Μετανάστευση: Το ζήτημα του αιώνα

Immigration-Issue-of-the-Century-2

Του Patrick J. Buchanan

«Οι προτάσεις του Trump για τη μετανάστευση είναι τόσο επικίνδυνες όσο είναι και προκλητικές», διαμαρτυρήθηκε ο ακτιβιστής της αμνηστίας Frank Sharry.

«Ο Trump … υπόσχεται να ακυρώσει τις ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους Dreamers* και να τους απελάσει. Θέλει να επαναπροσδιορίσει τον συνταγματικό ορισμό της υπηκοότητας στις ΗΠΑ όπως αυτός κωδικοποιήθηκε στην 14η Τροπολογία. Σχεδιάζει να επιβάλει μορατόριουμ στη νόμιμη μετανάστευση.»

Αν και ο Sharry είναι λίγο υστερικός, δεν είναι εντελώς λάθος.

Διότι το εξασέλιδο έγγραφο για την ασφάλιση των αμερικανικών συνόρων και την επιστροφή των παράνομων αλλοδαπών που δημοσίευσε ο Trump το περασμένο Σαββατοκύριακο, είναι η πιο αυστηρή, η πιο ενδελεχής και η πιο προκλητική μεταναστευτική πρόταση του εκλογικού κύκλου.

Η ομάδα του Trump έλαβε βοήθεια από το περιβάλλον του Γερουσιαστή Jeff Sessions ο οποίος είπε ότι το σχέδιο του Trump «αποκαθιστά την αρχή ότι οι μεταναστευτικοί νόμοι της Αμερικής θα πρέπει να υπηρετούν τα συμφέροντα των ίδιων των πολιτών της.»

Το θέμα έχει τεθεί, οι αντίπαλες πλευρές έχουν λάβει θέση και το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα συζητήσει, και ίσως να αποφασίσει, για τον δρόμο που θα ακολουθήσει η Αμερική. Και τα βασικά ζητήματα – πώς διασφαλίζονται τα σύνορά μας, αν θα πρέπει να επαναπατριστούν οι εκατομμύρια παράνομοι, αν θα πρέπει να υπάρξει μορατόριουμ στη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ – αποτελούν μέρος ενός μεγαλύτερου ερωτήματος.

Θα αντέξει η Δύση ή θα εξαφανιστεί στο τέλος του αιώνα ως ένας άλλος χαμένος πολιτισμός; Η μαζική μετανάστευση, εάν συνεχιστεί, θα παίξει πιο καθοριστικό ρόλο στη μοίρα της Δύσης απ’ ό,τι η ισλαμική τρομοκρατία. Διότι η υφήλιος εισβάλλει στη Δύση.

Υπερβολή; Σκεφτείτε.

Η Washington Post της Δευτέρας είχε πρωτοσέλιδο την «κλιμάκωση βίαιων επιθέσεων εναντίον προσφύγων» στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων εμπρηστικών επιθέσεων στα κέντρα προσφύγων και σωματικές επιθέσεις.

Μέσα στο άρθρο υπήρχε ένα εκπληκτικό στατιστικό στοιχείο. Η Γερμανία, η οποία το προηγούμενο έτος δέχτηκε 174.000 αιτούντες ασύλου, έχει προγραμματίσει να δεχτεί φέτος 500.000. Ωστόσο, η Γερμανία είναι μικρότερη από τη Μοντάνα.

Για πόσο ακόμα μπορεί μία γεωγραφικά περιορισμένη και συνωστισμένη χώρα, η οποία ήδη αντιμετωπίζει φυλετικές συγκρούσεις, να δέχεται μισό εκατομμύριο ανθρώπους του Τρίτου Κόσμου κάθε χρόνο χωρίς να διαλυθεί και χωρίς να υποστεί μη αναστρέψιμη αλλοίωση του εθνικού της χαρακτήρα;

Μήπως πιστεύουμε ότι οι βιαιότητες και οι φυλετικές συγκρούσεις θα σταματήσουν εάν έρθουν περισσότεροι;

Και οι πρόσφυγες, οι αιτούντες ασύλου και οι λαθρομετανάστες δεν πρόκειται να σταματήσουν να έρχονται στην Ευρώπη. Διότι οδηγούνται στη Μεσόγειο από τους πολέμους στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και την Υεμένη, από τις φρικτές συνθήκες στην Ερυθραία, την Αιθιοπία, τη Σομαλία και το Σουδάν, από την ισλαμική τρομοκρατία στη Μέση Ανατολή και την απόλυτη φτώχεια νοτίως της Σαχάρας.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ η Αφρική το 2013 είχε 1,1 δισεκατομμύρια πληθυσμό, μέχρι το 2050 θα διπλασιαστεί στα 2,4 δισεκατομμύρια και το 2100 θα διπλασιαστεί στα 4,2 δισεκατομμύρια.

Πόσοι από αυτά τα δισεκατομμύρια ονειρεύονται να έλθουν στην Ευρώπη; Πότε και για ποιο λόγο θα σταματήσουν να έρχονται; Πόσους μπορεί να απορροφήσει η Ευρώπη χωρίς να χρεοκοπήσει και χωρίς να αλλάξει για πάντα;

Έχει η Ευρώπη τα κότσια να σφραγίσει τα σύνορά της και να στείλει πίσω τους εισβολείς; Ή έχει υποστεί η Ευρώπη τόση ηθική παράλυση που μεταλλάχθηκε σε αυτό που χλεύαζε ο Jean Raspail στο «Στρατόπεδο των Αγίων»; [The Camp of the Saints]

Το φλέγον θέμα στη Βρετανία και τη Γαλλία είναι οι χιλιάδες συνωστισμένοι Άραβες και Αφρικανοί αιτούντες ασύλου στο Καλαί που προσπαθούν να διασχίσουν τη Σήραγγα της Μάγχης προς Ντόβερ. Οι Βρετανοί είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Εκατομμύρια επιθυμούν έξοδο από την ΕΕ. Θέλουν να παραμείνουν αυτό που είναι.

Κάθε εβδομάδα διαβάζουμε για σκάφη που βυθίζονται στη Μεσόγειο με εκατοντάδες πρόσφυγες να πνίγονται. Ωστόσο, πολλοί, πολλοί περισσότεροι φτάνουν στα Ελληνικά και τα Ιταλικά νησιά και από εκεί κατευθύνονται βόρεια προς Γερμανία και Σκανδιναβία και στα κράτη πρόνοιας της Δυτικής Ευρώπης. Από τη στιγμή που πατήσουν το πόδι τους στην ΕΕ, μπήκαν.

Αυτή η ασταμάτητη εισβολή δημιούργησε αντι-μεταναστευτικά και αντι-ευρωπαϊκά κόμματα σε όλες σχεδόν τις χώρες της Ευρώπης. Λίγα από αυτά τα κόμματα υπήρχαν στο ξεκίνημα του αιώνα. Που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση;

«Η ανθρωπότητα δεν μπορεί να αντέξει πολλή πραγματικότητα», έγραψε ο Τ.Σ. Έλιοτ.

Εξακολουθεί η Δύση να εθελοτυφλεί στο αναπόφευκτο μέλλον που την περιμένει εάν δεν διασφαλίσει τις παραμεθόριες περιοχές της και αν δεν κλείσει τα σύνορά της στη μαζική μετανάστευση;

Οι λαοί με Ευρωπαϊκή καταγωγή, όπου και αν ζουν, έχουν ποσοστά γεννήσεων κάτω από τα επίπεδα αναπλήρωσης. Ωστόσο, οι περισσότεροι ζουν στις πιο επιθυμητές γειτονιές του κόσμου.

Οι μεγάλοι και αυξανόμενοι πληθυσμοί της ανθρωπότητας βρίσκονται στον Τρίτο Κόσμο. Αμέτρητα εκατομμύρια είναι αποφασισμένοι να έρθουν στη Δύση, αν μπορούν νομίμως, αν πρέπει παρανόμως. Και όσο περισσότεροι τα καταφέρνουν άλλο τόσο περισσότεροι θα έρχονται.

Ή τα Δυτικά έθνη θα λάβουν αυστηρά μέτρα να διασφαλίσουν τα σύνορά τους ή θα βουλιάξουν. Ο χαρακτήρας των χωρών τους θα αλλάξει για πάντα ενώ οι μικρότερες χώρες θα γίνουν αγνώριστες. Και όσο γίνεται αυτό οι εθνικές και φυλετικές συγκρούσεις όλο και θα αυξάνονται, όπως ήδη συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη.

«Η αρχή ότι οι μεταναστευτικοί νόμοι της Αμερικής θα πρέπει να υπηρετούν τα συμφέροντα των ίδιων των πολιτών της» είναι υψίστης σημασίας, δήλωσε ο γερουσιαστής Sessions.

Ο Sessions έχει δίκιο. Η Αμερική είναι το σπίτι μας. Εμείς αποφασίζουμε ποιος μπαίνει και ποιος δεν μπαίνει, πόσο μεγάλη γίνεται η αμερικανική οικογένεια, ποιον θα υιοθετήσουμε και από που θα τον υιοθετήσουμε. Αυτό είναι το ζήτημα του 2016.

Όντως, αυτό είναι το ζήτημα του 21ου αιώνα.

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

Το είδα στο Zero Hedge

*Πολύ γενικά, ο όρος ‘Dreamers’ αναφέρεται στους παράνομους μετανάστες έως 30 ετών που εισήλθαν στις ΗΠΑ πριν την ηλικία των 16 ετών, έχουν ζήσει στη χώρα για τουλάχιστον 5 συναπτά έτη, δεν έχουν καταδικαστεί για κακούργημα/βαρύ πλημμέλημα ή 3 πλημμελήματα και είτε βρίσκονται στο σχολείο, είτε αποφοίτησαν από το γυμνάσιο, είτε υπηρέτησαν στον στρατό. Αυτή η ομάδα δικαιούται να επωφεληθεί από την πρωτοβουλία του Ομπάμα ‘Αναβολή Δράσης για Αφίξεις Παιδιών’ [Deferred Action for Childhood Arrivals (DACA)] στην οποία η απέλαση αναστέλλεται για δύο έτη.Πηγή: ΑΒΕΡΩΦ Διαδικτυακό Θωρηκτό

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *