Στην αναγνώριση των διαβατηρίων με τη σφραγίδα της «Μακεδονίας» προχώρησε η χώρα μας!

diavatiria-skopia

Αλλαγή της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα των Σκοπίων μαρτυρά το σφράγισμα διαβατηρίων τρίτων χωρών που φέρουν και τη σφραγίδα της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και αποφασίστηκε πριν από μερικές ημέρες παρά την αντίθετη μέχρι τώρα πρακτική.

Σύμφωνα με το newpost, στο κατεπείγον έγγραφο, περιορισμένης χρήσης, που στάλθηκε στις 22 Αυγούστου απο τον κλάδο προστασίας συνόρων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και κοινοποιήθηκε μέσω του δικτύου POL στην υπηρεσία Ελέγχων διαβατηρίων οι αστυνομικοί θα πρέπει να θεωρούν διαβατήρια πολιτών τρίτων χωρών τα οποία φέρουν την σφραγίδα των αρχών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Μέχρι τώρα η εντολή που είχαν λάβει υπηρεσιακά οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν να μην σφραγίζουν διαβατήρια αν αυτά είχαν σε οποιαδήποτε σελίδα την λέξη «Μακεδονία» αλλά να επισυνάπτουν σε ένα λευκό χαρτί την Ελληνική σφραγίδα. Αυτό γινόταν καθώς η χώρα μας δεν αναγνωρίζει την γείτονα χώρα ως Μακεδονία αλλά ως Σκόπια καθώς η υπόθεση του ονόματος παραμένει διαχρονικά για τις ελληνικές κυβερνήσεις ένα πολύ λεπτό ζήτημα. Οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν ήδη για την αλλαγή, όπως άλλωστε και η διαταγή ζητάει.

Δείτε τα σχετικά έγγραφα

Τώρα πλέον, όπως φαίνεται και απο την απόφαση η στάση της ελληνικής κυβέρνησης άλλαξε και ουσιαστικά.

Εν τω μεταξύ, τo YΠΕΞ έβγαλε και ανακοίνωση όπου εκφράζει ανησυχίες για «προσπάθεια υπονόμευσης της εθνικής θέσης και των εθνικών συμφερόντων» απο την παραπάνω αποκάλυψη!

Επαναλαμβάνω...Το ΥΠΕΞ μιλάει για υπονόμευση εθνικής θέσης!!!

Ενα ΥΠΕΞ όπου ο ανεκδιήγητος Κοτζιάς πάει και συζητάει με Σκοπιανούς για "μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης" (ΜΟΕ), όταν αυτοί δεν αναγνωρίζουν καν τα υπάρχοντα σύνορα της Ελληνικής επικράτειας.

Οταν υπουργοί/βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος βγαίνουν κ ονομάζουν τα Σκόπια "Μακεδονία" δεν έχουμε «υπονόμευση εθνικής θέσης» για το τραγελαφικό ΥΠΕΞ. Είναι απλά μια ακόμα μέρα της εβδομάδας.Πηγή: Λόγιος Ερμής

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *