Η πρώτη ωμή απάτη του ΣΥΡΙΖΑ

«Θλίψη», έργο της Ankica Vuletin

Από την ομιλία του νυν πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις 15 ΣΕΠ. 2014. (Video, από 24:23 εώς 26:15)

Ζητάμε άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία και ισχυρή εντολή διαπραγμάτευσης, όχι έτσι γενικά, αλλά με στόχο. Τον στόχο τον έχουμε διακηρύξει, έχουμε και στρατηγική και στόχο και δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε βήμα από τον στόχο αυτό.

Ζητάμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Όπως έγινε για τη Γερμανία το 1953 να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.

Ζητάμε «Ρήτρα Ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.

Ζητάμε περίοδο χάριτος, «moratorium», στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.

Ζητάμε εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

Ζητάμε και διεκδικούμε συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ζητάμε και διεκδικούμε ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.

Από άρθρο των Financial Times της 2 ΦΕΒ 2015

Ο κ Βαρουφάκης δήλωσε στους Financial Times ότι η (Ελληνική) κυβέρνηση δεν θα ζητά πλέον μια «πρωτοσέλιδη» διαγραφή του ύψους 315 δις. € εξωτερικού χρέους της Ελλάδος. Μάλλον θα ζητήσει ένα «μενού συμβάσεων ανταλλαγής χρέους» ώστε να ελαφρύνει το βάρος , συμπεριλαμβανομένων δύο τύπων νέων ομολόγων .

Συγχρόνως:

1. Ο υπόδικος για κακούργημα πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου παραμένει στη θέση του, ~ μία εβδομάδα μετά τις εκλογές.

2. Οι αντοχές της «κοινής γνώμης» μετριούνται με φήμες για προώθηση του θεσμικού υποστηρικτή των δανειακών και των μνημονίων Δ. Αβραμόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

3. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης προαναγγέλει την δυνατότητα αποδεσμεύσεως 1.500 – 2.000 αστυνομικών απο την ασφάλεια «υψηλών προσώπων», αντί να την κάνει πράξη (όπως θα έκανε οποιοσδήποτε σοβαρός άνθρωπος), σε μία θλιβερή επανάληψη παρόμοιων υποσχέσεων των τελευταίων ~20 ετών.

4. Η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ ζει και βασιλεύει, ασχολούμενη με τα πουκάμισα, τα μέσα μετακινήσεως και τον αποπνέοντα ερωτισμό του κ. Βαρουφάκη, θλιβερές συνεντεύξεις – απόπειρες εξαγνισμού των θλιβερών πολιτικών πτωμάτων της προηγούμενης κυβερνήσεως και καλλιέργειας κλίματος «παπανδρεϊσμού» του 1981.

5. Το μοναδικό ελεύθερο δημόσιο βήμα των πολιτών, το διαδίκτυο, βρίθει από επιθέσεις εναντίον όσων εκφράζουν τα αυτονόητα. (Όσοι αντιδρούν ανακαλώντας την κυβέρνηση στην τάξη, αγνοούνται, λοιδωρούνται, ή κατηγορούνται συστηματικά ως ΝΔτες, φασίστες, «παπαγαλάκια» και ότι βάλει ο νους του ανθρώπου, σε μία θλιβερή επανάληψη του τύπου διαδικτυακών επιθέσεων που εφήρμοσαν οι υποστηρικτές της προηγούμενης κυβερνήσεως).

Μέχρις εδώ η κυβέρνηση ελέγχεται, συνήθως, κριτικά. Αν ωστόσο, υπάρξει εμφανής πρόθεση παραγραφής του εγκλήματος κατά του Πολιτεύματος από τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά, το καθήκον όλων όσων αντιλαμβάνονται την κατάσταση είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο.

Άλλωστε, είναι πασιφανές πως αυτή η κυβέρνηση προήλθε επί το πλείστον, από ψήφο διαμαρτυρίας κατά των προηγουμένων, γεγονός που δημιουργεί πολύ συγκεριμένη δυναμική.

Πετροβούβαλος/Αβέρωφ


Πηγή

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *