Θα περάσει κι αυτό – Μαζί θα το ξεπεράσουμε

Πηγή: Paraskhnio.gr

Πηγή: Paraskhnio.gr

«Αν δεν πάρετε συνειδητά την απόφαση να είστε πλούσιος, ξεχωριστός και υγιής, τότε υποσυνείδητα παίρνετε την απόφαση να είστε φτωχός, μέτριος και άρρωστος»

Wallace D. Wattles

Βρισκόμαστε σε μία περίοδο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα αποτελέσματα σημαντικών αποφάσεων. Μέρος των αποφάσεων αυτών θα είναι από δική μας επιλογή, όπως από δική μας επιλογή ήταν και οι προηγούμενες. Όπως και στις προηγούμενες έτσι και σε επόμενες, ενδεχομένως, για κάποιους να αποκαλυφθεί πως κάναμε λάθος.

Το λάθος ή το σωστό είναι μέρος της ζωής.

Αλλά στην πραγματικότητα, και το ένα και το άλλο έχουν πολλές αποχρώσεις. Το «σωστό» το «δικό μου» μπορεί να είναι «λάθος» για κάποιον άλλον -και το αντίθετο.

Ας προσπαθήσουμε να απορρίψουμε την αυτοενοχοποίηση που μας προσφέρετε άπλετα ή που θα μας προσφερθεί απλόχερα κάποια στιγμή.

Οι καταστάσεις και τα τελικά αποτελέσματα που θα ξημερώσουν, θα ξημερώσουν για όλους, ανεξάρτητα αν κάποιοι έπραξαν «σωστά» και κάποιοι «λάθος».

Όλοι μαζί φτάσαμε ως εδώ και αντιμετωπίσαμε ο καθένας με τον τρόπο και τις δυνατότητές του κάποια πράγματα και, όλοι μαζί θα συνεχίσουμε αντιμετωπίσουμε με παρόμοιους τρόπους και δυνατότητες τα όσα θα συμβούν.

Το ηθικό, όμως, πρέπει να μείνει ακμαίο

Η αυτοενοχοποίηση δεν μας ταιριάζει. Το να κατηγορούμε άλλους, δεν μας ταιριάζει.

Οι μάχες στην ζωή δεν τελειώνουν ποτέ. Η νίκη ή ήττα δεν προκύπτουν πάντα από πολυάριθμες στρατιές. Προκύπτει από το ηθικό του κάθε πολεμιστή.

Όμως, το ηθικό κρατιέται ψηλά με έναν τρόπο που έχουμε ξεχάσει ή μας έχει «περάσει» υποσυνείδητα, να ξεχάσουμε.

Με ένα πονηρό βλέμα, με ένα ενθαρυντικό χαμόγελο, με ένα στοργικό χάδι, με μία αγκαλιά γεμάτη αγάπη, το ηθικό αναπτερώνεται.

Χρειάζεται να παίρνουμε, όσο και να δίνουμε αγάπη, μέσα από την ψυχή μας.

Ας κάνουμε οικονομία αλλού, όπου ενδεχομένως χρειάζεται.

Ας μην είμαστε όμως, τσιγκούνιδες και μίζεροι στην αγάπη και την όμονοια. Όταν αυτό μπορούμε να το πετύχουμε με τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας μπορούμε πολύ εύκολα να το μεταδώσουμε και στους υπόλοιπους γύρω μας. Και όλοι μαζί να ξορκίσουμε αυτό που αντιπαλεύει την αγάπη, την ειρήνη, την γαλήνη και την ηρεμία.

Μέσα από αυτή την διαδικασία θα γίνει ευκολότερο να αντιληφθούμε και κάτι επιπλέον. Ότι μέσα στις ίδιες τις αδυναμίες μας είναι κρυμμένη μία τεράστια δύναμη. Σε αυτές τις αδυναμίες βρίσκεται καταχωνιασμένη μία τεράστια και γιγανιαίων διαστάσεων πηγή ενέργειας.

Είναι σημαντικό να αντιληφθούμε την ύπαρξή της και να πάψουμε να την κρύβουμε. Είναι σημαντικό να να την φέρουμε και πάλι σύμμαχό μας για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αλλά και να αντλήσουμε ό,τι χρειάζεται για να λάμψουμε. Είναι σημαντικό να μην ντρεπόμαστε για τις όποιες αδυναμίες μας γιατί εκεί κρύβεται η υπέρτατή δύναμή μας.

Ο καθένας με τον εαυτό και όλοι μαζί, είναι δυνατόν να προχωρούμε με σθένος, τόλμη, ανθρωπιά και αγάπη.

Έτσι είναι η φύση του ανθρώπου και αυτό πρέπει να το θυμηθούμε και να το εντάξουμε στην καθημερινή μας πραγματικότητα.Πηγή: katohika.gr

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *