Η ταξική συνείδηση στον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωτοποριακός ρόλος της Γιάννας

Αυτό που έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ματάγινε στην ιστορία και στην ανθρωπότητα. Αν ξυπνούσαν οι Μαρξ και Ένγκελς θα έσκιζαν το κομμουνιστικό Μανιφέστο και το «κεφάλαιο», βλέποντας και διαβάζοντας ότι μέσα σε τέσσερα χρόνια 25% των Ελλήνων απέκτησαν ώριμη ταξική συνείδηση, χωρίς να είναι εργάτες.

Ό,τι δεν κατόρθωσαν τα απανταχού κομμουνιστικά κόμματα για 150 χρόνια το μπόρεσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε 4!

Σφυρηλάτησε την ταξική συνείδηση με την κοπριτοκρατία του ΠΑΣΟΚ και τους δυσαρεστημένους μικροαστούς, που από τα γεννοφάσκια τους ψήφιζαν τα σάπια αστικά κόμματα.

Σ’ αυτό τον αγώνα εναντίον του κεφαλαίου συστρατεύεται και η Πρόεδρος των διεφθαρμένων «Ολυμπιακών Αγώνων» που χρεωκόπησαν την Ελλάδα! Το φαινόμενο αποτελεί επανάληψη του γεγονότος το οποίο περιέγραψε ο Ένγκελς στο Γάλλο σοσιαλιστή Α. Μπεμπέλ, ο οποίος σε γράμμα του τον ρωτούσε: «Τι κάνει το αγγλικό προλεταριάτο» σχετικά με τον πόλεμο, και εκείνος του απάντησε: «Τρώει το βρώμικο παντεσπάσι των αποικιών» (Για την έννοια των τάξεων, τη διαμόρφωσή τους και την πάλη τους, από μαρξιστική άποψη, βλ. το έργο μου: «Η Κομμουνιστική, Ουτοπία», εκδ. β’ «Πελασγός» – Γιαννάκενας – Αθήνα 2013, σελ. 421 επ’ όπου το κεφάλαιο: «Η μαρξική θεωρία για την πάλη των τάξεων»).

Καταλήγοντας θα πρότεινα στον ΣΥΡΙΖΑ την έναρξη σεμιναρίων στα οποία το νέο στέλεχος της η κ. Γιάννα, θα διδάξει για το πώς: «Διαμορφώνεται η ταξική συνείδηση σε μια σάπια Ελλάδα χωρίς εργοστάσια».

Ποιος θ’ αρπάξει τα ματσούκια;

Αθήνα 13/01/2015
Π. Λ. Παπαγαρυφάλλου

(σ.Π/Β: Το «Κεφάλαιο» και το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» τα βρίσκετε ΕΔΩ, όχι παίζουμε…)


Πηγή

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *