Τα Μνημόνια του Πολιτικού Συστήματος

Πηγή: βλέμμα

Πηγή: βλέμμα

Του Γεωργίου Εμ. Δημητράκη

Το τέλος του πάρτι και η επιστροφή εις την δεκαετία του 1980η

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μία έρευνα του Δημητρίου Στεργίου η οποία δημοσιεύθηκε σε ηλεκτρονικό Βιβλίο αρχάς Οκτωβρίου 2012 και η οποία ετέθη υπόψη του έντιμου Επιθεωρητού Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρου Ρακιντζή, αποδεικνύει με πραγματικά στοιχεία το ακόλουθο τρομακτικό: ότι κατά την περίοδο 1981-2011 κατασπαταλήθηκαν ως πλατανόφυλλα για κομματικές, πολιτικές, ρουσφετολογικές και συνδικαλιστικές σκοπιμότητες εθνικοί, κοινοτικοί και δανειακοί πόροι ύψους 1.4 τρισεκατομμυρίων Ευρώ, δηλαδή ετησίως 46 δις Ευρώ !

Εάν αυτά τα χρήματα επενδύονταν εις την Ελληνική Οικονομία θα είχανε πολλαπλασιαστικό όφελος άνω των 15 τρισεκατομμυρίων Ευρώ, και η χώρα μας θα αναδεικνυόταν σε μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του πλανήτη, με ένα τεράστιο ετήσιο ΑΕΠ, και ο Λαός μας εις τη κατάταξη των πλουσιοτέρων του κόσμου.

Δυστυχώς όμως αντί της επένδυσης των τεραστίων αυτών πόρων για την ανάπτυξη της Εθνικής Οικονομίας και τον εκσυγχρονισμό της χώρας μας, ξεκίνησε ένα τεράστιο πάρτι λεηλασίας δημοσίου χρήματος, που χρεοκόπησε την Πατρίδα μας και με χρέη άνω των 370 δις Ευρώ. Αυτό το πάρτι του αιώνα πληρώνει τώρα με την θανατηφόρα πολιτική λιτότητα και τα επαχθή Μνημόνια ο Ελληνικός Λαός.

Όμως όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία προαναφέρθηκαν, και η σημασία αυτών με τις παράπλευρες τώρα τόσο οδυνηρές συνέπειες, δεν είναι εις θέση να τα γνωρίζει επακριβώς η πλειοψηφία των Ελλήνων. Εις ένα Δημοκρατικό Πολίτευμα ο κάθε Λαός εμπιστεύεται με την ψήφο του αυτούς τους οποίους ψηφίζει. Κόμματα, κυβερνήσεις, ηγέτες, πολιτικούς, όλους του Θεσμούς και Όργανα του Κράτους. Εις όλους αυτούς ο κάθε πολίτης εμπιστεύεται τις τύχες του, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον μέλλον του. Εμπιστεύεται ακόμη και τα συνθήματα πολιτικών αρχηγών και ηγετών, όπως π.χ. «Τσοβόλα δώστα όλα!», χωρίς όμως να είναι εις θέση να γνωρίζει, να ερμηνεύει την σημασία των συνθημάτων και τις ολέθριες συνέπειες αυτών.

Εις την Δημοκρατία όμως η βαρύτητα της ψήφου στηρίζεται εις την ηθική της υπόσταση και μόνον και εις τις θεμιτές προσδοκίες, όνειρα και οράματα κάθε ανθρώπου. Κόμματα, πολιτικοί, ηγέτες, κυβερνήσεις και ως προέκταση αυτών Θεσμοί και Όργανα του Κράτους, εκ του λόγου αυτού και μόνον οφείλουν να σέβονται την ύψιστη σημασία της βαρύτητας του ψήφου, ως μοναδικό εργαλείο και δικαίωμα του κάθε ανθρώπου. Είναι ύψιστο καθήκον και υποχρέωση τους να εργάζονται, να ενεργούν, να συμπεριφέρονται υπέρ όλων αυτών των πολιτών οι οποίοι τους εμπιστεύονται την ψήφο τους, να φροντίζουν υπέρ του συνόλου της κοινωνίας, να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της Πατρίδας, την αξιοπρέπεια του Λαού και του Έθνους.

Αυτοί όμως, δυστυχώς, μετέτρεψαν την Δημοκρατία μας σε ρωμαϊκή αρένα και τις ψήφους των Ελλήνων σε επευφημίες και ιαχές υπέρ του Καίσαρα ο οποίος ανταποκρινόμενος προς τις επιθυμίες του όχλου καταδίκαζε τον ηττημένο μονομάχο σε θάνατο. Δηλαδή υπέρ του διεφθαρμένου Πολιτικού Συστήματος το οποίο από το 1981 δια της συμπεριφοράς του καταδίκαζε και θανάτωνε την Πατρίδα μας με την διόγκωση του Κρατικού Μηχανισμού με ιδιοτελείς κομματικές προσλήψεις εκατοντάδων χιλιάδων υποτελών και υποχείριων τώρα συμπολιτών μας.

Ένας τεράστιος, πολυδάπανος και αντιπαραγωγικός Υδροκεφαλισμός ο οποίος παρέλυε την Λειτουργία του Κράτους, εξέτρεφε την διαφθορά, την διαπλοκή και ατιμωρησία, παρακώλυε την ανάπτυξη της Ελληνικής Οικονομίας, δηλαδή αυτής της Κοινωνίας. Με τις εκατοντάδες χιλιάδες πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, τους υπέρογκους μισθούς και συντάξεις, τις παροχές προνομίων, όλα δυσανάλογα με την οδυνηρή κατάσταση της Εθνικής Οικονομίας. Κατέστρεφε την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις ελληνικές επιχειρήσεις, τις οποίες έτρεπε εις φυγή προς το εξωτερικό.

Με την συμβολή των δεκάδων χιλιάδων κηφήνων Συνδικαλιστών όλων των Συντεχνιών, οι οποίοι παρέλυαν και κατέστρεφαν τα πάντα, ακόμη και το μοναδικό θεμέλιο της υπόστασης κάθε Λαού, αυτού του Έθνους μας, την αγροτική οικονομία και την πρωτογενή παραγωγή. Μετέτρεψαν τα σύνολο του Ελληνικού Λαού σε μία πρωτόγνωρη σε παγκόσμια χρονικά καταναλωτική κοινωνία η οποία στηριζότανε κυρίως σε ξένους δανεισμούς και κοινοτικά κονδύλια.

Όμως όποιος με ανάρμοστες, ανεύθυνες και εγκληματικές συμπεριφορές καταστρέφει το σπίτι του, δηλαδή την Πατρίδα του, ανοίγει διάπλατα την πόρτα εις τους εχθρούς της, τους οποίους όμως δημιουργεί ο ίδιος με την συμπεριφορά του. Το Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας και οι υποστηρικτές του ευθύνεται όχι μόνο για την μετατροπή των Ελλήνων σε υποτελείς και υποχείριους επευφημιστές του και για την καταστροφή της Πατρίδας μας, αλλά τώρα και για την τραγική διεθνή απομόνωση μας, για την πρωτόγνωρη εχθρότητα πολλών Ευρωπαίων απέναντι του Λαού μας.

Εδώ και 5 χρόνια η προπαγάνδα αποκρύπτει επιμελώς από τον δεινοπαθούντα Λαό μας την αλήθεια, ότι για τα επαχθή, επαίσχυντα Μνημόνια και την θανατηφόρο λιτότητα υποταγής ευθύνεται το Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας. Ότι επιβάλλονται από αυτό εις βάρος του Λαού, ως συνέπεια της μακροχρόνιας άφρονης, ανορθόδοξης, εγκληματικής και καταστροφικής πολιτικής του, της 30-ετούς εξαπάτησης των δανειστών με την κακοδιαχείριση των τεραστίων κεφαλαίων, με την εξαπάτηση και κατάχρηση της ψήφου και της εμπιστοσύνης αυτού του ίδιου του Ελληνικού Λαού.

Ένα βαρύτατο όμως τίμημα το οποίο δυστυχώς δεν πληρώνει το αναμάρτητο, άθικτο, ατιμώρητο Πολιτικό Σύστημα της χώρας μας και οι υποστηρικτές του, αλλά η πλειοψηφία του Λαού, ο οποίος οφείλει να επιστρέψει τώρα εις την δεκαετία του 1980. Με ότι αυτό συνεπάγεται σε μισθούς, συντάξεις και στερήσεις, αλλά κυρίως και δυστυχώς, σε αντίθεση με την δεκαετία του 1980, σε μία σήμερα τελείως ανύπαρκτη πρωτογενή παραγωγή και μία ολοσχερώς καταστραμμένη αγροτική οικονομία.

Έλληνες, αφυπνισθείτε. Μύρια δεινά έπονται!

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Υποσημείωση: Ο αρθρογράφος διαμένει εις την Ξάνθη. Σπούδασε Πολιτικές-Οικονομικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία στη Βόννη και Ιστορία και Πολιτιστική κληρονομιά στην Αθήνα. Διετέλεσε επί 5 χρόνια υπάλληλος της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας.Πηγή: Berlin-Athen

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *