Ημερίδα 24/5/2015 Ανδρέας Γιαννουλόπουλος: «Η πληροφορία έρχεται παραποιημένη από την καθεστωτική επιστήμη». Οι Γιατροί του Ροκφέλλερ μέρος 5ον

Γιαννουλόπουλος Ανδρέας καρδιολόγος πνευμονολόγος πρόεδρος του Πανεπιστημονικού μετώπου. «Οι ασθενείς μου είναι ανθεκτικοί στην αντιβίοση εξαιτίας των αντιβιοτικών στο κρέας».

Γιαννουλόπουλος Ανδρέας καρδιολόγος πνευμονολόγος πρόεδρος του Πανεπιστημονικού μετώπου. «Οι ασθενείς μου είναι ανθεκτικοί στην αντιβίοση εξαιτίας των αντιβιοτικών στο κρέας».

Ο Τρίτος ομιλητής στην ημερίδα της 24/5/2015 ο Καρδιολόγος Πνευμονολόγος Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, ιδρυτής του Πανεπιστημονικού Μετώπου, ανέφερε τα πιο κάτω:

Οι αιτίες νοσηρότητας στην εποχή μας οφείλονται κατά 25% στο στρες, 25 % στη διατροφή μας, 20% στην έλλειψη άσκησης, 20% σε μεταλλάξεις και τροποποιήσεις του DNA. Το υπόλοιπο 10% είναι νόσοι από διάφορες άλλες αιτίες.

Το 80% των καρκίνων όταν διαγιγνώσκονται είναι σε προχωρημένο σε επίπεδο μεταστάσεων και δυσίατοι έως αθεράπευτοι.

Οι πύλες εισόδου για την πρόκληση νόσου είναι 1) ο μολυσμένος αέρας, 2) το γαστρεντερικό σύστημα μέσω των τροφών, 3)οι δηλητηριώδεις ουσίες που εισέρχονται σαν πληροφορίες εις τον εγκέφαλό μας. Αυτές οι πληροφορίες έρχονται παραποιημένες από την καθεστωτική Επιστήμη.

Η καθεστωτική επιστήμη, αργυρώνητη και καθοδηγούμενη από τα μεγάλα μονοπώλια των φαρμακοβιομηχανιών που αποβλέπουν αποκλειστικά στο κέρδος μεταφέρει την πιο κάτω καθησυχαστική πληροφορία: «Φάτε ελεύθερα τα τρόφιμα που σας προσφέρουμε, τα ερευνήσαμε και τα βρήκαμε ασφαλή και υγιή».

Έτσι το κλάσμα Οικονομικό όφελος/ασφάλεια του εαυτού μας —>τείνει προς το άπειρον διότι ο παρανομαστής όλο και μειώνεται ο δε αριθμητής όλο και αυξάνει.
Το Τeflon, το DDT, τα πολυχλωριομένα διφαινύλια ή αλλιώς PCBs είναι δηλητηριώδεις και καρκινογόνοι ουσίες που προσλαμβάνονται από τον οργανισμό κυρίως από το λιπώδη ιστό αθροίζονται και επειδή μεταβολίζονται κυρίως από το ήπαρ οδηγούν στη γένεση καρκινικών όγκων ιδίως στο συκώτι και στο πάγκρεας.

Το Clophen το χρησιμοποιούσε στους μετασχηματιστές και πυκνωτές όσο και στους εναλλάκτες η ΔΕΗ και εδέησε να το αποσύρει το 1986. Μεγάλες ποσότητες έχουν αποθηκευθεί και ο κίνδυνος είναι η διαρροή τους. Η καταστροφή του επέρχεται σε ειδικούς αποτεφρωτήρες σε θερμοκρασία 1000-1200 βαθμών Κελσίου.

Tα PCBs έπρεπε να έχουν πολλά χρόνια πριν αποσυρθεί μετά τη φοβερή οικολογική καταστροφή που εμφανίστηκε στην κωμόπολη Anniston της Alabama από την Εταιρεία γενετικά τροποποιημένων σπόρων Monsanto.

Η κυβερνητική πολιτική των ευρωπαϊκών χωρών είναι κατστροφική για τους λαούς αφού επιτρέπει στις κυβερνήσεις αν αποφασίζουν να χρησιμοποιούν γενετικά τροποποιημένες τροφές. Το 1966 ανακαλύφθηκε στην πούλπα λεμονιού και κίτρου τεράστια ποσότητα διοξινών που μόλυνε τα κοτόπουλα και τα αυγά με διοξίνες. Οφειλόταν στη χρήση ασβεστολίθου που χρησιμοποιούσαν για την αποξήρανση της πούλπας προκειμένου να την χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατό ταχύτερο για τη διατροφή στα ορνιθοτροφεία.

Επί Σαμαρά – Μανιάτη, πέρασε να καλλιεργούνται τα μεταλλαγμένα και στην Ευρώπη. Σχόλιό μας: Μπράβο στα παιδιά! Νοιάζονται οι ολιγάρχες να θρέψουν την Ευρώπη με ότι καρκινογόνο και καταστροφικό προϊόν ύστερα από τον πανευρωπαϊκό λοιμό που οι ίδιοι οι ολιγάρχες προκάλεσαν στους λαούς τους και δη στον ελληνικό.

Ο Ούγγρος βιοχημικός διατροφολόγο ερευνητής Árpád Pusztai στο Rowett Research Institute στο Aberdeen, ανέφερε πρώτος ότι τα μεταλλαγμένα τρόφιμα είναι νευροτοξικά. Όταν δημοσίευσε στο Lancet τις πρώτες του μελέτες όπου ανέφερε πως τρέφοντας αρουραίους αποκλειστικά με γενετικά τροποποιημένες πατάτες παρατήρησε σε σχέση με τους τρεφόμενους με ελεγχόμενη φυσική πατάτα, διαταραχή του ανοσοποιητικού τους συστήματος. και πάχυνση του εντερικού επιθηλίου τους. Όλο το επιστημονικό κατεστημένο και φυσικά οι γιατροί του Ροκφέλλερ, εξεγέρθηκαν εναντίον του, του έβγαλαν άχρηστη και γεμάτη λάθη τη μελέτη, τον κατηγόρησαν ότι ήταν μικρό το δείγμα των πειραματοζώων και κατάφεραν να τον διώξουν από το Rowett Research Institute του Aberdeen.

«Για όλα αυτά τα δεινά ο κύριος ένοχος είναι η καθεστωτική επιστήμη» ανέφερε ο κος Γιαννουλόπουλος.

Σχόλιό μας: Για μας, πιο συγκεκριμένα, ένοχες είναι οι Φαρμακοβιομηχανίες, οι βιομηχανίες λιπασμάτων, όσες ΥΘπερεθνικές επιδίδονται στην παραγωγή γ.τ. υβριδίων και φυσικά προωθούνται από τους γιατρούς του Ροκφέλλερ…

Σαν παραδείγματα επικίνδυνης διατροφής ο κος Γιαννουλόπουλος ανέφερε το λάδι μουστάρδας που χρησιμοποιούσαν επί εκατοντάδες χρόνια οι Ινδοί, και μετά τον Β’. Π.Π. το νόθευσαν με πετρέλαιο ντίζελ και αργεμώνη, ή Datura ή κοινώς διαβολόχορτο[1] με αποτέλεσμα να πεθάνουν χιλιάδες Ινδοί από κίρρωση ήπατος και ασκήτη. Στη θέση του λαδιού μουστάρδας έβαλαν μεταλλαγμένη σόγια (σογιέλαιο) που περιέχει ουσίες που προκαλούν θηλυπρέπεια στη συμπεριφορά.

Οι αφλατοξίνες (aflatoxins) αποτελούν μια ομάδα από τις πιο τοξικές ουσίες που βρίσκονται στη φύση. Οι ισχυρότατα τοξικές και καρκινογόνες αφλατοξίνες παράγονται από μύκητες (μούχλα), που αναπτύσσονται κυρίως σε ξηρά φρούτα, ξηρούς καρπούς (ιδιαίτερα στα αράπικα φυστίκια και αμύγδαλα), μπαχαρικά, σιτηρά και σε τυριά, όταν υπάρξουν κατάλληλες συνθήκες υγρασίας και θερμοκρασίας. Επίσης μπορεί να εμφανισθούν στο γάλα ζώων που έχουν τραφεί με ζωοτροφές (καλαμπόκι κ.λπ.), στα οποία είχαν αναπτυχθεί μύκητες (ευρωτίαση, μούχλα).

Aspergillus-flavus
Οι αφλατοξίνες παράγονται από τους μύκητες Aspergillus flavus, Aspergillus parasiticus και Aspergillus nomius, οι οποίοι αναπτύσσονται κυρίως σε ξηρά φρούτα, ξηρούς καρπούς (ιδιαίτερα τα αράπικα φυστίκια, αμύγδαλα), μπαχαρικά, σιτηρά και σε τυριά κάτω από κατάλληλες συνθήκες υγρασίας (πάνω από 7-10%) και θερμοκρασίας. Επίσης, εμφανίζονται στο γάλα ζώων που έχουν τραφεί με ζωοτροφές (καλαμπόκι κ.λπ.) που είχαν μύκητες

Οι αφλατοξίνες είναι εξαιρετικά τοξικές, καρκινογόνοι, μεταλλαξιγόνοι και ανοσοκατασταλτικές ουσίες. Η αφλατοξίνη Β1 θεωρείται ως το ισχυρότερο γνωστό καρκινογόνο του ήπατος και παγκρέατος με αποδεδειγμένη γονοτοξικότητα. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η καρκινογόνος δράση του είναι περίπου 1000 φορές ισχυρότερη του βενζοπυρενίου, ενός πολυπυρηνικού υδρογονάνθρακα που αποτελεί το δραστικότερο μεταλλαξιογόνο συστατικό του καπνού των τσιγάρων.

Συμπτώματα προκαλούμενα από την αυξημένη χρήσης αφλατοξινών είναι: Δυσκολία στην κατάποση, αίσθημα πνιγμού, βλεννώδη πτύελα, κάψιμο στο λάρυγγα και στους πνεύμονες, υψηλή πίεση, ρινορραγίες, έντονη εφίδρωση κατά τον ύπνο, ναυτία, διάρροια, οξείς κοιλιακοί πόνοι, πόνοι στη κύστη, στο ήπαρ, στο σπλήνα ή στα νεφρά, καρδιακή αρρυθμία, οδυνηρή ούρηση, σκοτεινόχρωμα ούρα, αίσθημα χρόνιας κόπωσης, προβλήματα όρασης, εμβοές στα αυτιά, αστάθεια στη βάδιση με προβλήματα ισορροπίας, βαρηκοΐα, ασθματικές καταστάσεις, πνευμονίες, πνευμονικά οιδήματα, άσχημη γεύση στο στόμα, πρησμένοι λεμφαδένες, προβλήματα θυρεοειδούς, αναφυλαξία, αλλεργίες κάθε είδους, απότομες μεταβολές σωματικού βάρους, απώλεια τριχοφυίας, εύθραυστα νύχια, προβλήματα στο αναπαραγωγικό σύστημα, αποβολές, δυσκολία στην ομιλία, πονοκέφαλοι, απώλεια μνήμης μέχρι άνοια, άγχος, κατάθλιψη, ταχυκαρδία, σύγχυση, κόπωση, καρκίνοι, στο συκώτι ως επί το πλείστον, τέλος θάνατος σε ακραίες περιπτώσεις.

Ήπαρ-ποντικών-που-έχουν-τραφεί-με-αφλατοξίνες-πλην-του-ζωηρού-κόκκινου-του-πρώτου-που-είναι-φυσιολογικό

Οι αφλατοξίνες στον οργανισμό με την επίδραση των ενζύμων της ομάδας του κυτοχρώματος P450 μεταβολίζονται στο ήπαρ προς διάφορα προϊόντα μεταξύ των οποίων βρίσκεται και μια εποξειδική ένωση. Ο μεταβολίτης αυτός σχηματίζει ένωση προσθήκης (adduct) με τη γουανίνη (G) του DNA και του RNA, γεγονός που οδηγεί σε αποπουρίνωση και θραύση της αλυσίδας των νουκλεϊνικών οξέων με αποτέλεσμα να διακοπεί η σύνθεση απαραίτητων πρωτεϊνών και DNA σε ιστούς ζωτικών οργάνων, όπως στο ήπαρ, στα έντερα και στον μυελό των οστών.

Όπως και στις άλλες χώρες, στην Ελλάδα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αφλατοξινών στα γεωργικά προϊόντα. “Ελληνες επιστήμονες εξετάζουν εδώ και δεκαετίες τις σωστές πρακτικές για την αποφυγή της μόλυνσης των σιτηρών, των ξηρών καρπών κ.λπ., από μύκητες, όπως και τις συγκεντρώσεις των αφλατοξινών στο γάλα και σε άλλα τρόφιμα. Συστηματικά ελέγχονται οι εισαγωγές σιτηρών και ξηρών καρπών (φυστίκια) από χώρες της Ασίας (Κίνα) και Αφρικής, όπου η εμφάνιση των αφλατοξινών είναι συχνή λόγω της υγρασίας στους καρπούς και των υψηλών θερμοκρασιών.

Σημειώνεται ότι με διάφορες ανοσοχημικές τεχνικές, όπως η ELISA (Enzyme-Linked Immunosorbant Assay), ο προσδιορισμός των αφλατοξινών στα τρόφιμα αποτελεί πλέον μια σχετικά απλή αναλυτική διαδικασία ενώ ακριβέστερες μετρήσεις πραγματοποιούνται κατά κανόνα με υγροχρωματογραφία (HPLC).

Οι επίσημοι φορείς ελέγχου δεν δημοσιεύουν στοιχεία για την παρουσία της αφλατοξίνης Β1 (AFB1), εφόσον οι τιμές της δεν υπερβαίνουν τα ανώτερα επιτρεπτά όρια δηλαδή τα 5 ng/L. Από έρευνες όμως που πραγματοποιήθηκαν στο Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Τμήματος Χημείας στο Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωρίζουμε τα εξής:

Κατά το χρονικό διάστημα 1995-1996 ελέγχθηκαν 81 δείγματα γάλακτος από την Ελληνική Αγορά. Τα 32 δείγματα γάλακτος περιείχαν ΑFΜ1 (παράγωγο της ΑFΒ1) σε επίπεδα από 2,5 έως 5 ng/L, 31 περιείχαν μόνο ίχνη ενώ μόνο 9 υπερέβαιναν τα 5 ng/L, που ορίζει η νομοθεσία για την AFM1.

Από το 2003 έως το 2006 και με αφορμή έρευνες σχετικές με τη βιοσύνθεση της AFΒ1 σε τρόφιμα Ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως είναι οι ελιές, εξετάστηκε ένας μεγάλος αριθμός δειγμάτων ελιάς, όπου η παρουσία της AFΒ1 θεωρείται αμελητέα. Υψηλές συγκεντρώσεις AFΒ1 βρέθηκαν σε δείγματα που ήταν εμφανώς μουχλιασμένα. Οι έρευνες αυτές απέδειξαν ότι από μόνες τους οι ελιές δεν αποτελούν ευνοϊκό υπόστρωμα βιοσύνθεσης των αφλατοξινών.

Κατά την περίοδο 1995-1996 εξετάστηκαν 50 δείγματα ελαιολάδου και η AFB1 βρέθηκε σε 36 δείγματα, αλλά σε πολύ χαμηλά επίπεδα (2,8-15,7 ng/Kg) και μόνο ένα δείγμα περιείχε 46 ng/Kg. Κατά την περίοδο 1998-2001 εξετάστηκαν άλλα 50 δείγματα ελαιολάδου, 11 περιείχαν ίχνη AFB1 και μόνο ένα δείγμα υπερέβαινε τα όρια (60 ng/Kg). Αυτό αποτελεί πολύ σημαντική βελτίωση δεδομένου ότι παλαιότερες μετρήσεις που είχαν γίνει στο εξωτερικό (1977) είχαν δείξει πολύ υψηλότερες συγκεντρώσεις AFB1 (5-10 μg/Kg) στα Ελληνικά και Ισπανικά ελαιόλαδα.

Η βιοσύνθεση της AFΒ1 στα τρόφιμα είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο φαινόμενο (π.χ. συμβάλλουν σε αυτό: το είδος του μύκητα, το είδος του τροφίμου, οι συνθήκες του περιβάλλοντος, (υγρασία και αυξημένη θερμοκρασία) και η παρουσία άλλων συστατικών. Επομένως, εκτός από τον συστηματικό έλεγχο, το σύστημα HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point: Ανάλυση Κινδύνων και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου) πρέπει να εφαρμόζεται αυστηρά σε κάθε παραγωγική διαδικασία στον αγρό, στο εργοστάσιο, αλλά και κατά τη συσκευασία των τροφίμων. Το σημαντικότερο είναι η πρόληψη της μόλυνσης των τροφίμων και η αποφυγή αποθήκευσης σε συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας.

Από ελέγχους που έχουν γίνει στο Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων, στο πλαίσιο μεταπτυχιακών και των προπτυχιακών εργασιών, απομονώθηκαν αφλατοξινογόνοι μύκητες από διάφορα τρόφιμα χωρίς αυτά να είναι μουχλιασμένα, όπως από μπαχαρικά, ξερά φρούτα, είδη αρτοποιίας κ.ά. Αντίστοιχα, η παρουσία των μυκήτων δεν αποτελεί ένδειξη παρουσίας AFΒ1 που μόνο ο χημικός έλεγχος μπορεί να δείξει.

Ακόμη, σε μια ερευνητική συνεργασία του Εργαστηρίου Χημείας Τροφίμων και του Εργαστηρίου Βιοχημείας διαπιστώθηκε ότι ένας αμυντικός παράγοντας των φυτών (μια φυτοαλεξίνη), ο ιασμωνικός μεθυλεστέρας (methyl jasmonate), που παράγει το φυτό όταν υφίσταται εξωτερικές επιθέσεις-εντάσεις (stress) όπως είναι μια προσβολή από τοξινογόνο μύκητα, άλλοτε αναστέλλει και άλλοτε διεγείρει τη βιοσύνθεση της AFB1 σε θρεπτικό υλικό αλλά και σε ελιές. Άρα η διατήρηση του ελαιολάδου επί πολύ καιρό και των νωπών ελιών διατρέχει τον κίνδυνο της ανάπτυξης αφλατοξινών.

Σχόλιό μας: Επιμένουμε σε αυτό γιατί επικρατεί η άποψη πως το λάδι και οι ελιές είναι ασφαλείς τροφές κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Επίσης αναφέρθηκε η υπεροχή του ψωμιού παρασκευασμένου από ζέα έναντι εκείνου που περιέχει γλουτένη. Η γλουτένη με την καζεΐνη που ευρίσκεται στο γάλα θεωρείται υπεύθυνη γαστρεντερικών διαταραχών και σε μερικές περιπτώσεις ως αιτία εμφάνισης του αυτισμού στα παιδιά.

Από την γλουτένη παράγεται το γλουταμινικό οξύ, ως χημική ουσία, ανακαλύφθηκε το 1866, από τον Γερμανό χημικό Καρλ Χάιντριχ Λέοπολντ Ρίττχαουζεν (Karl Heinrich Leopold Ritthausen), που επέδρασε σε γλουτένη σίτου (από όπου προέρχεται και το όνομα του γλουταμινικού οξέος και της γλουταμίνης) με θειικό οξύ. Στη νευρολογία, το γλουταμινικό οξύ είναι σημαντικός νευροδιαβιβαστής, που παίζει νευραλγικό ρόλο στην ανάπτυξη και είναι σημαντικό τόσο για τη μάθηση όσο και τη μνήμη.

Ο κος Γιαννουλόπουλος τόνισε με έμφαση ότι το γλουταμινικό οξύ είναι τοξικό για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα.

Είπε επίσης ότι οι Βόρειες χώρες, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Βέλγιο έχουν επιβάλλει στην Ευρωπαϊκή Ένωση τιμές κατωφλίου (χαμηλού κόστους για τα προϊόντα τους και υψηλού για τις εισαγωγές από άλλες χώρες όπως Αργεντινή), για να μας αναγκάσουν να τρώμε το δικό τους βόειο κρέας κι όχι το κρέας Αργεντινής που είναι και το καλλίτερο.

Τα ζώα των βορείων όμως έχουν για σιτηρέσιο ζωοτροφές μηδενικού κόστους διότι κατασκευάζονται από τα τοξικά απόβλητα της Βαλτικής θάλασσας. Έτσι τους στοιχίζουν πάμφθηνα. Όλα τα απόβλητα των εργοστασίων των πέριξ της Βαλτικής θάλασσας χωρών, Δανίας, Γερμανίας, Πολωνίας, Λιθουανίας, Λεττονίας, Εσθονίας, Φινλανδίας και Σουηδίας πέφτουν εκεί μέσα και από το κρέας στο… πιάτο μας.

Όμως ο κος Γιαννουλόπουλος αφού κατηγόρησε τους Ευρωπαίους εταίρους μας που ουσιαστικά δεν δείχνουν καμιά ανθρωπιά, ή ενοχή μπρος στο κέρδος, είπε ότι: «Αποκαλύφθηκε πλήρως, τι σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και πως δεν έχουμε να περιμένουμε κανένα οίκτο και λύπηση από την ευρωπαϊκή μαφία και τους σκοτεινούς διαδρόμους στους οποίους παίρνονται αποφάσεις καταστροφικές για το μέλλον των παιδιών μας, για τη ζωή μας, για την οικονομία μας. Φανταστείτε ότι το κρέας που τρώμε μας έρχεται στο τραπέζι μας με μείγμα αντιβιοτικών, διοξινών, πύου, αίματος και στρεσσογόνων τοξινών.

Οι έμποροι των Εθνών, τα ευρωπαϊκά μονοπώλια με τα χημικά ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, τα τοξικά λιπάσματα κ.λπ. χημικά δηλητήρια, αφού πρώτα δημιουργήσουν άρρωστα φυτά–> στη συνέχεια δημιουργούν άρρωστα ζώα και τελικά –> άρρωστους υπήκοους, πολίτες θύματα, των καρτέλ και των πολυεθνικών εταιρειών.

Τα άτυχα ζώα που τρέφει η πολιτισμένη Δύση και εν προκειμένω η Ευρώπη, τρώνε τις μεγαλύτερες ποσότητες φυτοφαρμάκων και ζωοφαρμάκων ώστε να βλέπω σε καθημερινή βάση ασθενείς που είναι ανθεκτικοί στα αντιβιοτικά λόγω του κρέατος που τρώνε. Γι’ αυτό η ανεξαρτητοποίηση κι έξοδος από την Ε.Ε. και το ευρώ είναι η πιο συνετή λύση».

Καταπέλτης ο κος Ανδρέας Γιαννουλόπουλος και σαν συνιδρυτής του Πανεπιστημοινικού Μετώπου μπράβο του. Μπράβο που δεν δειλιάζει να πει ωμή την αλήθεια. Νομίζω ότι τα είπε όλα και γι’ αυτό θα πρέπει πλην των άλλων πανεπιστημιακών, χημικών, φυσικών, μαθηματικών, νομικών κ.λπ. πρώτοι και καλλίτεροι να τρέξουν να γίνουν μέλη του Μετώπου οι γιατροί…

Ευχαριστούμε και την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών κυρία Άννα Μαστοράκου που μαζί με τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου τον κο Πατριαρχέα οργάνωσαν την εξαιρετική αυτή ημερίδα.

[1] Τα δηλητηριώδη αποτελέσματα της Δατούρας στον άνθρωπο είναι: Ταραχή, έντονη ναυτία, διαστολή της κόρης των ματιών, Θολούρα και κακή εστίαση στην όραση, ταχυπαλμία, έντονος αποπροσανατολισμός, απώλεια μνήμης, απώλεια χρόνου, ντελίριο, ευαισθησία στο φως και στο θόρυβο. Ξηρό στόμα και μάτια, ρινορραγία, απώλεια ελέγχου του σώματος. Ουσιαστικά δημιουργούνται και άλλα πολλά παραισθησιογόνα αποτελέσματα και αυτή είναι η αιτία που το φυτό χρησιμοποιείται από τους τοξικομανείς. Ωστόσο τα παραισθησιογόνα ταξίδια της Δατούρας είναι συχνά θανατηφόρα καθώς ο χρήστης βρίσκεται εκτός ελέγχου. Πηγή http://www.valentine.gr/datura_gr.php

[2] Το MSG ή αλλιώς γλουταμινικό μονονάτριο νατριούχο παρασκευάζεται εκ του γλουταμινικού οξέος, χρησιμοποιείται ευρύτατα σε όλο τον κόσμο ως ενισχυτικό γεύσης. Είναι τοξικότατο, προκαλεί φλεγμονές και προκαλεί ή συμβάλλει στην πρόκληση μια σειράς ασθενειών όπως

Συμπτώματα δηλητηρίασης και τοξίνωσης από το MSG

Ένας μέσος άνθρωπος που προσέχει τη διατροφή του και ενημερώνεται σωστά γνωρίζει πόσο βλαβερό είναι το MSG για την υγεία. Πέραν τούτου όμως πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν ιδέα από τα προβλήματα που δημιουργεί. Πολλές επιστημονικές έρευνες, μετά τα αποτελέσματα προτείνουν / συσταίνουν την καθ” ολική απαγόρευση ως πρόσθετο στην τροφική αλυσίδα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικά από τα συμπτώματα υγείας που μπορούν να παρουσιάσουν όσοι το καταναλώνουν.

Εξάψεις και «φούντωμα» στο πρόσωπο, τίκ και μούδιασμα στα μάγουλα, στο λαιμό και στα χέρια, προκαλεί την έντονη αίσθηση των παλμών της καρδιάς, προκαλεί αυξημένη αρτηριακή πίεση, διάρροια, έντονους πονοκεφάλους και ημικρανίες, έντονους μυϊκούς πόνους εκ σπασμών, περνάει μέσα από τον πλακούντα και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο των εμβρύων, ενδέχεται να συμβάλλει στην υπερκινητικότητα των παιδιών και να δυσχεραίνει τη διάσπαση προσοχής το γνωστό ως (ADHD), καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα, είναι νευροτοξίνη και προκαλεί βλάβες στον εγκέφαλο και στο νευρικό σύστημα, επιδεινώνει / επιταχύνει την εξέλιξη του Αλτσχάϊμερ, του Πάρκινσον και του ALS (πλάγια αμυοτροφική σκλήρυνση), προκαλεί βλάβες στον αμφιβληστροειδή ενδέχεται να προκαλέσει κρίσεις επιληψίας, βλάβες στα νεφρά, φλεγμονή στο συκώτι και βλάβες στον υποθάλαμο και αντίσταση στη λεπτίνη πράγμα που οδηγεί σε παχυσαρκία και διαβήτη τύπου 2.

Πολλές πινακίδες στα είδη διατροφής μπορούν να σας παραπλανήσουν. Για την ασφάλειά σας να γνωρίζετε πως ονόματα σαν τα κάτωθι περιέχουν γλουταμινικό μονονάτριο:

Η ιστοσελίδα της Healthia παρουσιάζει 25 ονόματα που χρησιμοποιούν οι βιομηχανίες τροφίμων για να κρύψουν το MSG και να σας αποπροσανατολίσουν.

• calcium caseinate / καζεϊνικό ασβέστιο
• caramelized yeast / καραμελωμένη ζύμη
• carrageenan / Καραγενάνη
• E621 (E620-625 are all glutamates)
• gelatin / ζελατίνη
• glutacyl
• glutamate / γλουταμινικό
• glutamic acid / γλουταμινικό οξύ
• glutavene
• hydrolyzed corn gluten / σιρόπι υδρολυμένου αμύλου
• hydrolyzed protein / υδρολυμένη πρωτεϊνη
• hydrolyzed soy protein / υδρολυμένη πρωτεϊνη σόγιας
• monopotassium glutamate / όξινο γλουταμινικό κάλιο
• monosodium glutamate / όξινο γλουταμινικό νάτριο
• natural flavors / φυσικές αρωματικές ύλες
• plant protein extract / εκχύλισμα φυτικών προτεϊνών
• protein concentrate / συμπυκνωμένες πρωτεϊνες
• sodium caseinate / καζεϊνικό νάτριο
• sodium glutamate /γλουταμικό νάτριο
• soy isolate
• textured protein / επεξεργασμένες πρωτεΐνες
• vegetable extract / φυτικά εκχυλίσματα
• yeast extract / εκχύλισμα μαγιάς
• yeast food / τροφικές ζύμες
• autolyzed yeast / επεξεργασμένη ζύμη

http://www.healthia.gr/news_det.asp?nid=256




Πηγή: Γεώργιος Ευαγγελάτος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *