Σπάρτακος - Παράταξη Πολιτών για τον Δήμο Κομοτηνής: Ο Χασάν, ο Ριντβάν και ο Ρουφιάν

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Η αποψινή (23/5/18) συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κομοτηνής έφερε στο φως το πραγματικό πρόβλημα της περιοχής, με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Χάρη στην πρωτοβουλία του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ να φέρει προς ψήφιση ένα κείμενο συμπαράστασης στους δύο κρατούμενους στην Τουρκία στρατιωτικούς μας, αποκαλύφθηκε η εξάρτηση των μειονοτικών συμβούλων από τον προξενικό μηχανισμό. Δεν ήρθε κανένας τους στο συμβούλιο, εκτός από κάποιον Χασάν Χασάν του Σύριζα που εμφανίστηκε για να μας βρίσει κι έφυγε! Κατά τα άλλα οι τρεις του Σύριζα είπαν, μαζί με τις μομφές εναντίον μας, το αυτονόητο υπέρ της απελευθέρωσης των δύο Ελλήνων ενώ οι υπόλοιποι δέκα (από Πετρίδη - Καζάκου) υπέγραψαν ένα κατάπτυστο κείμενο κατά του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ, χωρίς να πούνε μία λέξη υπέρ των στρατιωτικών μας! Και είχαν όλοι τους το θράσος να αναρωτιούνται γιατί το κάναμε αυτό το πράγμα κτλ.

Μα γι΄ αυτό ακριβώς που αποδείχθηκε περίτρανα, θέλει και ρώτημα; Νομίζουν κάποιοι ότι βρισκόμαστε στο δημοτικό συμβούλιο για να χαϊδεύουμε αυτιά και για δημόσιες σχέσεις; Να ανεχόμαστε τον κάθε ρουφιάνο του Τούρκου πρόξενου, που του κοινοποιεί το ψήφισμα πριν ακόμη το μάθουν οι επικεφαλής των παρατάξεων; Κάποτε έπρεπε να ακουστούν και στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου όσα είπαμε για το ευαγές κατάστημα της οδού Ιώνων που αυτό και μόνον αυτό διχάζει την κοινωνία. Στο τέλος υπερψηφίσαμε σε ένδειξη καλής θέλησης το ψήφισμα που αντιπρότεινε ο δήμαρχος, το οποίο δεν ήταν παρά μία ελαφρά παραλλαγή του δικού μας αλλά δεν είχε την "ρετσινιά" της Σπαρτακικής προέλευσης (μην τους πουν κι εθνικιστές...).

Η διοίκηση του Δήμου, όμως, μας επιφύλαξε μία μικρή έκπληξη. Έφερε προς ψήφιση ένα κείμενο - ύμνο για τον ...Μπουτάρη, τόσο εμετικό που ούτε εκείνος δεν θα το ψήφιζε. Καταδικάσαμε λοιπόν τη βία γενικώς, δηλώσαμε άγνοια για τις συνθήκες του συμβάντος, αναφερθήκαμε στα γνωστά φραστικά αίσχη του δημάρχου Θεσσαλονίκης και στην ψηφοφορία διαφοροποιηθήκαμε: ο μεν επικεφαλής Κ. Καραΐσκος απείχε, οι δε Δ. Αμανατίδης και Γ. Ζαφειρίδης υπερψήφισαν για λόγους προφανείς. Με παρρησία και φρόνηση συνεχίζουμε να τιμούμε την ψήφο των 3.000 Κομοτηναίων που μας εμπιστεύτηκαν!Πηγή: www.xanthinet.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *