Πομάκοι: Εμείς δεν είμαστε Τούρκοι...

Τα βουνά της Ροδόπης (φωτ.: pixabay.com)

Τα βουνά της Ροδόπης (φωτ.: pixabay.com)

Πομάκοι προς Μπαχτσελί: Τούρκους με το ζόρι και με απειλές δεν μπορείς να μας κάνεις

Πληρωμένη απάντηση στον αρχηγό του MHP

Όχι πως δεν το ξέρει αλλά λέει τα δικά του. Και όταν έχει όρεξη για εθνικιστικές κορώνες ομολογουμένως ξεφεύγει. Αυτή τη φορά, ο αρχηγός του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί υπολόγιζε χωρίς τον… ξενοδόχο, όταν αποκαλούσε Τούρκους τους Πομάκους της Θράκης και τουρκικά χωριά τα πομακοχώρια!

Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από το προφίλ «Ροδόπη-Πομακοχώρια» στο Facebook, όπου αναρτήθηκε το παρακάτω κείμενο:

«Κοινοποιήστε ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΓΚΡΙΖΟΣ ΛΥΚΟΣ ΠΩΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΜΑΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ

Έι DEVLET. Στην Πάχνη είμαστε Πομάκοι και όχι Τούρκοι
Έι DEVLET και στη Γλαύκη είμαστε Πομάκοι
Έι DEVLET και στον Κένταυρο είμαστε Πομάκοι
Έι DEVLET και στον Εχίνο Πομάκοι είμαστε

και στις Θέρμες, Μέδουσα, Σάτρες, Κοτύλη, Αιμόνιο, Δημάριο, Μελίβοια, Σμίνθη, Μάνταινα, Κύκνο, Ωραίο κλπ.

»Πομάκοι είμαστε και τα παιδιά μας είναι περήφανα πομακόπουλα.

Και στην Οργάνη, Μυρτίσκη, Κάρδαμο, Άνω βυρσίνη, Κέχρο κλπ και στο Μέγα και Μικρό Δέρειο, στη Ρούσα, στο Γονικό, στη Χλόη, στη Σιδηρώ πάλι Πομάκοι είμαστε και όχι Τούρκοι και τα χωριά μας τα λένε και πομακοχώρια και όχι τουρκοχώρια. Σ’αρέσει δεν σ ‘αρέσει, αυτή είναι η αλήθεια.

Παρά το ότι η πατρίδα σου η Τουρκία έστησε παραμάγαζα και παράγκες στη Δυτ. Θράκη, τοποθέτησε εγκάθετους παραμουφτήδες και άλλους καλοπληρωμένους χαφιέδες για να μας ελέγχει και να μας εκτουρκίσει, εμείς είμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε μουσουλμάνοι Πομάκοι και Έλληνες πολίτες.

»Μη συγχίζεσαι λοιπόν κ. Μπαχτσελί, γιατί θα ανεβάσεις ζάχαρο και πίεση και θα σε τρέχουν στα νοσοκομεία. Είσαι και μεγάλος άνθρωπος και πρέπει να προσέχεις την υγεία σου.

Κι αν είσαι εθνικιστής και γκρίζος λύκος, τις φοβέρες και τις απειλές σου στην πατρίδα σου και όχι σε εμάς. Τούρκους με το ζόρι και και με απειλές δεν μπορείς να μας κάνεις…

ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΗΦΑΝΑ ΠΟΜΑΚΟΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ !…»Πηγή: pontosnews.gr


Πομάκοι: Δεν θέλουμε να μας λένε «Τούρκους» –Τουρκοχώρια στην Ελλάδα δεν υπάρχουν (video)

Εάν ο Τσαβούσογλου θέλει να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που έχουν διαπράξει, καλώς να έρθει αλλιώς είναι ανεπιθύμητος, είπε ο Ιμάμ Αχμέτ

Ανάστατοι και υπ’ ατμόν παραμένουν οι Πομάκοι ενόψει της υποτιθέμενης «ιδιωτικής» επίσκεψης του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στα Πομακοχώρια. Με κάθε τρόπο, επίσημα μέσω του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων αλλά και ανεπίσημα μέσω πλήθους προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι Πομάκοι δηλώνουν ότι ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είναι «ανεπιθύμητος» στα χωριά τους, εκτός κι αν θέλει να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες που έχει διαπράξει η Τουρκία!

«Τουρκοχώρια μέσα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν», είπε μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ προσθέτοντας πως δεν θέλουν να τους λένε «Τούρκους».

Μάλιστα όπως είπε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο «Η Τουρκία κάνει πολιτιστική γενοκτονία εις βάρος των Πομάκων. Τα παιδιά μας δεν μαθαίνουν τη μητρική τους γλώσσα και τους επιβάλλουν να διδάσκονται από μικρή ηλικία την τουρκική ως μητρική γλώσσα. Είναι απαράδεκτο, βάναυσο και παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Όσο για τι αισθάνονται οι Πομάκοι όταν τους λένε Τούρκους;

«Παραχαράσσουν την ιστορία. Εμείς δεν είμαστε Τούρκοι. Είμαστε Έλληνες μουσουλμάνοι, πομάκικη καταγωγή που σημαίνει ότι είμαστε αρχαίοι Θράκες από τη φυλή των Αγριανών, ακόμα και σήμερα μεταξύ μας αποκαλούμαστε Αγριανοί», εξήγησε ο Ιμάμ Αχμέτ.

«Πώς να δεχθούμε στον 21ο αιώνα να αφομοιωθούμε και να εκτουρκιστούμε; Αν είναι να έρθει ο κ. Τσαβούσογλου να ζητήσει συγγνώμη για τις γενοκτονίες, καλώς θα κάνει. Σε διαφορετική περίπτωση είναι ανεπιθύμητος».

Εκφράζοντας την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι στην πρόσφατη επίσκεψή της στη Θράκη η Ντόρα Μπακογιάννη (επικεφαλής της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την Θράκη) είδε μέλη της μουσουλμανικής μειονότητας, αλλά όχι τους Πομάκους, ο Ιμάμ Αχμέτ έκανε μια έκκληση: «Μη μας χαρίσουν πεσκέσι στον Τσαβούσογλου και στον κάθε Τσαβούσογλου προκειμένου να τα βρουν Ελλάδα και Τουρκία».Πηγή: pontosnews.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *