Τ Ε Λ Ο Σ Ή Α Ρ Χ Η ;

Ἑλλάδα

Toυ ΚΩΣΤA ΚΟΥΣΗ μελος του ΙΗΑ
30ellena@otenet. gr

Αν οι πολιτικοί μας αποδεχτούν το «ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» για το νεοσύστατο κρατίδιο των Σκοπίων ( 7 Απριλίου 1993), τότε λέμε πως ΟΧΙ, δεν φτάσαμε στο τέλος, αλλά στην αρχή νέων πιο περίπλοκων καταστάσεων. Αξίζει να αναφέρουμε μόνο 2 ενδεικτικά της νοοτροπίας των Σκοπιανών και των «συμμάχων μας».

Α) Την επομένη της ψήφιση στον ΟΗΕ και την συναποδοχή ΟΛΩΝ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι θα λέγονται προσωρινά FYROM, αυτοί κράτησαν μόνο το Δημοκρατία της Μακεδονίας και αυτό προέβαλαν μανιωδώς. Παραποίηση, συμπαιγνία, εξαπάτηση, συνενοχή όλων προς ΟΛΟΥΣ; Μάλλον, όλα μαζί . Συνεχίζοντας την ίδια τακτική, κατάφεραν πολλά σε βάρος μας.

B) Μεταχειρίστηκαν πάμπολλα τεχνάσματα. Από πύρινους λόγους σε εκδηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, μέχρι κυκλοφορία παράνομων γεωγραφικών χαρτών, την εκμετάλλευση αθλητικών γεγονότων, την χρήση παράνομων πινακίδων αυτοκινήτων κλπ. Τελευταία ( 20-10 2017 – ), ο Περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων κ. Θ. Γαλιατσάτος , ξεσκέπασε μια επαναλαμβανόμενη απάτη, όταν στη Διάσκεψης Περιφερειακών και Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης , που έγινε στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, διαπίστωσε ότι οι μόνιμοι πλαστογράφοι, κυκλοφορούσαν χάρτη που παρουσίαζε την πΓΔΜ, σαν Μακεδονία. Και ο ΕΛΛΗΝΑΣ Περιφερειάρχης έκανε το καθήκον του, όπως το έκαναν και άλλοι πολλοί σε παρόμοιες περιπτώσεις. Απαίτησε να αλλάξουν το Μακεδονία με τον επίσημο όρο, FYROM.

Αν σε λίγους μήνες- θα το πω πιο αναλυτικά- συμβεί αυτό που απευχόμαστε, τότε η ντροπή, ο εξευτελισμός και η ταπείνωση της χώρας μας, θα είναι δυσβάστακτη, επώδυνη και παντοτινά θα μένει στιγματισμένη, υποκείμενη στη χλεύη και την περιφρόνηση . Τα λόγια και οι επίσημες δεσμεύσεις τους, είναι παραπλανητικές. Εμπεριέχουν δόλο και εξαπάτηση. Είναι αυταπόδεικτό πια! Λέτε να άλλαξαν τακτική; Και αν ναι, η φιλοσοφία τους θα παραμείνει ΙΔΙΑ !

Έτσι, τώρα που γίνεται και πάλι επίκαιρο το πρόβλημα και η εμμονή των Σκοπιανών στις ίδιες επικίνδυνες αγκυλώσεις του παρελθόντος, έρχεται στο προσκήνιο και η συνέντευξη – δήλωση του πρώτου Προέδρου της χώρας Κίρο Γκλιγκόροφ. που έκανε στην Αλβανία. Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενό της , το δημοσιοποίησα ως όφειλα και έκανα το ίδιο στο παρελθόν, όσες φορές έκρινα ότι επιβάλλεται . Την επαναλαμβάνω και τώρα, όσο πιο λιτά γίνεται.

Κίρο Γκλικοροφ ( Τίρανα 1992): « ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΛΑΒΟΙ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ».

Σχολιάζοντας το θέμα είχα γράψει: «Κάποιοι επιχείρησαν να τον δολοφονήσουν. ( 3 -10-1995) Απέτυχαν βέβαια, αλλά το παρ΄-ολίγον θύμα , έχασε το ένα του μάτι, τραυματίστηκε σοβαρά και ο οδηγός του σκοτώθηκε. Τυχαίο; Μέχρι τώρα τα πάντα εξελίσσονται στη σκιά του. Στις αρχές Ιανουαρίου 2012 απεβίωσε και πλήθος κόσμου, ακολούθησε το αγροτικό φορτηγάκι που μετέφερε τη σορό του προς το νεκροταφείο, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Σκοπιανών. Απλοί άνθρωποι σοκαρίστηκαν όταν είδαν πως συμπεριφέρθηκε η κρατική εξουσία στο νεκρό Πρόεδρο της χώρας τους, γιατί τόλμησε να πει την … Α Λ Η Θ Ε Ι Α ! »

Από την άλλη πλευρά, τη δική μας, ο καιρός περνούσε… περνούσε και φτάσαμε στο σημείο να πληροφορούμεθα, άκρως επικίνδυνες εξελίξεις. Μην το ψάχνεις πατριώτη. Σε «Νέα Μακεδονία» προσανατολίζονται να κάνουν την μεγάααλη υποχώρηση οι Σκοπιανοί και… διηγώντας τα να κλαίς! Την περιοχή που οι ίδιοι την αποκαλούσαν « Βαρδάσκα» τώρα απαιτούν να πάρουν αίγλη από την αίγλη της πατρίδας μας. Αν συμβεί αυτό, τότε πάνω στην επιτύμβια πλάκα του όλου θέματος που είναι ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΚΟΠΙΩΝ και ΟΧΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ», όπως το αποκαλούν εσφαλμένα μερικοί,* ίσως κάποτε θα πρέπει να γραφτούν αυτά που ελέχθησαν στην 2η τετραμερή σύνοδο κορυφής, μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας και Ρουμανίας. Δηλαδή, η περίεργη φράση του Πρωθυπουργού μας, ενδεικτική του προσανατολισμού του. Μια άκομψα διατυπωμένη και ήδη πολυσυζητημένη φράση, την οποία και δανείζομαι: «… θα μπορούσε να έχουμε μια θετική εξέλιξη… Αν σταματήσει μια, κατά την άποψή μου αχρείαστη ρητορι-εκείνοκή, ότι αποτελούν τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου…»

Ασφαλώς και θα μπορούσε ο κ. Τσίπρα να πει κάτι πολύ διαφορετικό, αντί να αναδεικνύει τόσο επίσημα ένα δικό τους προπαγανδιστικό ισχυρισμό, αφαιρώντας χρόνο από την προβολή των δικών μας επιχειρημάτων. Και υπάρχουν αμέτρητα. Δεν το έκανε όμως. Εκτός και αν δεν άκουσε, ή δεν διάβασε τίποτε σχετικό, πράγμα εντελώς απίθανο! Ή μήπως γνωρίζοντας άριστα την τάση και τον προσανατολισμό υψηλόβαθμων στελεχών του, που απροκάλυπτα τάχθηκαν κατά των Ελληνικών θέσεων και υπέρ των σκοπιανών στόχων, κατάφερε να πει τόσο κομψά, αυτό που κατά βάθος επιθυμούσε να πει.. Ας μη ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια, αντιπροσωπία του κόμματός του, συμμετείχε σε εκδήλωση των Σκοπιανών για να συμπαρασταθεί στις θέσεις τους.

Οι Σκοπιανοί, ξέρουν πολύ καλά, όπως όλοι ξέρουμε ότι οι πρόγονοί τους ήρθαν στην περιοχή χίλια χρόνια, ναι, 1000 χρόνια , μετά τον Μ. Αλέξανδρο ( 6ο μ.Χ αι) και άρα ουδεμία σχέση έχουν με ΑΥΤΟΝ, τους Μακεδόνες και τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Δεν ξεχνά κανείς, εκείνο το «Εμείς είμαστε Σλάβοι…»!

Το γεγονός ότι έγινε αναφορά από τον Πρωθυπουργό μας και όπως έγινε αυτή, στην εξωφρενική άποψη των Σκοπιανών, των επιστημόνων της προπαγάνδας, του ψεύδους, της απάτης και της παραπληροφόρησης, μακάρι να μη το βρούμε μπροστά μας. Αξιοποιούν στο έπακρο τις ευκαιρίες που τους προσφέρονται. Έτσι, μη ούσης αντίδρασης και αντίστασης, διαμορφώνουν κατάλληλο κλίμα ώστε οι άλλοι να αποδέχονται την καλοστημένη προπαγάνδα, ότι δηλαδή, αποτελούν , άκουσον – άκουσον και «τους ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ απογόνους των Μακεδόνων και του Μέγα Αλέξανδρου ».

Ακόμη και άτομα μειωμένης νοημοσύνης, αντιλαμβάνονται ότι με την παραπάνω ανάδειξη του Σκοπιανού παραλογισμού, είναι σαν να τους δίνουμε «βήμα» για σκληρότερα σενάρια, ακόμη και… «τίτλους ιδιοκτησίας». Ίσως μάλιστα να μας κάνουν και χάρη κάποτε, να μας θεωρήσουν απλά « συνιδιοκτήτες». Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα, αν τελικά γίνει αποδεκτό ένα όνομα που να περιέχει τον όρο ΜΑΚΕΔΟΝΑ χωρίς προηγουμένως να γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες, αυτό θα σημαίνει, περιφρόνηση της γνωστής απόφασης των πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (1992). Είναι δυνατόν όμως, ένας, οποιοσδήποτε Πρωθυπουργός, μιας δημοκρατικής χώρας, να αγνοεί τόσο επιδεικτικά ιστορικές και βαρυσήμαντες αποφάσεις ; Μόνο Συνταγματικές επιταγές – δεσμεύσεις, μπορούν να έχουν μεγαλύτερη εγκυρότητα και κύρος, ή ένα προσεκτικά διατυπωμένο δημοψήφισμα! Τις εκλογές άλλωστε τις συνηθίσαμε, ακόμη και για μικρότερης σημασίας προβλήματα! Ένα ενδεχόμενο αποδοχής μιας λύσης πολλαπλά επιζήμιας για την πατρίδα μας, θα αποτελούσε ταυτόχρονα περιφρόνηση, δημόσια «εκπεφρασμένων» αντίθετων θέσεων, διάσημων Ελλή-νων και ξένων Ακαδημαϊκών, Καθηγητών Πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο, των όπου γης οργανωμένων Ομογενών μας, των πολυπληθών Μακεδονικών οργανώ-σεων της Υφηλίου, των Μακεδονικών Ομοσπονδιών της αιματοβαμμένης Μακεδονικής γης – της γεωγραφικά μεγαλύτερης Ελληνικής Περιφέρειας, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και της συντρι-πτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού. Ας μην υποτιμά κανείς, και την πληθυσμιακή υπεροχή και ομοιογένεια των 2.487.178 κατοίκων της ΜΙΑΣ Μακεδονίας, έναντι της «πανσπερμίας» της FYROM (από τους 2.073.702 κατοίκους της, το 47% είναι Αλβανοί, το 15% Βούλγαροι, Έλληνες, Ρομά , Τούρκοι κλπ και όοολο το υπόλοιπο είναι … ΣΛΑΒΟΙ) **

Έστω και με αυτά τα ολίγα, δεν είναι φυσικό να γεμίζουν τα στήθη σου με απογοήτευση, με αγανάκτηση και οργή, για όσους συνέβαλαν και συμβάλουν στο να διαπραχθεί το έγκλημα αυτό, σε βάρος της πατρίδας μας; Δεν θα το αναλύσω περισσότερο. Τα δεκάδες άρθρα του παρελθόντος, οι ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και οι ομιλίες μου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, κατέγραψαν την αγωνία και τεκμηρίωσαν τις απόψεις μου.

Τα τελευταία 24-26 χρόνια , πορευτήκαμε νωχελικά σαν κράτος, με ενδοτικό-τητα , ίσως και με υπερφίαλη αδιαφορία, αλλά και απουσία αγωνιστικότητας , λες και η πατρίδα μας επιδίωκε να παίζουν οι άλλοι « εν ου παικτοίς». Αν τελικά παγιωθεί σε λίγους μήνες το κυοφορούμενο σενάριο και έχουμε μια «Νέα Μακεδονία» ή κάτι παρόμοιο στα βόρια σύνορα της ΜΟΝΗΣ και πανάρχαιας Μακεδονίας, τότε μάλλον δεν πρόκειται να υπάρξει, μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος της χώρας μας και του λαού της .

Πλημμύρες, σεισμοί , πυρκαγιές δασών, οικονομική κρίση, λιμοί και οποιαδήποτε φυσική καταστροφή, έχουν πεπερασμένα χρονικά όρια επίδρασης, και άρα, προκαλούν μικρότερη καταστροφή, μπροστά στον παντοτινό εθνικό ευτελι-σμό, την ολοκληρωτική εθνική ήττα, που μπορεί να πάρει απροσδιόριστες διαστάσεις. ‘Ήδη είμαστε οι πιο δυστυχισμένοι στο κόσμο κατά τον Economist. Μετά από εμάς η Β. Κορέα και η Βενεζουέλα! Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι είναι δυνατόν να μας συμβούν και ακόμη χειρότερα.. «Ο μη γένοιτο»Πηγή: IHA – Professors-PhDs

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *