Τα Βαλκάνια σε τιμή ευκαιρίας

Ιωάννης ΝΑΣΙΟΥΛΑΣ

Στην Αλβανία, έχει τον Έντι Ράμα. Στα Σκόπια, έχει τον Ζόραν Ζάεφ. Στην Ελλάδα, είχε τον Γιώργο Παπανδρέου και τώρα τον ηγέτη των ηγετών Αλέξη Τσίπρα: ο κ. Τζώρτζ Σόρος έχει μια παρέα από πρωθυπουργούς στα Βαλκάνια με τους οποίους διαγράφει μια κοινή διαδρομή.

Υποστήριξε την άνοδό τους στην εξουσία. Τα μεγάλα διεθνή μμε στις ΗΠΑ, την Μεγάλη Βρετανία και τις Βρυξέλλες και το νέφος των μικρότερων εθνικών μέσων που χρηματοδοτούνται ή υποστηρίζονται από τον κ. Σόρος πρόβαλαν με τον θετικότερο τρόπο την ανάδυση των τριών σημερινών πρωθυπουργών.

Μεγάλα ερευνητικά ινστιτούτα που συντάσσουν έρευνες και αναφορές και ασκούν επίδραση με τις πληροφορίες που διαθέτουν, χρηματοδοτούνται από δωρεές του κ. Σόρος. Καλούν τους τρεις πολιτικούς με ανοικτές αγκάλες, για να ακούσουν το κοινά απωθητικό και ομοίως ιδιάζον ιδίωμα της αγγλικής που προσπαθούν να μιλήσουν – ίσως από ανθρωπολογική διαστροφή.

Ο κ. Σόρος άνοιξε στον κ. Τσίπρα τις πόρτες στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, οργανώνοντας τις επισκέψεις του εκεί και τις συναντήσεις του με πλούσιους και ισχυρούς. Χρηματοδότησε με πολλά εκατομμύρια ευρώ δράσεις των Ιδρυμάτων Ανοικτής Κοινωνίας που έχει συστήσει σε κάθε χώρα, καθώς και των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών που συνδέονται μ’ αυτά. Γνώριμα επαναλαμβανόμενα πεδία ενδιαφέροντός τους:

-Η «ελεύθερη» δημοσιογραφία και η ανάπτυξη «ανεξάρτητων» καναλιών πληροφόρησης στην κάθε χώρα. Ιδία, η παρακολούθηση, τεκμηρίωση και χαρτογράφηση των δημοσίων θέσεων που εκφράζονται από μέσα μαζικής ενημέρωσης για ποικιλία θεμάτων καθώς και ο εντοπισμός και η καταγραφή των προσώπων που τις εκφράζουν: ένα είδος λίστας.

-Η χρηματοδότηση της διακίνησης, της διαμονής, της διατροφής, των καθημερινών χρειωδών και της μόνιμης εγκατάστασης λαθρομεταναστών και αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα, τα Σκόπια και την Αλβανία. Παράδειγμα, η χρηματοδότηση κατασκευής οικισμών, ξενώνων εντός των αστικών κέντρων, δομών παροχής υποστήριξης και υπηρεσιών, όπως η νομική συμπαράσταση και η αρωγή στην υποβολή αιτήσεων ασύλου.

-Η παροχή χρηματοδοτικής υποστήριξης με την μορφή δωρεών, υποτροφιών και βραβείων σε φυσικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, καθώς και σε δημόσιους φορείς, όπως ο Δήμος Θεσσαλονίκης υπό τον κ. Γιάννη Μπουτάρη, ο Δήμος Αθηναίων υπό τον κ. Γιάννη Καμίνη, βιβλιοθήκες, μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί υπέρ εθνικών, γλωσσικών, πολιτισμικών ή έμφυλων κοινοτήτων.

Η Ελλάδα, τα Σκόπια και η Αλβανία έχουν κοινά σύνορα. Ο κ. Σόρος ονειρεύεται την δημιουργία μιας «Βαλκανικής Οικονομικής Ένωσης«. Θα κατοικείται από τους λαούς της καθώς και από νόμιμα διαμένοντες κατοίκους τρίτους χωρών. Οι ηγέτες της Ένωσης θα είναι άνθρωποι όπως οι κ. Τσίπρας, Ζάεφ και Ράμα.Πηγή: Εφημερίδα ΑΡΙΣΤΕΙΑ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *