Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης ξεφτίλισαν την Ελλάδα – Από κοντά και ο Ιλχάν Αχμέτ

Πέτρος Ούτσης

Η κατάσταση στην Θράκη έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο αφού με τον πιο επίσημο τρόπο στην περιοχή δημιουργούνται Παράλληλες Δομές αψηφώντας το επίσημο Ελληνικό Κράτος και δημιουργώντας συνθήκες για καταστάσεις ανεξέλεγκτες.

Έχουμε εξηγήσει και σε άλλα άρθρα ότι στην Θράκη η Θεωρία «Των Μαλακών Συνόρων» είναι σε πλήρη εξέλιξη χωρίς οι άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου να κρατάνε ούτε τα προσχήματα. Οι Παράλληλες Δομές επεκτείνονται πλέον και πέρα από το Θρησκευτικό ακόμα και σε θέματα εξωτερικής πολιτικής που μέχρι και σήμερα ήταν υπό έλεγχο.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψαν την ιδιωτική επίσκεψη σε επίσημη

Η επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Θράκη όπως και άλλες επισκέψεις Τούρκων αξιωματούχων θεωρούνται Ιδιωτικές και αυτό γιατί στην περιοχή δεν υπάρχει τουρκική μειονότητα. Για το λόγο αυτό και δεν συνοδεύεται η δεν συναντάται με κανέναν Έλληνα ομόλογο του η αξιωματούχο.

Όμως αυτό φρόντισαν να το αλλάξουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης και Ροδόπης και κον΄τα σε αυτούς και βουλευτής από το Ποτάμι Ιλχάν Αχμέτ. Με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού μετατράπηκε από ιδιωτική σε επίσημη.

Προκλητικός ο Τσαβούσογλου – Μίλησε για 150000 Τούρκους στην Θράκη

Σε δηλώσεις του από την Κομοτηνή ανέφερε ότι ταξίδι του στην Ελλάδα λειτουργεί ως προπομπός της επικείμενης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, που επίσης εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της καλής γειτονίας των δύο χωρών.

Μετά από αυτό όμως φρόντισε να αναφέρει τους πραγματικούς λόγους της επίσκεψης στην Θράκη κάνοντας λόγο για τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, που αριθμεί 150.000 μέλη και που δίνει «αγώνα επιβίωσης» – «Είδε» τουρκικές μειονότητες και σε Σκόπια (τα αποκάλεσε «Μακεδονία»), Βουλγαρία και Κόσοβο – Την ίδια ώρα, η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο κορυφωνόταν με 60 παραβιάσεις και διπλή υπέρπτηση στα Ίμια

Διαβεβαίωσε ότι τα δίγλλωσα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά

Ο Χακάν Τσαβούσογλου στην Αθήνα είχε τρεις συναντήσεις, με τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό εξωτερικών και τον υπουργό παιδείας. Η συνάντηση με τον τελευταίο ήταν και η πιο ουσιαστική για τους Τούρκους αφού απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση να λειτουργήσουν άμεσα τα δίγλωσσα σχολεία χωρίς μάλιστα να υπάρχει καμιά περίπτωση αμφισβήτησης ότι η μόνη μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων στην Θράκη είναι η Τουρκική.

Εξάλλου το προηγούμενο διάστημα αντιπροσωπεία της μειονότητας που τον επισκέφθηκε στην Τουρκία έθεσε το θέμα των δίγλωσσων αφού είναι ο Δούρειος Ίππος που θα οδηγήσει γενιές μουσουλμάνων στην αγκαλιά της Τουρκίας.

Την Παρασκευή από την Κομοτηνή ο Χακάν Τσαβούσογλου διαβεβαίωσε τους ίδιους ανθρώπους ότι το θέμα με τα δίγλωσσα είναι λήξαν αναφέροντας χαρακτηριστικά «Εμείς, ως μητέρα πατρίδα, ως Τουρκία, δεν θα σας αφήσουμε μόνους σας και δεν σας αφήσαμε»

Οι εξαφανισμένοι ΑΝΕΛ

Αυτοί που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα σε δύσκολη θέση είναι οι ΑΝΕΛ στην Θράκη οι οποίοι βλέπουν όλο το αφήγημα τους για την πατρίδα, το Τουρκικό Προξενείο και την υπεράσπιση των Πομάκων να έχει γίνει φτερά και πούπουλα.

Σε προηγούμενες επισκέψεις τούρκων αξιωματούχων έβγαζαν πύρινες ανακοινώσεις ενάντια στο Προξενείο και τους ελεγχόμενους από αυτούς. Σήμερα, εξαργυρώνοντας την στήριξη του Αλέξη Τσίπρα στον Πάνο Καμμένο έχουν σιγήσει.



Πηγή: Via Diplomacy

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *