Το Μνημόσυνο 1 είναι γεγονός

euro-pe

Γράφει η Μαρία Τσολακίδη

Κατάλυση δημοκρατίας και παράδοση εθνικής κυριαρχίας ήταν η πολιτική λύση που ζητούσε οκτώ μήνες η κυβέρνηση της αριστεράς.

Μπορεί να κράτησαν οι θεατρινισμοί της κυβέρνησης για ανατροπή και αμφισβήτηση του χρέους οκτώ μήνες αλλά κατάφερε να δώσει τα πάντα στους δανειστές. Το χειρότερο όλων είναι ότι η αριστερή κυβέρνηση κατάφερε να ισχυροποιήσει τις τράπεζες όσο καμία προηγούμενη κυβέρνηση βάζοντας την "σωτηρία" τους πάνω από τους Έλληνες και βέβαια πάνω από την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Κατάλυση δημοκρατίας και παράδοση εθνικής κυριαρχίας ήταν η πολιτική λύση που ζητούσε οκτώ μήνες η κυβέρνηση της αριστεράς.

Η ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ είναι ανατριχιαστική διότι από τη μια πλευρά συγχαίρει το ελληνικό κοινοβούλιο που ψήφισε τα σκληρά οικονομικά μέτρα εναντίον του λαού και από την άλλη απαντά δημοσίως στο ερώτημα για ποιο λόγο η Ελλάδα μπήκε σε αυτή την δίνη της κατασκευασμένης "οικονομικής κρίσης". Όλα έγιναν για την πλήρη κυριαρχία των τραπεζών που πλέον με το νόμο κρατούν στα χέρια τους κυριολεκτικά την ζωή των Ελλήνων και την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Το Γιούρογκρουπ δεν νοιάστηκε για την απάνθρωπη φορολόγηση των πολιτών, ούτε για την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων τα οποία καταστρατηγούνται μέσω ασφαλιστικών μέτρων και εργασιακών. Αντιθέτως αναλυτικά αναφέρθηκε στο πώς και γιατί οι Θεσμοί παίρνουν στα χέρια τους όλη την δημόσια περιουσία της χώρας.

222 Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν αντί 50 δις ευρώ να ξεπουλήσουν την Ελλάδα. Όμως τα χρήματα τα οποία θα εισπραχθούν από την πώληση της δημόσιας περιουσίας δεν θα γυρίσουν στους Έλληνες. Το 50% των εισπράξεων θα πάει για την αποπληρωμή της δανειακής στήριξης των τραπεζών. Τουλάχιστον τα 25 δις από το νέο δάνειο θα δοθούν στις τράπεζες που "κινδύνεψαν" από την "αυθόρμητη" απόφαση για δημοψήφισμα του κ. Τσίπρα. Η εντολή των δανειστών για δημοψήφισμα που εκτέλεσε η κυβέρνηση ήταν η αφορμή η μισή δημόσια περιουσία να ξεπουληθεί για να ισχυροποιηθεί το τραπεζικό σύστημα.

Από το υπόλοιπο 50% που θα μείνει από την πώληση της δημόσιας περιουσίας, 222 Έλληνες βουλευτές αποφάσισαν το 50% αυτού να πάει αποκλειστικά για τη μείωση του χρέους! Εδώ αποδεικνύεται η τεράστια απατεωνιά της αριστερής κυβέρνησης (με τους ΑΝΕΛ ως πατερίτσα) ότι ποτέ δεν είχε σκοπό, ούτε έχει να συζητήσει περί απεχθούς χρέους. Αντιθέτως δίνουν τα 12,5 δις της δημόσιας περιουσίας για ένα χρέος που το 90% το χρεώθηκαν οι Έλληνες για την σωτηρία των τραπεζών από το 2010 μέχρι σήμερα.

Όμως ούτε τα υπόλοιπα 12,5 δις που εισπράξουν οι Θεσμοί μέσω του Ταμείου Αξιοποίησης (πρώην ΤΑΙΠΕΔ) δεν θα γυρίσει στους Έλληνες. Θα δοθεί για επενδύσεις. Όχι όμως για επενδύσεις ελληνικής επιχειρηματικότητας, αλλά σε επενδυτές που θα έρθουν για να αλώσουν την χώρα χωρίς να βάλουν τίποτε από την τσέπη τους.

Ψήφισαν να μην έχουμε χώρα

Η Ελληνική Βουλή αποφάσισε όχι μόνο την υποδούλωση των Ελλήνων αλλά οι Έλληνες να πληρώνουν τους μακελάρηδες, τόσο δίνοντας την δημόσια περιουσία που μέσω φορολόγησης επί 200 χρόνια ήταν δική τους, αλλά και από την ίδια τους τσέπη μέσω απάνθρωπων φορολογικών μέτρων που θα πάρουν την τελική τους μορφή από τον Μάρτιο του 2016.

Ο κ. Σόιμπλε για πρώτη φορά μετά από χρόνια βγήκε ευδιάθετος και χαμογελαστός μετά το Γιούρογκρουπ μιλώντας για την μεγάλη Συμφωνία που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση της αριστεράς και την ψήφο 222 βουλευτών. Και πώς να μην είναι χαμογελαστός εφόσον με την σταθερή του πολιτική κατάφερε να βάλει την Ελλάδα σε ένα Μνημόνιο διάρκειας 32,5 χρόνων εφόσον η ελληνική κυβέρνηση ήθελε δάνειο από τον ESM και πανευρωπαϊκή πολιτική και όχι οικονομική λύση.

Έτσι λοιπόν, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, έφυγε από το Γιουρογκρούπ με ένα Ανεξάρτητο Ταμείο Αξιοποίησης το οποίο ξεκαθάρισε (με την σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης) ότι θα ιδρυθεί όχι βάση της ελληνικής νομοθεσίας αλλά με μία νομοθεσία ευρωπαϊκή και το οποίο θα υιοθετηθεί από τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς.

Όσο λοιπόν οι Έλληνες θα πολεμάνε για να κρατήσουν τα σπίτια τους αγκομαχώντας να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή να βρουν δόση για τις τράπεζες που ισχυροποιήθηκαν μετά την ψήφιση του νέου κώδικα πολιτικής δικονομίας, η Ελλάδα ουσιαστικά δεν υπάρχει πλέον. Η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων βρίσκεται με την ψήφο 222 βουλευτών στην υπό κατοχή δημόσια ακίνητη περιουσία της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν χάσουν την ακίνητη περιουσία τους οι Έλληνες μην μπορώντας να πληρώσουν απαχθείς φόρους και τοκογλυφικά δάνεια τραπεζών, αυτή δεν θα πάει στο ελληνικό δημόσιο αλλά απευθείας στο Ταμείο Αξιοποίησης των Θεσμών.

Τακτοποίησαν τους οικονομικούς εκτελεστές

Όμως η κυβέρνηση της 8μηνης "διαπραγμάτευσης" κατάφερε να κάνει αυτό που οι Θεσμοί ήθελαν σε ό,τι αφορά το κούρεμα του χρέους, δηλαδή να μην χάσουν το κέρδος τους οι οικονομικοί δολοφόνοι που έχουν ελληνικά ομόλογα στα χέρια τους. Η ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ ξεκαθαρίζει:

"Όπως αναφέρεται στην απόφαση της 12ης Ιουλίου το Eurogroup δηλώνει ότι είναι έτοιμο, αν χρειαστεί, να εξετάσει πιθανά επιπρόσθετα μέτρα (πιθανώς με μεγαλύτερες περιόδους χάριτος και αποπληρωμής) με στόχο τη διασφάλιση να είναι σε βιώσιμο επίπεδο οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Τα μέτρα αυτά θα εξαρτηθούν από την πλήρη εφαρμογή των μέτρων που συμφωνήθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος του ESM και θα εξεταστούν μετά την πρώτη θετική ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος. Το Eurogroup επαναλαμβάνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν μέτρα ονομαστικού κουρέματος του χρέους".

Ελλάδα: Η πρώτη αποικία της Γερμανίας

Όλα έγιναν όπως τα είχε ανακοινώσει η κ. Μέρκελ μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Σε εκείνη την συνέντευξη τύπου μεταξύ της προαναγγελίας όλων αυτών που ψήφισαν οι 222 Έλληνες βουλευτές ένα μήνα μετά, η καγκελάριος της Γερμανίας σημείωσε στο τέλος κάτι το οποίο αποδεικνύει ότι η ελληνική κυβέρνηση αλλά και γενικώς το εκλεγμένο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας είναι ξεπουλημένο εφόσον δεν μπορεί να πράξει τίποτε που να δηλώνει εθνική κυριαρχία της χώρας και δημοκρατικό πολίτευμα. Είπε η κ. Μέρκελ: "Οι νόμοι που πέρασαν στις αρχές Φεβρουαρίου από την ελληνική κυβέρνηση θα ανακληθούν". Αναμένουμε λοιπόν, και την ανάκληση ψηφισμένων νόμων από την ελληνική βουλή και μετέπειτα αλλαγή του Συντάγματος με ένα Σύνταγμα που αρμόζει σε Αποικία μένοντας με το ερώτημα τι ρόλο παίζουν πλέον οι εκλογές ή ο ρόλος των εκλογών στην Ελλάδα εν μέσω κατοχής είναι το προκάλυμμα της απολυταρχίας της Ε.Ε σε μία χώρα που κάποτε την έλεγαν Ελλάδα.Πηγή: Στον Τοίχο

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *