Τα γραπτά (και οι απομαγνητοφωνήσεις) μένουν – Tsipras Versus Tsipras!

Εικόνα από:leninreloaded.blogspot.com

Εικόνα από:leninreloaded.blogspot.com

Λαμία 29 Νοεμβρίου 2014.

Στην αρχή η κυβέρνηση διαβεβαιώνει το γνωστό, «ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα».

Στη συνέχεια αρχίζει να υποχωρεί μιλώντας για μέτρα μεν αλλά ανώδυνα δε. Αργότερα όλοι δηλώνουν αιφνιδιασμένοι σοκαρισμένοι «μα πόσο σκληρή είναι τελικά αυτή η τρόικα;»

Τέλος διακόπτουν για λίγο τις συνομιλίες για να το ξανασκεφτούν και τότε αρχίζει το γνωστό σίριαλ της κινδυνολογίας «τι θα γίνουμε χωρίς αυτούς», «τι θα γίνουμε χωρίς τα λεφτά τους», «θα μας πετάξουν έξω από την Ευρώπη», «δεν θα ‘ χουμε να πληρώσουμε συντάξεις, θα καταστραφούμε».

Και που καταλήγει σχεδόν πάντα, αυτό το χιλιοπαιγμένο σίριαλ της δραματοποίησης της κατατρομοκράτησης του Ελληνικού λαού; Με το γνωστό τέλος της άτακτης υποχώρησης, της αυτογελειοποίησης και της παράδοσης, που αμέσως όμως μετά βαφτίζεται στάση ευθύνης, θυσίας για να σωθεί η χώρα.

Τέσσερα χρόνια τώρα κι εγώ δεν θυμάμαι πόσες φορές τη σώσανε αυτή την έρμη χώρα. Απ’ ότι φαίνεται το δίδυμο της συμφοράς ο κύριος Σαμαράς και ο κύριος Βενιζέλος κι έχω πληροφόρηση, για αυτό είναι έτοιμοι για άλλη μια φορά οι άνθρωποι ας είναι καλά, να ξαναθυσιαστούνε για να ξανασώσουν τη χώρα, με τον ίδιο πάντα δραματικό και εντυπωσιακό τρόπο.

Αποδεχόμενοι κι άλλα σκληρά νέα μέτρα σε μια κοινωνία γονατισμένη, σε μία χώρα που η οικονομία λεηλατημένη, σε ένα λαό εξεφτελισμένο, εξεφτελισμένο από τα διαρκή πειράματα της νεοφιλελεύθερης αναλγησίας στις πλάτες του, αλλά και από την συνεχή κοροϊδία.

Από το ψέμα τις πλαστές υποσχέσεις που κάθε λίγο του προσφέρουν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή και τώρα θέλουν για άλλη μια φορά να παριστάνουν τους διασώστες. Δεν θέλω να πάω μακριά, να σας θυμίσω τι έταζαν στις εκλογές του 2012, τα περίφημα 18 σημεία δήθεν επαναδιαπραγμάτευσης ή τι λέγανε αμέσως μετά τις εκλογές του 2012.

Να σας θυμίσω μόνο τι λέγανε λίγες μέρες πριν, δεν περάσαν 2-3 βδομάδες από τότε. Μία ακόμη προπαγανδιστική κωμωδία, και τώρα που η σκληρή αλήθεια, δεν μπορεί να κρυφτεί, τώρα που η τρόικα απαιτεί νέο ασφαλιστικό, νέες περικοπές στις συντάξεις, νέες απολύσεις, νέες εργασιακές αγριότητες, επανέρχονται οι δραματικοί τόνοι.

Φεύγουν οι θριαμβευτικοί τόνοι και επανέρχονται οι δραματικοί τόνοι. Πλησιάζει για άλλη μια φορά η κορύφωση του δράματος.

Και ξαφνικά μπροστά τα μάτια μας, οι κωμωδοί γίνονται για άλλη μια φορά τραγωδοί. Μας προετοιμάζουν για παράταση του μνημονίου, στο οποίο μέχρι χθες θα φεύγαμε, που παράταση του μνημονίου τι σημαίνει; Παράταση της κοινωνικής δυστυχίας σημαίνει.

Και μας προετοιμάζουν επίσης για νέα μνημόνια, δεν έχει σημασία πως θα το ονομάσουν στο μέλλον. Φίλες και φίλοι αν ξεφύγουμε από την προπαγάνδα, από αυτούς τους κακότεχνους θεατρινισμούς του Μέγαρου Μαξίμου και των συνεργατών του, η αλήθεια είναι μία και τις τελευταίες μέρες έγινε για άλλη μια φορά σαφής σε όλους μας.

Η τρόικα δεν ήρθε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρουν πίσω οι δανειστές τα λεφτά τους όπως θέλουν να πιστέψουν. Η τρόικα ήρθε για να εξασφαλίσει ότι η δήθεν έκτακτη βαρβαρότητα θα παγιωθεί ως μόνιμο καθεστώς για δεκαετίες.

Στόχος τους δεν είναι τα δανεικά, στόχος τους είναι τα αεροδρόμια, στόχος τους είναι τα λιμάνια, στόχος τους είναι η ενέργεια, στόχος τους είναι οι τηλεπικοινωνίες, στόχος τους είναι ο δημόσιος πλούτος, ότι υπόσχεται μεγάλο κέρδος, στόχος τους είναι η ίδια η χώρα.

Αυτό πρέπει να κατανοήσουν, τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, με διαλυμένη κοινωνία, διαλυμένες αντιστάσεις, διαλυμένη θέληση, διαλυμένες σχέσεις.

Να μετατρέψουν τους εργαζόμενους σε φτηνό ανασφάλιστο εργατικό δυναμικό.

Να καταστρέψουν τους μικρομεσαίους, να συρρικνώσουν το κοινωνικό κράτος, για να βγάλουν απ’ τη μύγα ξύγκι. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όποιος δεν βλέπει αυτή την πραγματικότητα κατάφατσα δεν ξέρει που πατάει και που πηγαίνει σ’ αυτή τη χώρα.

Με την ευκαιρία λοιπόν σήμερα δεν θα το κάνω καθαρό, για να το ακούσουν και οι φοβισμένοι της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας στην Ελλάδα αλλά και αυτοί που τους παρακινούν από το εξωτερικό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί νέα μέτρα και νέα τελεσμένα εις βάρος του Ελληνικού λαού που ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλουν.

Γιατί αυτά τα μέτρα φίλες και φίλοι, είναι πέρα για πέρα άδικα, είναι πέρα για πέρα αναποτελεσματικά, θα φέρουν τα χειρότερα αποτελέσματα.

Είναι πέρα για πέρα εκβιαστικά και τιμωρητικά…


Πηγή βίντεο στο youtube


Απομαγνητοφώνηση – Μέλια.


Παλαιότερες απομαγνητοφωνήσεις ΕΔΩΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *