Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας. Η ώρα που θα φέρει όλους μας ενώπιον των ευθυνών μας προς την Πατρίδα. Εάν υπερψηφιστεί η προδοτική "συμφωνία" των Πρεσπών, αυτό θα ισοδυναμεί με (έναν ακόμη) ακρωτηριασμό του σώματος του Ελληνισμού. Όπως έχει αναλυθεί επανειλημμένα, η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας είναι ανιστόρητη, άδικη και επικίνδυνη. Η όλη μεθόδευση προσβάλλει τη νοημοσύνη μας, αλλά κυρίως υπονομεύει την ίδια την ακεραιότητα της Πατρίδος μας. Δε μας απασχολεί εδώ τί δεν έγινε και τί έπρεπε να γίνει τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα τί κάνουμε. Προτού στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής Κοτζιά, πριν ακόμη κυρωθεί αυτή η (έξωθεν επιβληθείσα) "λύση" από τα κοινοβούλια των δύο χωρών, οι δηλώσεις του Ζάεφ αρκούν για να πειστεί και ο πιο δύσπιστος πως αναλάβαμε εργολαβία να θρέψουμε ένα φοβερό τέρας.

Εν τω μεταξύ, στην Ελλάδα, ούτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη έχουμε, ούτε στοιχειώδη κοινοβουλευτικό έλεγχο, ούτε ενημέρωση από τα ΜΜΕ. Μόνο εθελοδουλεία, μικροκομματικά συμφέροντα, payrolls, απροκάλυπτη προπαγάνδα. Και η αποκαλούμενη "διανόηση" συναινεί στο έγκλημα με τη σιωπή της. Είδαμε ότι μέσα σε μια μέρα (!) το ΣτΕ πρόλαβε να μελετήσει και να απορρίψει μια άρτια τεκμηριωμένη αίτηση ακύρωσης της "συμφωνίας", ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι μειοψήφισε ένας ήρωας δικαστής, ο κ. Ποταμιάς (στο παρόν ανελεύθερο καθεστώς, είναι ηρωικό να υποστηρίζεις το δίκαιο). Οι βουλευτές, οι περισσότεροι υπό καθεστώς εκβιασμού, ενδεχομένως και χρηματιζόμενοι αδρά (όπως οι συνάδελφοί τους στα Σκόπια), είναι έτοιμοι να στηρίξουν την Προδοσία, χωρίς πολλές τύψεις. Και όσοι δήθεν εναντιώνονται, το κάνουν μόνο για κομματικό όφελος, έχοντας προηγουμένως σιγουρευτεί (και διαβεβαιώσει τη γνωστή Πρεσβεία) πως έχουν βρεθεί οι 151 που θα πουν "ναι". Κι ενώ η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εναντιώνεται σε αυτή τη "συμφωνία"-τερατούργημα, η άποψη αυτή δεν έχει ουσιαστικά αντιπροσώπευση στο σημερινό ανελεύθερο καθεστώς. Σα να μην υπάρχει -όπως το πρώτο μεγαλειώδες συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης που αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ λες και δε συνέβη ποτέ.

Ναι, καλά καταλάβατε. Έχουμε μείνει μόνοι μας. Τέρμα τα πολλά λόγια. Δεν υπάρχει χώρος για δικαιολογίες και υπεκφυγές. Πρέπει να σώσουμε τη Μακεδονία. Ναι εμείς, ο καθένας μας. Κάθε Έλληνας, ο απανταχού Ελληνισμός οφείλει να εμποδίσει με κάθε νόμιμο τρόπο την υπερψήφιση της "συμφωνίας". Μας έμεινε μόνο ένας τρόπος. Να βγούμε, πολλές μυριάδες, στο δρόμο, στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, τη μέρα της συνεδρίασης. Και όσοι δεν τα καταφέρουν, ιδίως από μας τους ξενιτεμένους, ας οργανώσουν διαδηλώσεις στον τόπο διαμονής τους, ας πιέσουν για να ακουστεί η αλήθεια στα ξένα ΜΜΕ.

"Όσοι ζωντανοί" οφείλουμε να είμαι παρόντες στο Σύνταγμα. Δεν υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια, δεν υπάρχουν Λαιστρυγόνες και Κύκλωπες "αν η ψυχή σου δεν τους στήνει εμπρός σου". Θα είμαστε εκεί. Αδέρφια, τούτη την ώρα που χανόμαστε, θα διστάσουμε να ζητήσουμε άδεια και να μπούμε στο αεροπλάνο; Δε θα το κάναμε αν ήταν άρρωστη η μάνα μας; Μα και βέβαια! Ε, λοιπόν, η μάνα μας ΕΙΝΑΙ άρρωστη, είναι βαριά άρρωστη και έχει ανάγκη τα παιδιά της πλάι της. Η Μακεδονία μας καλεί όλους. Η Μακεδονία μας ενώνει ενάντια σε κείνους που είναι έτοιμοι να πουν "ναι" στην προδοσία. Προτρέπω λοιπόν τους ξενιτεμένους φίλους να ανταμώσουμε εκείνη τη μέρα στο Σύνταγμα. Και, φυσικά, όλους τους φίλους που "φυλάττουν Θερμοπύλας" στην Ελλάδα στα χρόνια των μνημονίων. Όλοι εκεί. Η δημόσια διαμαρτυρία είναι το τελευταίο μας όπλο. Τη λύση δε θα τη φέρει κανένας "Κυριάκος" με εκλογές (ποιος, αυτός που ψήφισε τα γενοκτόνα μνημόνια και πούλαγε τη Μακεδονία μέχρι που έφαγε κράξιμο από τη βάση;). Αρκετά προδοθήκαμε απ' όλους. Δεν έχουμε την "πολυτέλεια" μιας ακόμη αόριστης ελπίδας σε νέο "σωτήρα". Με άλλα λόγια, με το μαχαίρι στο λαιμό δεν επιλέγουμε τον πιο όμορφο δήμιο. Μείναμε μόνοι μας να αγωνιστούμε για το δίκαιο, για την ελευθερία. Για τα παιδιά μας.

Περιμένουμε την ανακοίνωση ημερομηνίας της ψηφοφορίας στη Βουλή. Ή εμείς ή αυτοί.

Καλή λευτεριά.

Γιώργος Σγούρδος
Λωζάννη, 7.1.2019

Πηγή: Γεώργιος Σγούρδος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *