Η Ελλάδα σβήνει από τον χάρτη…

Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας

Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας; Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι;
Μὴν εἶναι τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά;
Μὴν εἶναι ὁ ἥλιος της, ποὺ χρυσολάμπει;
Μὴν εἶναι τ᾿ ἄστρα της τὰ φωτεινά;

Μὴν εἶναι κάθε της ρηχὸ ἀκρογιάλι
καὶ κάθε χώρα της μὲ τὰ χωριά;
κάθε νησάκι της ποὺ ἀχνὰ προβάλλει,
κάθε της θάλασσα, κάθε στεριά;

Μὴν εἶναι τάχατε τὰ ἐρειπωμένα
ἀρχαία μνημεῖα της χρυσὴ στολή,
ποὺ ἡ τέχνη ἐφόρεσε καὶ τὸ καθένα
μία δόξα ἀθάνατη ἀντιλαλεῖ;

Ὅλα πατρίδα μας! Κι αὐτὰ κι ἐκεῖνα,
καὶ κάτι πού ῾χουμε μὲς τὴν καρδιὰ
καὶ λάμπει ἀθώρητο σὰν ἥλιου ἀχτίνα
καὶ κράζει μέσα μας: Ἐμπρὸς παιδιά!

Οι Ινδοί πιστεύουν στις πολλές ενσαρκώσεις και ότι κάθε φορά η ψυχή επιλέγει τον χωροχρόνο που θα γεννηθεί -τόπο, χρόνο και οικογένεια- ο οποίος θα της δώσει τις καλύτερες ευκαιρίες για πνευματική εξέλιξη. Το ίδιο κι εγώ.

Επίσης πιστεύω ότι το σώμα μας δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα δανεικό κοστούμι της ψυχής, που θα την κάνει να περιπλανηθεί στην φιλόξενη Μητέρα Γη. Ίσως όχι σε όλη, αλλά σε εκείνη την μικρή ή μεγάλη αυλή που λέγεται “πατρίδα”.

Μπορεί οι μεγάλες δυνάμεις να χώρισαν τον πλανήτη σε κράτη για λόγους ελέγχου και συμφερόντων, ωστόσο ο καθένας μας έχει τη δική του γειτονιά που γεννιέται και για την οποία είναι συν-υπεύθυνος. Από αυτήν θα τραφεί και άρα αυτή πρέπει να φροντίσει, με σεβασμό ωστόσο και για τις πέρα γειτονιές.

Με αυτό καθαρά το σκεπτικό, βλέπω ότι η γειτονιά που εδρεύει στον ομφαλό της Γης, χάνεται και σβήνει από το χάρτη-σώμα όπως μέχρι τώρα γνωρίζαμε.

Παραδίδεται αργά και σταθερά στο μαύρο και σκοτεινό των ξένων κέντρων. Στο όνομα των ιδιωτικοποιήσεων έχει χαθεί κάθε εθνική ασφάλεια. Δεν νοείται λιμάνια, αεροδρόμια, τηλεπικοινωνίες, νερό, ενέργεια και μεταφορά να περνούν σε ξένα χέρια!

Νομίζετε ότι δεν παίζει ρόλο που ο ΟΤΕ είναι στα χέρια Γερμανών; Παρακαλώ ξανα-νομίστε το! Εκτός του ότι με ένα διακόπτη μπορούν να κατεβάσουν ό,τι αφορά στην επικοινωνία, όποτε κι αν το θελήσουν, μπορούν επίσης να παίξουν με τους πύργους και τις κεραίες τους σημαντικό ρόλο στην καταστολή ενός ολόκληρου λαού. Και… το κάνουν ήδη! Όσοι από σας έχουν ανεπτυγμένη ευαισθησία στα μικροκύματα, έχετε την απάντηση στο φλέγον ερώτημα “γιατί δεν ξεσηκώνεται ο ελληνικός λαός”…

Στο όνομα της αποπληρωμής ενός πλαστού χρέους, η ζωή ευτελίζεται. Το χειρότερο, οι συνειδήσεις αλλάζουν. Αυτή η ψυχή που ήρθε εδώ και τώρα για να δοκιμαστεί, περνάει μεγάλο κρας τεστ. Δυστυχώς, όχι με μεγάλη επιτυχία θα έλεγα, αφού η τάση είναι “ο καθείς για την πάρτη του” – ο σώζων τον εαυτούλη του…

Η γνωστή ευκολία του μεταλλαγμένου σύγχρονου Έλληνα, είναι να ρίχνει τις ευθύνες στους πολιτικούς που ο ίδιος επέλεξε και ποτέ στον εαυτό του. Πρόθυμος να αλλάξει κόμμα, για να επαναλάβει το λάθος του. Αν πάλι έχει καταλάβει ότι η παλέτα κομματικής επιλογής είναι εντελώς σκάρτη, τότε απλά θα απέχει από την επιλογή. Μη γελιόμαστε, κι έξω το ίδιο σχεδόν συμβαίνει, γιατί παγκοσμίως έτσι εκπαιδεύτηκαν οι άνθρωποι, όλα αυτά τα τελευταία χρόνια, να μην ενδιαφέροντα για τα κοινά, αλλά μόνο για τα αγαθά. Όμως ο καθένας μας φέρει ευθύνη για την αυλή του και για το εμπάτε σκύλοι αλέστε του τόπου του.

Με λύπη έχω να ανακοινώσω ότι η πρώτη προσπάθεια οργάνωσης του Κινήματος Επιβιώνουμε απέτυχε παταγωδώς. Όσο αυτό ήταν μια κλειστή ομάδα στο facebook, έπαιξε κι αυτή, όπως οι περισσότερες, το ρόλο του εξομολογητή και ψυχοθεραπευτή, μέσα στο Μάτριξ του προστάρω τα λέω εδώ και κάτι θα γίνει από μόνο του. Θα το διαβάσει ο Θεός και θα επέμβει.

Ο Θεός διαβάζει όλες τις αναρτήσεις στο facebook, αλλά δεν κάνει ούτε λάικ, ούτε λύνει τα προβλήματα που εμείς οι ίδιοι με την αδιαφορία μας αφήνουμε να μας δημιουργούν 5 όλοι κι όλοι νοματαίοι στον κόσμο!

Δεν θέλω να κάνω αφορισμούς, δεν θέλω να είμαι ούτε αισιόδοξη πλέον, ούτε απαισιόδοξη. Το μόνο που θέλω να πω είναι ότι η γειτονιά που λέγεται Ελλάδα έχει αρχίσει να σβήνει από τον χάρτη.

Βλέπω τη γη μας να ξεθωριάζει μέσα στην δυσοίωνη ομίχλη της αδιαφορίας μας γιατί, όπως είπε και ο Αϊνστάιν, τούτος δω ο πλανήτης είναι ένα επικίνδυνο μέρος να ζει κανείς, όχι εξ αιτίας των κακών, αλλά εξ αιτίας των αδιάφορων…

Σήμερα στη Βουλή ψήφισαν για τους γκέι και την τροπολογία για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης». Η μειονότητα των γκέι ήταν εκεί και έκλαψαν από συγκίνηση για την απόφαση υπέρ τους.

Οι στρέιτ;

Α ρε Ελλάδα… α ρε Έλληνα…

Υ.Γ. Στις 17 Οκτωβρίου ο Τσίπρας θα μεταβεί στην αμερικανική πρωτεύουσα, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο. Οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Ισραήλ θέλουν βάσεις, ενέργεια και… “αναβάθμιση του ρόλου που θα παίξει η Ελλάδα” στο θέμα της τρομοκρατίας και της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Τίτλοι τέλους…Πηγή: Allnewz

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *