Το σύνδρομο της Σταχτοπούτας

Cinderella_-_Anne_Anderson

άρθρο της Μαρίας Πολύζου
(σ.Π/Β: Ο νόμος 4021/2011 ΕΔΩ)

24:00 και ήρθε η ώρα η άμαξα να μετατραπεί σε κολοκύθα για το παραμύθι (; μένει να αποδειχθεί) που ζήσαμε σήμερα globally στη Ρωσία. Ας δούμε λοιπόν:

Ναι ΘΑ έπρεπε να λογιζόμαστε Χώρα Κυρίαρχη, αλλά είμαστε Προτεκτοράτο, και μπορεί εύκολα να αποδειχθεί με τα παρακάτω δεδομένα – από τα γεγονότα: Στις 20/02/2015 ζητήσαμε την παράταση της δανειακής σύμβασης, της ίδιας σύμβασης που προεκλογικά ο Πθ ‪#‎Tsipras‬ καταδίκαζε με σθένος.

Ταυτόχρονα το «επαχθές και επονείδιστο» χρέος κατέστη στις 20/02/2015 Νόμιμο και με κάθε συνέπεια που προκύπτει από την πράξη (και όχι παράλλειψη)! Επακόλουθα, αποκλείσαμε κάθε περίπτωση περί καταργήσεως της δανειακής και των μνημονίων «με έναν νόμο σε ένα άρθρο» και πληρώνουμε κανονικά!

Ο δε έτερος εταίρος θεωρεί, παρ-ακολουθώντας σιωπηλά, πως θα ξεχάσουμε άπαντες τις επωδούς για το ρόλο του EFSF και των εταίρων – δανειστών.

Εν ολίγοις, και για να μην σας κουράζω, από την παρούσα κυβέρνηση προκύπτει ότι στηρίζει τον ρόλο των τραπεζιτών εξυπηρετώντας το χρέος. Η στήριξη αυτή αφορά εκείνους (τους τραπεζίτες) που το δικό τους χρέος το μετέτρεψαν σε χρέος κρατικό και ο ν.4021/2011 το αποδεικνύει.

Κατά συνέπεια: κάθε προσπάθεια εξεύρεσης νέων στρατηγικών συμμάχων θα πέσει στο κενό ΕΑΝ δεν αποφασίσει η κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα: Τα δέοντα είναι να έλθει σε πραγματική και όχι εικονική ρήξη με το καρκίνωμα που λέγεται Γερμανική ΕΕ, εάν θέλει να δώσει τέλος στο δράμα. Δεν μπορείς να έχεις τα πόδια σε δυό βάρκες, με δανεικά από ΕΕ κ ΔΝΤ. Ο ‪#‎Putin‬ ήταν ξεκάθαρος σε αυτό σχολιάζοντας τα … sanctions.

Μια καλή αρχή είναι να τολμήσει η κυβέρνηση αυτή να καταργήσει τον ν.4021/2011, να καταγγείλει τη δανειακή ΚΑΙ να κρατικοποιήσει την ΤτΕ. Τότε θα μπορούμε να μιλούμε για Κυρίαρχο Κράτος.

Προς το παρόν βαδίζουμε σε τρίτο μνημόνιο, δέσιμο ΤΑΙΠΕΔ στον ESM και ολέθριες συνέπειες.

Μαρία Πολύζου
Twitter: @mmpolyzouΠηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *