Το τσίρκο της «μακεδονικής» εθνικής ταυτότητας παρουσιάζει η βουλγαρική τηλεόραση

Είχε δίκιο τελικά ο Benedict Anderson με τις «φαντασιακές κοινότητες«. Φαίνεται πως το σύστημα είχε δοκιμαστεί επιτυχώς. Με την κατάλληλη προπαγάνδα μπορείς να κάνεις ομάδες ανθρώπων να πιστέψουν ό,τι θέλεις. Παράδειγμα η Ντόρα, η Φώφη, ο Αλέξης, ο Σταύρος και μερικοί ακόμα που έχουν εκ γενετής σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (Φώφη Γεννή-ματα, Σταύρος Θεο-δωράκης, Άλεξ Τσέ-πηρα, Ντόρα-Σίντι Μπακο-γιάννη). Όλοι οι πολιτικοί μας στηρίζουν το δικαίωμα χρησικτησίας των Σκοπιανών, το δικαίωμά τους σε μια πλαστή εθνική ταυτότητα. Ελλείψει επιχειρημάτων, ενοχοποιούν την άρνηση. Καταγγέλλουν ως «φασιστικό εθνικισμό» την φράση ο Αλέξανδρος ήταν Έλληνας και τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ του διεθνισμού. Τι σοβαρό μπορεί να υπερασπίζονται όσοι είναι τόσο -μα τόσο- αντιφατικοί; Δείτε ένα παλιότερο βίντεο της βουλγαρικής τηλεόρασης και γελάστε με την ψυχή σας. Το στυλ μπαρόκ έχει δημιουργηθεί υπό την επίδραση του «μακεδονικού πολιτισμού». Οι σημερινοί Σκοπιανοί είναι Αιγύπτιοι, ο Ντέλτσεφ «Μακεδόνας» και πολλά άλλα, τραγελαφικά, που καταγράφονται, επειδή η «Μακεδονία» δεν θέλει μόνον κομμάτι της Ελλάδας. Μετά το αστείο, έρχεται το σοβαρό.

Τι υποστηρίζουν λοιπόν οι Έλληνες πολιτικοί μας; ότι οι αρχαίοι Έλληνες τοποθέτησαν τους θεούς τους εκτός Ελλάδος, …στον Όλυμπο. Αυτό υποστηρίζουν οι αυτοαποκαλούμενοι «ορθοδοσολογικοί πατριώτες». Γι’ αυτό καμώνονται πως το θέμα είναι «γεωγραφικό», καλώντας μας να αποδεχτούμε «συμβιβασμό», βάσει του οποίου οι Σκοπιανοί θα πάψουν να μας απειλούν. Και με τι όπλα -άραγε- θα απειλούσαν την Ελλάδα τα Σκόπια; Είτε η Ελληνική Μακεδονία ενσωματώσει τα Σκόπια, είτε το αντίθετο, το αποτέλεσμα θα είναι ένα εκτός Ελλάδος Μακεδονικό κράτος. Όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι την ιστορία των Σκοπίων δεν την φτιάχνουν οι Σκοπιανοί. Αυτοί είναι τα καταναλωτικά θύματα. Να το ερώτημα: Ποιος δημιουργεί τέτοια ιστορική καρικατούρα και πού στοχεύει, αν όχι στην δημιουργία ενός νέου έθνους-κράτους;


Στο επόμενο βίντεο ο γλύπτης Βαγγέλης Μουστάκας, δημιουργός του αγάλματος του Μ. Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη, λέει την γνώμη του για το άγλαμα του Μ. Αλεξάνδρου στα Σκόπια.

https://youtu.be/V09A1aTcPMM
Πηγή: Το καραβάκι της ιστορίας

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *