Η ΒΑΡΙΑ ΣΚΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

Κείμενο του ιστολόγιου 5/2/2019

Μας το μετέφερε μειονοτικός εκπαιδευτικός που υπηρετεί στην Θράκη: ¨Είδα αγόρι του δημοτικού να μορφάζει από τον πόνο. Όταν το ρώτησα τι έχει, μου είπε πως πονάει η πλάτη του και σήκωσε την μπλούζα του. Τότε είδα καθαρά σημάδια από ξυλοδαρμό στην πλάτη του. Όταν ρώτησα το παιδί ποιος το χτύπησε μου είπε πως το είχε χτυπήσει ο δάσκαλος μαθημάτων Κορανίου. Αργότερα έμαθα πως επρόκειτο για έναν από τους δασκάλους μαθημάτων Κορανίου της ψευδομουφτείας, η οποία όταν έμαθε το περιστατικό αρκέστηκε στο να αλλάξει τον δάσκαλο¨.

Όπως είναι λογικό ρωτήσαμε τον εκπαιδευτικό, για ποιο λόγο η οικογένεια δεν κατήγγειλε το περιστατικό στις αρχές και έκπληκτοι τον ακούσαμε να λέει πως αν κάποιος σκεφτεί να κάνει κάτι τέτοιο αντιμετωπίζει απειλές του τύπου ¨Αν κάνεις τίποτε, ξέχνα την Τουρκία¨ ! Δηλαδή κάποιοι συμπολίτες μας ανέχονται κάτι τέτοιο και δεν το καταγγέλλουν επειδή κάποιοι εκμεταλλεύονται στην σχέση τους με την Τουρκία και τους απειλούνε !

Συνδυάστε τώρα αυτόν τον φόβο, με εκείνον που ένοιωθαν κάποιοι στην ανατολική Ροδόπη κατά την εποχή μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Τότε κάποιοι μουσουλμάνοι  πολίτες φοβόταν και δεν πήγαιναν στα χωράφια τους, γιατί είχε ακουστεί πως αυτοκίνητο της ΜΙΤ, ¨πακετάρει¨ γκιουλενιστές και τους πάει στην Τουρκία !

Όπως βλέπετε η τουρκοκρατία, ακόμη διαρκεί για κάποιους στην Θράκη μας…


Πηγή: tourkikanea.gr


Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *