Τα γραπτά (και οι απομαγνητοφωνήσεις) μένουν – Αλέξης Τσίπρας, 1ο μέρος

Εικόνα από:www.newsit.gr

Εικόνα από:www.newsit.gr

Α.Τ: Γνωρίζουμε φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, ότι βασικό πρόβλημα των πολιτών, είναι η γραφειοκρατία, είναι οι καθυστερήσεις, είναι η πολυνομία, που στην πραγματικότητα, είναι μια, τεχνολογία εξουσίας και συντήρησης της διαφθοράς.

Είναι δηλαδή, οι διαδικασίες της δημόσιας διοίκησης, γι’ αυτό το λόγο, περιορίζουμε την φυσική επαφή διοίκησης και διοικουμένου, για την καταπολέμηση της μικρής διαφθοράς, αναβαθμίζουμε τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών μετατρέποντας τα σε πολυδύναμα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών και επιχειρήσεων και δημιουργούμε τμήματα εξυπηρέτησης πολιτών σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Εισάγουμε την ηλεκτρονική κάρτα για κάθε πολίτη, με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για την συναλλαγή με την δημόσια διοίκηση. Καταργούμε αυτό το αμέτρητο πλήθος δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση, οικοδομικών αδειών και αδειών λειτουργίας καταστημάτων, στη θέση του προληπτικού ελέγχου, εισάγουμε τον κατασταλτικό έλεγχο. Συγκροτούμε ειδικό γραφείο κωδικοποίησης της νομοθεσίας, υπό την ευθύνη της Βουλής των Ελλήνων.

Σπάμε ένα μεγάλο απόστημα, που υπάρχει στον τόπο, εισάγουμε την ηλεκτρονική κάρτα για κάθε πολίτη.


Πηγή: Βίντεο στο youtube

————————

Με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

«Δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε σε ακρότητες και σε παράλογες απαιτήσεις» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα εργασιακά και τον ΦΠΑ .Για το ασφαλιστικό είπε «ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του ασφαλιστικού αλλά όχι με όρους εξαναγκασμού και περικοπών, αλλά μετά από τις νέες αναλογιστικές μελέτες».

Άσκησε μάλιστα κριτική στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «αυτοί που μας κουνούν το δάχτυλο είναι οι ίδιοι που το κατέστρεψαν. Κάναμε βήματα προσέγγισης. Έχουμε όμως και κόκκινες γραμμές! Η Ελληνική οικονομία το τελευταίο που χρειάζεται είναι νέα μέτρα. Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε όρους εξευτελιστικούς για την παράταξη και τον λαό. Πρέπει να περάσουμε τον κάβο με έναν αμοιβαία επωφελή συμβιβασμό με χαμηλά πλεονάσματα, αναδιανομή και αναδιάρθρωση του χρέους».

Ο κύριος Τσίπρας φωτογράφισε Ευρωπαίους αξιωματούχους που παίζουν με τη φωτιά, κάνοντας δηλώσεις περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, Δεν βοηθούν στην οικοδόμηση κλίματος εμπιστοσύνης τόνισε: « Αυτές τις τελευταίες μέρες πριν τη συμφωνία, όσοι μπορούν να συμβάλουν ας το κάνουν, όσοι δεν μπορούν ας σιωπήσουν».. είπε χαρακτηριστικά. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι πιο σκληρός αντίπαλος για την κυβέρνηση, δεν είναι η τρόικα των ξένων αλλά βρίσκεται εντός των τειχών.

«Υπάρχει το λόμπι των εγχώριων δυνάμεων που ευνοήθηκε τα τελευταία 25 χρόνια»… είπε ο πρωθυπουργός. Ο κύριος Τσίπρας επανέλαβε τους 4 άξονες στους οποίους θα πρέπει να στηρίζεται η αμοιβαία επωφελή συμφωνία με τους εταίρους.

«-Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα τουλάχιστον τα πρώτα χρόνια.

-Όχι νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

-αναδιάρθρωση του χρέους.

– ένα γενναίο επενδυτικό πακέτο ιδίως στις νέες τεχνολογίες και τις υποδομές».


Πηγή: Βίντεο στο youtube

————————

ΔΗΜ: Το ερώτημά μου είναι αν πρέπει να τοποθετήσω τον σύριζα στο πράσινο ποσοστό της κάρτας ή στο κόκκινο, αν δηλαδή ο σύριζα είναι, ομιλεί περί διαπραγμάτευσης ή περί καταγγελίας του μνημονίου;

Α.Τ: Είναι σαφές ότι μιλάμε για την ανάγκη ακύρωσης του μνημονίου που μας έχει οδηγήσει στην καταστροφή και πιο συγκεκριμένα για την αντικατάστασή του από ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της Ελληνικής οικονομίας, που θα βασίζεται στην ανάπτυξη, στην παραγωγική ανασυγκρότηση, στη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση.


Α.Τ: Δεν υποσχόμαστε λεφτά υπάρχουν, ούτε βγαίνουμε να πούμε ότι έχουμε το μαγικό ραβδί και στις 18 θα έχουμε σοσιαλισμό. Στις 18 χωρίς μνημόνιο αυτό το λέμε το λέμε. Λέμε θα αντικαταστήσουμε το μνημόνιο με ένα εθνικό σχέδιο ανόρθωσης της Ελληνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας. Και λέμε ότι ο δρόμος αυτός θα είναι δύσκολος εμείς είμαστε αναγκασμένοι καταδικασμένοι να κάνουμε μεγάλες ρήξεις. Εαν εμείς χαριστούμε στα μεγάλα συμφέροντα και στα μεγάλα λαμόγια θα βάλουμε το κεφάλι μας στον ντορβά.


ΔΗΜ: Ο σύριζα, εσύ θα κινηθεί προς το δρόμο της τιμωρίας των πρωταγωνιστών της Εθνικής καταστροφής; Παγκοσμίως οι πρωταίτιοι τιμωρούνται. Δεν υπάρχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία που να είναι πρωταίτιοι Εθνικής καταστροφής και να μην τουλάχιστον να κληθούν να απολογηθούν ή να επιμεριστούν ευθύνης.

Α.Τ: Εμείς κύριε Τράγκα, δεν αναλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση με ένα έτσι θα έλεγε κανείς ρεβανσιστικό στόχο αλλά λέμε ένα απλό πράγμα. Όλες αυτές οι υποθέσεις οι οποίες μπήκαν στο ψυγείο θα τις ξαναβγάλουμε από το ψυγείο. Και θα έχουμε εμπιστοσύνη της Ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν θα είμαστε εμείς δικαστές.


Α.Τ: Μπήκαμε στο μνημόνιο για να σωθεί το νόμισμα;

ΔΗΜ: Όχι αλλά…

Α.Τ: Οι θυσίες που έκανε ο Ελληνικός λαός ήταν για να σωθεί το νόμισμα;

ΔΗΜ: Όχι αλλά μήπως είναι πλέον στο τραπέζι κι αν είναι ας το πούμε ανοιχτά η σωτηρία της χώρας ακόμη και χωρίς το ευρώ τελικά;

Α.Τ: Κύριε Σρόιτερ είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει θέμα ευρώ, δεν υπάρχει θέμα ευρώ. Εάν υπήρχε θέμα ευρώ εγώ δεν θα είχα κανένα μα κανένα λόγο να σας πω ότι ναι σημασία έχει η σωτηρία της χώρας και όχι το νόμισμα, η σωτηρία του λαού και όχι το νόμισμα. Αλλά είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι δεν υπάρχει θέμα ευρώ. Και θα σας πω γιατί είμαι βαθιά πεπεισμένος διότι απ’ όλη αυτή τη διαδικασία, την οποία έχει λεηλατηθεί η δημόσια περιουσία τα κοινωνικά δικαιώματα όχι μόνο του Ελληνικού λαού αλλά και άλλων λαών του ευρωπαϊκού νότου της ευρωπαϊκής περιφέρειας η Γερμανία έχει κερδίσει πάρα πολλά.


ΔΗΜ: Πέστε μου λοιπόν αν αυτή η δήλωσή σας σας εκφράζει …

Α.Τ: Απόλυτα δεν είναι φετίχ το νόμισμά, από πότε είναι το νόμισμα φετίχ;


Α.Τ: Μια έξοδος δεν θα ωφελούσε καμιά χώρα σε κρίση. Αντιθέτως θα πυροδοτήσει νέα προβλήματα. Την διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος bank runs,πληθωρισμό, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων.


Α.Τ: Με ρωτάτε διαρκώς αν έχω την συνείδησή μου ήσυχη. Την συνείδηση μου την έχω απολύτως ήσυχη διότι ξέρω, ότι την ίδια στιγμή που θα κληθούμε να πάρουμε πολύ κρίσιμες αποφάσεις, έχουμε ήδη υποστεί απώλειες πολεμικού χαρακτήρα. Όταν το 50% των νέων ανθρώπων σήμερα είναι άνεργο όταν η ύφεση που έχει υποστεί η χώρα συγκρίνεται με την ύφεση που υπέστησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής το 29, έχουμε 25% του ΑΕΠ απώλεια. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει σε καιρό ειρήνης. Με ρωτάτε αν έχω ήσυχη την συνείδησή μου ότι θα πάμε να συγκρουστούμε για να διεκδικήσουμε σταματήσει η καταστροφή;

ΔΗΜ: Εγώ αυτό που ρωτάω…

Α.Τ: Ήσυχη την έχω την συνείδηση μου…

ΔΗΜ:Εγώ ρωτάω αν έχετε υπολογίσει το ρίσκο το μέσα από αυτόν τον εκβιασμό από την δικιά μας την μεριά αυτή τη φορά , αν υπάρχει ο κίνδυνος να πάμε στη δραχμή και σε μια καταστροφή που θα είναι ενδεχομένως μεγαλύτερη από την σημερινή;

Α.Τ: Υπάρχει ο κίνδυνος αυτός ναι.


ΔΗΜ: Το νόμισμα είναι το παν; Το ευρώ είναι φετίχ τελικά;

Α.Τ: Κύριε Σρόιτερ εγώ έχω καλύτερα φετίχ από το ευρώ αν εσείς έχετε το ευρώ..

Α.Τ: Εμείς δεν έχουμε σχέδιο να διαλύσουμε την ευρωζώνη και την ευρωπαϊκή ένωση ούτε να βγάλουμε τη χώρα από την ευρωπαϊκή ένωση. Έχουμε σχέδιο να σώσουμε την Ελλάδα μέσα στην ευρωπαϊκή ένωση. Όχι το αντίθετο όχι να σώσουμε την ευρωζώνη διαλύοντας την Ελλάδα, αυτό που κάνει σήμερα η κυβέρνηση.

ΔΗΜ: Αυτό σημαίνει για να το καταλάβω συμφωνία και με την Ευρώπη και με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο οποίο επίσης η χώρα θα χρωστάει κάποια χρήματα.

Α.Τ: Η πεποίθησή μου κύριε Παπαχελά και από το ταξίδι που έκανα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και από την συνάντηση με την ηγεσία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, είναι ότι σ’ αυτή τη στροφή που βρισκόμαστε δεν ξέρω τι θα γίνει αύριο, μια τέτοια προοπτική δεν θα εύρισκε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε πλήρη αντίθεση….

ΔΗΜ: Ως προς το χρέος.

Α.Τ: Ναι ως προς το χρέος ναι.

ΔΗΜ: Θα συμφωνούσαν βέβαια με το πρόγραμμα που θα έχετε εσείς στο εσωτερικό.

Α.Τ: Ναι αλλά πρέπει να συμφωνήσουμε όμως ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται σ΄αυτή τη ζωή.

ΔΗΜ: Στις 18 του μηνός δεν θα δεις λεφτά στα ταμεία, εάν είσαι πρωθυπουργός στου Μαξίμου. Ενδεχομένως το μεσημέρι να μου πεις δεν υπάρχει φράγκο.

Α.Τ: Ξέρουμε ότι δεν υπάρχει φράγκο και ξέρουμε ότι αυτό έχει γίνει και με σχέδιο…

ΔΗΜ:…εδώ και χρόνια τώρα….

Α.Τ: …. Αυτό και είναι σχέδιο του συστήματος. Θεωρώ ότι εδώ παίζονται και διάφορα παιχνίδια αλλά εν πάση περιπτώσει, γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή τις μεγάλες δυσκολίες, ότι για πρώτη φορά ίσως δεν θα είναι σχήμα λόγου το να πει κανείς ότι παραλάβαμε καμένη γη….

ΔΗΜ:….στην κυριολεξία..

Α.Τ:.. ενώ αυτό θα είναι κυριολεκτικό.

ΔΗΜ: Θα σας έλεγε τώρα ένας κακεντρεχής ο Τσίπρας θα μας πει μόλις βγει παρέλαβα καμένη γη το κλασσικό πολιτικό..

Α.Τ:…και θάχω άδικο;

ΔΗΜ: Μπορεί να έχετε και δίκιο..

Α.Τ:… και θάχω άδικο (γελάκι)..

ΔΗΜ: …μπορεί να έχετε και δίκιο άρα δεν επιστρέφεται το 13ος και 14ος μισθός δεν έχω λεφτά να δώσω …

Α.Τ:… ακούστε ακούστε εμείς δεν μπαίνουμε σε μια λογική παροχολογίας για να χαϊδέψουμε αυτιά. Εμείς ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις αδικίες, έτσι;

Δεν ερχόμαστε να υποσχεθούμε σε όλους όλα. Ερχόμαστε να αποκαταστήσουμε τις μεγάλες αδικίες. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και νομίζω ότι ο κόσμος έχει καταλάβει ότι αυτή είναι η πρόθεσή μας αυτός είναι ο στόχος μας και ότι αυτό επαναλαμβάνω δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη.

Κανένας δεν έρχεται εγώ δεν έρχομαι να σας πω ξέρετε είμαι ο Χάρρυ Πότερ και αυτά που κατέστρεψαν σε 4 χρόνια εγώ θα τα αποκαταστήσω σε μια μέρα;


Πηγή: Βίντεο στο youtube

————————

Ο Αλέξης Τσίπρας σε τρεις διαφορετικές ομιλίες, υποστήριξε τρεις διαφορετικές θεωρίες για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Σε συνέντευξη του στους Financial Times ο επικεφαλής του σύριζα δεσμεύτηκε ξεκάθαρα πως θα κρατήσει την Ελλάδα εντός του ευρώ. «Προκειμένου να μην υπάρξει καμία αμφιβολία το κόμμα μου, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένο να κρατήσει την Ελλάδα εντός της ευρωζώνης». Λίγες ώρες αργότερα ωστόσο το ευρώ δεν αποτελούσε αδιαπραγμάτευτη αξία για την πλατεία Κουμουνδούρου. Σε συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση ο Αλέξης Τσίπρας κλήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος υποστήριξε πως το νόμισμα δεν είναι φετίχ.

ΔΗΜ: Πέστε μου λοιπόν εάν αυτή η δήλωσή, σας εκφράζει;

Α.Τ: Απόλυτα δεν είναι φετίχ το νόμισμα, από πότε είναι το νόμισμα φετίχ ;

ΔΗΜ: Δηλαδή δεν έχει καμία σημασία εάν είναι ευρώ ή δραχμή;

Α.Τ: Απόλυτα έχει μεγάλη σημασία αλλά..

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ όχι όμως πάση θυσία.

Α.Τ:Μια χώρα που θάχει 1,5 εκατομμύριο ανέργους, μισθούς των 300 ευρώ, κατεστραμμένα σχολειά και νοσοκομεία παιδιά να πεινάνε στο δρόμο, δεν θα είναι χαρούμενη επειδή θα έχει ευρώ. Μία αντίληψη που λέει ευρώ και ξερό ψωμί κι ας αυτοκτονούνε κάθε μέρα 10.000 άνθρωποι (σ. Μέλιας: κόψε κάτι ρε). Ε λοιπόν αν το αποδεχτούμε αυτό ούτε διαπραγμάτευση θα μπορέσουμε να κάνουμε..

Το βράδυ σε ομιλία του σε κεντρική πλατεία της Πάτρας ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε να συνδυάσει τις δύο προηγούμενες θέσεις του που εξέφρασε την ίδια μέρα. Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει πια δίλλημα ευρώ ή ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ. Ξεκαθάρισε πως ο ίδιος υποστηρίζει και ευρώ και ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είναι το δίλλημα ευρώ ή δραχμή το δίλλημα είναι αν θα είμαστε στην ευρωζώνη με τον λαό μας ισοπεδωμένο, στοχοποιημένο, αν θα είμαστε στην ευρωζώνη εξαθλιωμένοι ή αν θα είμαστε στην Ευρώπη ισότιμα μέλη αν θα είμαστε στην Ευρωζώνη με τον λαό μας όρθιο με το κεφάλι ψηλά»

Οι αναντιστοιχίες τα λεγόμενα του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν σήμερα το πρωί. Αφού ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υπογράψει στα αιτήματα των ευρωπαίων εταίρων για τήρηση των συμφωνηθέντων, ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα σαφέστατο μήνυμα με αποδέκτη ολόκληρη την ευρωπαϊκή ένωση.

Α.Τ: «Ο Ελληνικός λαός κύριε Παπαδάκη πρέπει να γνωρίζει ότι αν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη. Αυτό πρέπει να γνωρίζει ο Ελληνικός λαός.

ΔΗΜ: Γιατί το λέτε αυτό;

Α.Τ: Την επόμενη μέρα, διότι αυτή είναι η δικιά μας ανάλυση».

Μόλις δύο 24ωρα πριν ο Αλέξης Τσίπρας σε τελείως διαφορετικό ύφος είχε προαναγγείλει διαφορετική προσέγγιση στην επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους .

Α.Τ: «Δεν θα πάμε με μια διάθεση, ας το πω έτσι λαϊκά με τσαμπουκά, θα πάμε με μια διάθεση συνεννόησης να τους πείσουμε…


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Α.Τ: Στην ίδια λογική, θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων, γιατί το ξεπούλημα κάθε υποδομής, δεν είναι ούτε πρόοδος, ούτε ανάπτυξη, το ξεπούλημα κάθε υποδομής είναι επιστροφή στην φεουδαρχία. Τότε που η ανώτατη αρχή εκχωρούσε τα περάσματα σε φίλους της, για να τους δώσει την δυνατότητα να πλουτίσουν, από την φορολογία και τα χαράτσια. Αρκετά λοιπόν μ’ αυτό το παραμύθι, των ιδιωτικοποιήσεων.

Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι επενδύσεις αλλά αλλαγή τίτλων ιδιοκτησίας έναντι ευτελούς τιμήματος από το δημόσιο σε ιδιώτες. Υπάρχει σήμερα κάποιος που να πιστεύει ότι αυτή η λεηλασία θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο; Και γιατί δεν έφερε 4 χρόνια τώρα; Παρά μονάχα έφερε μια πρωτοφανή αποεπένδυση μόνο κέρδη για τους λίγους φέρνει από την αύξηση του κόστους των υπηρεσιών.


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Α.Τ: Θα ήθελα τέλος να επισημάνω, ότι τα τελευταία τρία χρόνια, έχουμε μία παρατεταμένη και διαρκή παραβίαση του Συντάγματος και των διαδικασιών που ορίζονται από το Σύνταγμα σε σχέση με την διαδικασία λήψης απόφασης. Αυτό δικαιολογείται εν μέρει από τις έκτακτες περιστάσεις, αυτό δικαιολογείται εν μέρει στις έκτακτες περιστάσεις .


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Η μόνη εναλλακτική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όπως ακριβώς τα ψηφίσατε προχθές όλων των μέτρων λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία και γεννούν ακόμα μεγαλύτερη ύφεση.


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Α.Τ: Στο επίκεντρο της δικής μας πολιτικής δεν είναι πράγματι οι αγορές. Οι αγορές θα κάνουν τη δουλειά τους θέλουν να κερδίζουν αυτός είναι ο στόχος τους γι’ αυτό είναι φτιαγμένες. Εμείς όμως πρέπει να βάλουμε την πολιτική πάνω από τις αγορές, δεν θα τις αγνοήσουμε αλλά θα τους δείξουμε τον εναλλακτικό δρόμο που θα αναγκαστούν να ακολουθήσουνε, διότι εμείς θα βαράμε με το νταούλι κι αυτές θα χορεύουν δεν θα παίζουν αυτοί τον ζουρνά για να χορεύουμε εμείς,, καθώπως σε όποιο σκοπό αυτές θέλουνε.


Πηγή βίντεο στο youtube

————————

Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα, λένε μερικοί, ε λοιπόν ναι, ιδού η Ρόδος και το πήδημα, σε λίγες μέρες θα το ζήσουμε…


Πηγή βίντεο στο youtube


Απομαγνητοφώνηση για τον Αβέρωφ – Μέλια.

Παλαιότερες απομαγνητοφωνήσεις ΕΔΩΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *