία. Να πείσει σε όλα τα επίπεδα, και Αμερικανούς και Ευρωπαίους, ότι η ασφάλεια της Δύσης περνά μέσα από τη λύση του Κυπριακού και μέσα από την ανάσχεση των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων στην περιοχή. Αλλά πού τέτοια διορατική πολιτική; Η αντίθετη προωθείται.

Αντί να απαριθμείται προς τους δυτικούς και τις κυβερνήσεις των γειτονικών κρατών τι σημαίνει η επέκταση της τουρκικής κυριαρχίας στην Κύπρο, υποβοηθούνται οι τουρκικοί στόχοι με προπαγάνδα τύπου η λύση είναι πολύ εγγύς, ότι η λύση του Κυπριακού θα αποτελέσει μία ελπιδοφόρα προοπτική για την περιοχή και θα αποτελέσει το παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης μουσουλμανικού και χριστιανικού στοιχείου στην περιοχή. Η κυπριακή ηγεσία προσφέρει μία εικόνα πλαστή, ευρισκόμενη μόνο στη φαντασία της, και σύμφωνη με τις ψευδαισθήσεις της.

Πιστεύει πως έχει να κάμει και να λύσει προβλήματα με τους Τουρκοκυπρίους. Αφαιρεί την Τουρκία από τον χάρτη. Της αποδίδει αγαθές προθέσεις. Ονειρεύεται μία λύση χωρίς Τουρκία, όταν βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία. Και ενώ όλη η υφήλιος γνωρίζει πως ο Ταγίπ Ερντογάν είναι ένας αδίστακτος δικτάτορας, στην Κύπρο εξυμνείται ως «σύγχρονος προοδευτικός ηγέτης».

Η σημερινή Κυβέρνηση βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Βρίσκεται σε άλλους κόσμους. Έχει λάβει διαζύγιο από τη λογική. Και αδυνατεί να αντιληφθεί πως η Τουρκία ήλθε εδώ, όχι μόνο για να κατακτήσει την Κύπρο, αλλά και για να τη χρησιμοποιήσει για την περαιτέρω προέλασή της προς ολόκληρη την περιοχή. Πώς μπορεί, συνεπώς, με αυτή την καταστροφική πολιτική και την επικίνδυνη ψύχωση που τη διακατέχει να αντιληφθεί τους κινδύνους και να πείσει τη Δύση και τα γειτονικά κράτη, ότι η διζωνική λύση συνιστά απειλή για την ασφάλειά τους;Πηγή: Εφημερίδα "Σημερινή"
Το είδαμε: ΕΛΛΑΣ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *