Ο μεγαλοϊδεατισμός των Αλβανών πολιτικών

Ο πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Αλβανίας ονειρεύεται τη Μεγάλη Αλβανία

Οι φασιστικές ομάδες δεν φύτρωσαν μόνες τους στην Αλβανία και στις γύρω περιοχές της, αλλά φυτεύτηκαν και συντηρούνται από πολιτικούς εν ενεργεία στο αλβανικό κράτος.

Οι Αλβανοί πολιτικοί – κυβέρνηση και αντιπολίτευση- έσπευσαν στην Πρίστινα, στη 10η επέτειο της λεγόμενης ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και προέβησαν σε δηλώσεις.

Μετά τον Αλβανό πρωθυπουργό που μίλησε στη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου και έκανε γνωστή την πρόθεσή του για ένωση Κοσσυφοπεδίου – Αλβανίας, ο πρώην πρόεδρος της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, που παραβρέθηκε στην επέτειο αυτή, έδωσε συνέντευξη στην τηλεόραση του Κοσσυφοπεδίου, KTV, κάνοντας μια ιστορική αναδρομή των σχέσεων Κοσσυφοπεδίου- Αλβανίας κατά την κομμουνιστική περίοδο.

Ο μεγαλοϊδεατισμός που διακατέχει τον Σαλί Μπερίσα, για τον οποίο έχουμε επανειλημμένα ασχοληθεί, εμφαίνεται και στο βίντεο που δίνει αυτήν τη συνέντευξη, με την φωτογραφία της λεγόμενης Μεγάλης Αλβανίας στο πλευρό του.

Η πρωθυπουργική κατοικία στα Τίρανα, του Έντι Ράμα. Καλυμμένη με το πανό της Μεγάλης Αλβανίας

Δεν είναι χρονικά μακριά που ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, ‘στόλιζε’ την πρωθυπουργική κατοικία του με το ίδιο έμβλημα της Μεγάλης Αλβανίας.

Μάλιστα πέρυσι, νομιμοποίησε το φασιστικό κίνημα της «εθνικής Αλβανίας» που προβλέπει απόσπαση εδαφών από πέντε γειτονικές χώρες.

Αβάσιμοι μεγαλοϊδεατισμοί Αλβανών στα Βαλκάνια.

Αυτή η χερσόνησος υποκρύπτει φωτιά μέσα της, την οποία δεν θα μπορέσουν οι Αμερικανοί να την σβήσουν με βία ή χωρίς έτσι και ανάψει.Πηγή: Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *