Ημερίδα 24/5/2015. Νίκος Κατσαρός: «Σιτιζόμαστε με τροφικά δηλητήρια». Μέρος 4ον

Dr Κατσαρός Νίκος τέως πρόεδρος του ΕΦΕΤ και απηνής εχθρός των αεροψεκασμών!

Dr Κατσαρός Νίκος τέως πρόεδρος του ΕΦΕΤ και απηνής εχθρός των αεροψεκασμών!

Ο κος Κατσαρός τέως πρόεδρος του ΕΦΕΤ και συνεργάτης του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος τόνισε:

«Συνιστάται να τρώμε καρχαριοειδή, ξιφία, γαλέο, κ.λπ. όμως σαν ψάρια του βυθού περιέχουν βαρέα μέταλλα κασσίτερο, υδράργυρο, διοξίνες, πολυχλωριομένα διφαινύλια. Ο σολωμός από ιχθυοκαλλιέργειες το ίδιο. Ο σολωμός του Καναδά είναι ο καλλίτερος αλλά η τιμή του διπλάσια.

Τα ψάρια των ιχθυοτροφείων δεν μπορούμε να τα εμπιστευόμαστε καθώς τρέφονται από μείγμα ωαριών που περιέχουν σε ικανό βαθμό κάδμιο, υδράργυρο, χρώμιο κ.ά. Τα ψάρια του αφρού όπως οι σαρδέλες, οι γόπες, ο γαύρος και τα πετρόψαρα του Αυγαίου είναι καθαρά για βρώσιμα.

Λόγω τη χρήσης νιτρικών στην Ηλεία και Λάρισα το νερό είναι ακατάλληλο και η προσπάθεια απονιτροποίησης του εδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα θα πάρει 20 χρόνια τουλάχιστον για να γίνει. Στο μεταξύ θα συνεχίσουμε να τρώμε τα φρούτα, τα αγροτικά προϊόντα τους με τα νιτρικά που μετατρέπονται—> σε νιτρώδη και τελικά σε —>νιτροζαμίνες που είναι καρκινογόνες. Τα καπνιστά κρέατα και ψάρια σε κονσέρβες κ.λπ. περιέχουν νιτρώδη για συντηρητικά και είναι άκρως επικίνδυνα.

Στην Αθήνα το νερό είναι καλό, καθαρό και ας υπάρχουν 6000 χιλιόμετρα σωλήνων με σωλήνες αμιάντου. ο αμίαντος ελέγχεται καθημερινά και δεν είναι επικίνδυνος.

Τα νιτρικά υπάρχουν σε φρούτα, λαχανικά, το πόσιμο νερό, το κρέας στα κάρβουνα, δι’ότι πέφτει το λίπος στα κάρβουνα και σχηματίζονται αρωματικοί πολυκυκλικοί υδρογονάνθρακες που επικάθηνται πάνω στο κρέας που ψήνεται στη θράκα. Για να τους αποφύγουμε πρέπει να αρχίσουμε με τοι κρέας να ψήνεται από ψηλά και σιγά – σιγά όσο αποξηραίνεται και ψήνεται να το πλησιάζουμε προς τα κάρβουνα.

Τα trans λιπαρά θα πρέπει να τα αποφεύγουμε και σε μερικές χώρες όπως στις ΗΠΑ έχουν απαγορευτεί. Τα trans λιπαρά είναι ακόρεστα λιπαρά οξέα ένας τύπος ακόρεστων λιπών. Είναι φτηνότερα και προτιμούμενα από τις βιομηχανίες τροφής. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται η μαργαρίνη, οι τροφές των snacks, οι βιομηχανοποιημένες τροφές είτε ψητές είτε τηγανητές. Έχουν συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης διαβήτη και στεφανιαίας νόσου την κοινότερη αιτία θμησιμότητας παγκοσμίως.

Τα επαναχρησιμοποιούμενα λάδια στα φαγάδικα περιέχουν καρκινογόνα τουλάχιστον πέντε φορές περισσότερα trans λιπαρά. Ακόμη και στο σπίτι μας όταν χρησιμοποιούμε λάδι ελιάς δεν πρέπει να τηγανίζουμε πέραν της τρίτης φοράς.

Το λάδι το ελληνικό είναι το υγιεινότερο είδος λαδιού πάνω από το σπορέλαιο, ηλιέλαιο, σησαμέλαιο, καρυδέλαιο κ.λπ. περιέχει τουλάχιστον 200 και άνω αντιοξειδωτικές ουσίες.

Κάθε τι που καίγεται παράγει διοξίνες. Συχνά οι τροφές περιέχουν μόλυβδο, βαρύ μέταλλο που μπορεί να προκαλέσει ακόμη και νοητική καθυστέρηση σε παιδιά που το εισπνέουν εκτός της αναιμίας και άλλων επιπτώσεων. Λόγω της πολύχρονης χρήσης μολυβδούχου βενζίνης ο μόλυβδος συνυπάρχει στις τροφές που τρώμε όπως και οι διοξίνες.

Ο κίνδυνος ελλοχεύει παντού. Στα πλαστικά μπιμπερό ανιχνεύθηκε η δισφαινόλη Α μια βιομιμητική ουσία εξ αιτίας της οποίας παρατηρήθηκαν ορμονικές διαταραχές στα αγόρια και μεταβολή στη σεξουαλική τους συμπεριφορά καθώς προτιμούσαν να παίζουν με κούκλες. Σήμερα τα πλαστικά μπιμπερό είναι ελεύθερα δισφαινόλης Α.

Στην Καλαμάτα ανιχνεύτηκαν αντιβιοτικά στο ελαιόλαδο. Ανακάλυψαν ότι γι” αυτό έφταιγαν τα κόπρανα των κοτόπουλων στα ορνιθοτροφεία της περιοχής, τα οποία έπαιρναν αφειδώς αντιβιοτικά αφενός για να παχαίνουν γρήγορα κι αφετέρου για την αποφυγή επιζωοτίκών νόσων.

Η μεγαλύτερη συμφορά προέρχεται από τις γενετικά τροποποιημένες τροφές. Δεν θα ήθελα να τρώγω ντομάτα με γενετικό υλικό από σκορπιό! Κι όμως αυτές τις τροφές μας επιβάλλουν οι Μονσάντο, η Ντυπόν και οι άλλες εταιρείες σπορων μιας χρήσης που μας επιβάλλουν μονοπωλιακά τι σπόρους θα καλλιεργήσουμε. Οι σπόροι που πωλούν στους αγρότες είναι στείροι, αυτοκτονικοί (terminator seeds) και δεν παράγουν καλλιεργήσουμο καρπό. Αναγκάζονται οι αγρότες αγοράζουν κάθε χρόνο από τα μονοπώλια.

Το αποτέλεσμα αυτής της κερδοσκοπικής επεκτατικής πολιτικής είναι η εξαφάνιση πολλών ειδών σπόρων και φυτών. Στην Ελλάδα για παράδειγμα, από τις 200 ποικιλλίες σταριού έχουν απομείνει μόνο 7″.

Προκληθείς να μιλήσει για τους ψεκασμούς, ανέφερε ότι «οι Κυβερνήσεις αποφεύγουν να συζητήσουν γι” αυτούς». Ο ίδιος έχει προτείνει έναν τρόπο για να καθησυχάσει ο κόσμος. Αρκεί ένα αεροπλάνο εφοδιασμένο με ειδικά φίλτρα να πλησιάσει τα αεροπλάνα που ψεκάζουν και να πάρει δείγματα αέρος που περιέχουν ποσότητες από το ψεκαζόμενο υλικό και να το φέρει προς έλεγχο στο εργαστήριο».

Φυσικά, κανείς δεν του έδωσε σημασία!

Τέλος επιδείχθηκε και το βίντεο που ήδη σας έχουμε παρουσιάσει «Οι σπόροι του θανάτου».

Το κατεστημένο και οι γιατροί του Ροκφέλλερ μαζί με τις φαρμακοβιομηχανίες και τις εταιρείες των γ.τ. προϊόντων, τροφών και σπόρων, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Τα κέρδη αυξάνουν…




Πηγή: Γεώργιος Ευαγγελάτος

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *