Γενιά γιγάντων (28η Οκτωβρίου 1940)

ΓΕΝΙΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝ

Ήταν σα να βγήκαν από τα σπλάχνα της γης. Πετάχθηκαν πάνω ξαφνι­κά, μέτρησαν με άετήσιο βλέμμα σε πλάτος και μήκος τη Γή των προ­γόνων, διέτρεξαν αστραπιαία την τρισχιλιόχρονη ιστορία της και με γιγάντιο δρασκελισμό τινάχτηκαν πάνω στης Πίνδου τις κορφές.

Εκεί... στάθηκαν! Αντίκρυ στον ήλιο· ντυμένοι το φως· φρουροί στις νέες Θερμοπύλες της ελευθερίας του κό­σμου, φύλακες της τιμής του ανθρώπου.

«Μολών λαβέ!», κραύγασαν, και οι σιδερόφραχτες αυτοκρατορίες ανατρίχιασαν. «Πίσω!», φώναξαν στους τρο­μοκράτες του κόσμου. «Πίσω! Μην προχωράτε! Τούτη τη γης την έχει σε παντοτινή του κατοχή ό ουρανός»! Δεν θα περάσετε. ΟΧΙ!

Ή κραυγή «ΑΕΡΑ!» σκόρπισε τρόμο στους εχθρούς... Έπειτα τα πολυβόλα κροτάλισαν φριχτά...

Κι έπειτα... Έπειτα οι αετοί πήραν να πετούν από ράχη σε ράχη κι από κορ­φή σε κορφή. Πολέμησαν ακατάβλητοι, υπέφεραν μαρτύρια φριχτά, έτρω­γαν χιόνι για νερό και το ψωμί τους λι­γοστό, συχνά ανύπαρκτο... Πότισαν με το αίμα τους τη Γή, έσπειραν τα αγια­σμένα μέλη τους στα βράχια, στις πλα­γιές και στις χαράδρες, ξανάβγαλαν την Ελευθερία μέσα από τα ιερά τους κόκκαλα.

Κι έπειτα εξόρμησαν στον τόπο τον μαρτυρικό της Βορείου Ηπείρου. Μπροστά τους ψηλόλιγνη, αιθέρια, με­γαλόψυχη τούς οδηγούσε, τούς ενθάρρυνε, τούς πρόσταζε, πες, μια γυναι­κεία μορφή. Ήταν Εκείνη! Υπέρτατος Αρχηγός όλων των ενόπλων δυνάμε­ων, Υπέρμαχος Στρατηγός των πιστών του γένους των Ελλήνων. Ήταν ή με­γάλη Κυρά της Τήνου, πού ταπείνω­νε τώρα συντριπτικά τούς υπερφία­λους υβριστές της. Πάνω στα ηπειρώτικα βουνά στήθηκε το φλάμπουρο της παγκόσμιας ελευθερίας, και σ’ αυτό ή Ιστορία έγραψε με το αίμα των γενναί­ων τα λόγια πού ακούστηκαν από το ραδιοφωνικό σταθμό τού Λονδίνου: «Μέχρι σήμερα λέγαμε ότι οι Έλληνες πολεμούν σαν ήρωες. Από δώ και στο έξης θα λέμε ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες»!

Ή μάχη για την τιμή της Ελλάδας και όλου του κόσμου είχε κερδηθεί. Οι εχθροί πέρασαν αργότερα τα σύνο­ρα, αλλά ή τύχη του πολέμου είχε πλέ­ον κριθεί. Ό ίδιος ό παράφρων δικτά­τορας Χίτλερ υποκλίθηκε με σεβασμό μπροστά στον Έλληνα στρατιώτη και θαύμασε τον ηρωικότερο στρατό, εξαιτίας του όποιου έχασε τον πόλεμο. Στις 4 Μαΐου του 1941, μιλώντας από το βήμα της Γερμανικής Βουλής (Ράϊχσταγ), αφού πρώτα κατηγόρησε την Ελλάδα ότι στον πόλεμο πήρε το μέ­ρος της Αγγλίας, στο τέλος ομολόγησε: «Χάριν όμως της ιστορικής δικαιοσύ­νης είμαι υποχρεωμένος να αναγνωρίσω πώς από όλους τούς αντιπάλους μας πού αντιμετωπίσαμε ό Έλληνας στρατιώτης πολέμησε με ύψιστο ηρω­ισμό και αυτοθυσία και δεν συνθηκο­λόγησε παρά μόνο όταν ή περαιτέρω άντίστασή του ήταν αδύνατη και κατά συνέπειαν μάταιη».

Ήταν πραγματικά γενιά γιγάντων!

Λίγοι απ’ αυτούς ζουν ακόμα. Όμως 71(σ.σ. 77 πλέον) χρόνια μετά την σχεδόν απίστευτη μυθική εποποιία τους ό κόσμος όλος περιέρχεται σε κίνδυνο ασυγκρίτως φοβερότερο από αυτόν της ναζιστικής θηριωδίας. Υποδουλώνεται σε σκοτει­νές δυνάμεις.

Ή ίδια ή Ελλάδα, προδομένη από την πέμπτη φάλαγγα διεφθαρμένων συν­εργών των εχθρών της, κατασπαράζε­ται άγρια από τις αιμοβόρες ύαινες των οικονομικών θηριοτροφείων. Χτυπήθηκε πρώτη με απίστευτη μανία, διότι αυτή, λόγω της Ορθόδοξης πίστεώς της, της ιστορίας της και της παραδόσεώς της, παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πνευ­ματική αντίσταση σε όλο τον κόσμο.

Όσοι της γενιάς των γιγάντων ζουν ακόμα, υποφέρουν. Με πόνο αβάσταχτο βλέπουν να ξεπουλιέται για λίγα ευρωδολλάρια ή πατρογονική κληρο­νομιά. Μάταια τάχα, αναλογίζονται, ή γενιά μας, του ’40 ή γενιά, έσπειρε τα κόκκαλά της στα βουνά, πότισε με το αίμα της τη Γή;

Όχι, τούς αποκρινόμαστε, όχι! Μην απογοητεύεστε, ήρωες του ’40! Μην ξεγελιέστε από την πλημμύρα του κα­κού! Υπάρχουν και σήμερα ασυμβίβαστες ψυχές, υπάρχει νέα γενιά ηρώων! Αυτή θα συνεχίσει τη δική σας αντίσταση, θα αντιτάξει και πάλι το ηρωικό σας ΟΧΙ!

Θα το αντιτάξει!

Πιστή στα βήματά σας! Εμπνεόμενη από την αστραπή του βλέμματος της Ιστορίας. Με Υπέρμαχο Στρατηγό την Κυρία τού κόσμου! Γενιά νέων γιγάν­των!«Ο ΣΩΤΗΡ»,15/10/2011Πηγή: AKTINEΣ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *