Κάλεσμα για ετοιμότητα της Επιτροπής Αγώνα για τη Μακεδονία

 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» με ομόφωνη απόφαση της κηρύσσει την 6η Ιουνίου 2018, σαν ημέρα έναρξης πανεθνικών κινητοποιήσεων μέχρι την κορύφωση τους στην πλατεία Συντάγματος σε περίπτωση υπογραφής συμφωνίας (memorandum) Ελλάδος – Σκοπίων για την ονομασία του γειτονικού κράτους με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει την λέξη «Μακεδονία».

Η καλλιεργούμενη συστηματικά άποψη ότι η Ελλάδα έχει ήδη αναγνωρίσει την γειτονική χώρα σαν «Μακεδονία» με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 (ΠΓΔΜ), αποτελεί σκόπιμη παραπληροφόρηση αφού το ΠΡΩΗΝ αναφέρεται στην ονομασία που χρησιμοποιούσε εσωτερικά η Γιουγκοσλαβία σε ΕΠΑΡΧΙΑ της, όπως ακριβώς και η Ελλάδα και η Βουλγαρία που ονομάζουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ τις δικές τους, αντίστοιχες, γεωγραφικές περιοχές για εσωτερική χρήση.

Το ΠΡΩΗΝ ΓΔΜ, σύμφωνα με όλους ανεξαιρέτως τους Διεθνείς Οργανισμούς που το χρησιμοποιούν τα τελευταία 23 χρόνια, αποτελεί ένα προσωρινό όνομα μέχρι να υπάρξει τελική συμφωνία μεταξύ Ελλάδος – Σκοπίων.

Ενδεχόμενη αποδοχή της λέξεως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ σε όνομα ΧΩΡΑΣ από την Ελλάδα, αυτομάτως επισημοποιεί αλυτρωτικές βλέψεις που διατυπώνονται εδώ και μερικές δεκαετίες εναντίον της, με την απροκάλυπτη κλοπή ανεκτίμητου πολιτιστικού θησαυρού της Ελληνικής, αρχαίας Μακεδονίας την οποία γνωρίζει όλος ο πολιτισμένος κόσμος σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Η ισορροπία των χωρών που κατέχουν ένα τμήμα της γεωγραφικής περιοχής της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και την αποκαλούν με το όνομα αυτό για εσωτερική χρήση καταρρέει όταν ένα κράτος αποκτήσει το όνομα αυτό σαν ΧΩΡΑ. Η Ελλάδα που κατέχει περισσότερη από την μισή γεωγραφική έκταση της Μακεδονίας και σχεδόν ολόκληρη την αρχαία Μακεδονία που ήταν 100% Ελληνική, σε περίπτωση συμφωνίας με σύνθετο όνομα, ουσιαστικά χαρίζει ανεκτίμητη εθνική, ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά σε κουρσάρους της ιστορίας και της αλήθειας, με απρόβλεπτες συνέπειες για το ειρηνικό μέλλον των Βαλκανίων.

Το όνομα αποτελεί την κινητήριο δύναμη και το κυρίως όχημα του αλυτρωτισμού των Σκοπίων. Ο αλυτρωτισμός θα πεθάνει μόνο με την μη αποδοχή της χρήσης του στο οριστικό όνομα της γειτονικής χώρας.

Η «Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας» καλεί όλους του Έλληνες, με επικεφαλής τους κατά τόπους Δήμους, τις Ιερές Μητροπόλεις από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους μη κομματικούς φορείς κάθε κατηγορίας, να αναλάβουν πρωτοβουλίες εκδηλώσεων και δράσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος ή και εκτός Ελλάδος, μετά την 6η Ιουνίου 2018, ημέρα λαϊκού ξεσηκωμού σε είκοσι τέσσερις πόλεις της Ελλάδος, μέχρι την κορύφωση όλων των κινητοποιήσεων στην πλατεία Συντάγματος σε περίπτωση συμφωνίας (memorandum) Ελλάδος – Σκοπίων για την ονομασία του γειτονικού κράτους με σύνθετη ονομασία που θα περιλαμβάνει την λέξη «Μακεδονία».Πηγή: IHA – Professors-PhDs
Ἀναδημοσίευση ἀπό: Μικρές εκδόσεις

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *