Ονοματίζοντας Ονόματα – Η Πραγματική Κυβέρνησή Σου

Όταν τα έργα του σκότους ξεδιπλώνονται, δείξε με το δάχτυλο προς αυτήν την κατεύθυνση.

Του Tony Cartalucci

Αυτή είναι η πραγματική κυβέρνησή σου· υπερβαίνουν τις εκλεγμένες κυβερνήσεις, διεισδύουν σε όλα τα πολιτικά κόμματα και είναι υπεύθυνοι για σχεδόν κάθε πτυχή του μέσου τρόπου ζωής των Αμερικανών και των Ευρωπαίων. Όταν η «αριστερά» μεταφέρει τη σκυτάλη των δύο «νεοσυντηρητικών» πολέμων ξεκινώντας άλλον έναν πόλεμο βασισμένο στα ίδια ψέματα και που υποστηρίζεται από τα ίδια μέσα ενημέρωσης που είχαν μιλήσει για Ιρακινά όπλα μαζικής καταστροφής, τότε η ανθρωπότητα δεν έχει άλλη επιλογή, πέρα από το προφανές παράδοξο, παρά να συνειδητοποιήσει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αυτό που δεν πάει καλά είναι ότι το σύστημα ελέγχεται πλήρως από μία ολιγαρχία πολυεθνικών-χρηματοδοτών με αυτοκρατορίες στην οικονομία, στα μέσα ενημέρωσης και στη βιομηχανία που έχουν τυλίξει ολόκληρο τον κόσμο. Αν δεν αλλάξουμε το γεγονός της απελπιστικής μας εξάρτησης από αυτές τις εταιρείες που ρυθμίζουν κάθε πτυχή της Πατρίδας μας σε πολιτικό επίπεδο και της ζωής μας σε προσωπικό επίπεδο, τότε τίποτα δεν πρόκειται να αλλάξει.

Ο κατάλογος που ακολουθεί, αν και εκτεταμένος δεν είναι πλήρης. Ωστόσο, μετά από αυτά τα παραδείγματα η τάση είναι εμφανής αφού τα ίδια ονόματα και οι ίδιες εταιρείες αναφέρονται ξανά και ξανά. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό στους αναγνώστες το πόσο επικίνδυνα έχουν διαβρώσει αυτές οι εταιρείες την καθημερινή μας ζωή. Τέλος, θα πρέπει να είναι αυτονόητο το πόσο αναγκαίο είναι να αποκόψουμε αυτές τις εταιρείες από τη ζωή μας, τις κοινότητές μας και τελικά από τις Πατρίδες μας, το συντομότερο δυνατόν.


ICGLogo

Διεθνής Ομάδα Κρίσεων

www.crisisgroup.org

Ιστορικό: Ενώ η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων (ΔΟΚ-ICG) ισχυρίζεται ότι είναι «αποφασισμένη να εμποδίζει και να επιλύει τη θανατηφόρα σύγκρουση», η πραγματικότητα είναι ότι είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν προσχεδιασμένες λύσεις σε προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι, προκειμένου να διαιωνίζουν τη δική τους εταιρική ατζέντα.

Πουθενά αλλού δεν μπορεί αυτό να γίνει πιο κατανοητό από το παράδειγμα της Ταϊλάνδης και πιο πρόσφατα της Αιγύπτου. Ο Κένεθ Άντελμαν, μέλος της ΔΟΚ, υποστήριζε τον Τακσίν Σινουάτρα, πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης και πρώην σύμβουλο του Ομίλου Carlyle, ο οποίος το 2006 βρισκόταν στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στη Νέα Υόρκη το ίδιο βράδυ που εκδιώχθηκε από την εξουσία με στρατιωτικό πραξικόπημα. Από το 2006 και μετά, η ανάμειξη του Τακσίν στην Ταϊλάνδη στηρίζεται από τον Τζέϊμς Μπέϊκερ, συνέταιρό του στον Όμιλο Carlyle και το δικηγορικό του γραφείο Baker Botts· από τον Ρόμπερτ Μπλάκγουιλ του Ομίλου Μπάρμπουρ Γκρίφιθ και Ρότζερς, σύμβουλο του Κέντρου Μπέλφερ και τώρα από το δικηγορικό γραφείο Amsterdam & Peroff του Ρόμπερτ Άμστερνταμ, ένα σημαντικό εταιρικό μέλος του Chatham House.

Με την Ταϊλάνδη τώρα να έχει βυθιστεί σε πολιτική αναταραχή καθοδηγούμενη από τον Τακσίν Σινουάτρα και την χρωματιστή επανάσταση του «κόκκινου πουκαμίσου», η ΔΟΚ περιμένει στη γωνία με έτοιμες «λύσεις». Οι λύσεις αυτές περιλαμβάνουν γενικά το δέσιμο των χεριών της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης με επιχειρήματα του τύπου ότι η διακοπή των ανατρεπτικών δραστηριοτήτων του Τακσίν θα παραβιάσει τα ανθρώπινα δικαιωμάτα, ελπίζοντας να φουσκώσει αυτή η χρηματοδοτούμενη από τους παγκοσμιοποιητές επανάσταση σε σημείο εκτός ελέγχου.

Η αναταραχή στην Αίγυπτο φυσικά καθοδηγήθηκε εξ ολοκλήρου από τον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, μέλος της ΔΟΚ και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ προσέλαβε, χρηματοδότησε και υποστήριξε το Κίνημα της Νεολαίας της 6ης του Απρίλη το οποίο συντόνισε ο Wael Ghonim της Google. Ενώ η αναταραχή απεικονιζόταν ως αυθόρμητη και τροφοδοτούμενη από την προηγούμενη εξέγερση της Τυνησίας, ο Ελ Μπαραντέι της ΔΟΚ, ο Ghonim και το κίνημα της νεολαίας τους, βρίσκονταν στην Αίγυπτο από το 2010 χτίζοντας το «Εθνικό Μέτωπο της Αλλαγής» τους και θέτοντας τις βάσεις για την εξέγερση της 25ης Ιανουαρίου.

Έπειτα η ΔΟΚ του Τζωρτζ Σόρος προχώρησε στην χρηματοδότηση Αιγυπτιακών ΜΚΟ που δούλευαν πάνω στο νέο σύνταγμα της Αιγύπτου για μετά και αφού ο αχυράνθρωπος Ελ Μπαραντέι θα είχε πετύχει να ρίξει τον Χόσνι Μουμπάρακ. Αυτό το χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος σύνταγμα και η δουλοπρεπή κυβέρνηση που θα προέκυπτε, αντιπροσωπεύει τη «λύση» της ΔΟΚ στην κρίση που ο δικός της Ελ Μπαραντέι δημιούργησε.

Επιφανή Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομάδας Κρίσεων (ΔΟΚ):
George Soros
Kenneth Adelman
Samuel Berger
Wesley Clark
Mohamed ElBaradei
Carla Hills

Επιφανείς Σύμβουλοι της ΔΟΚ:
Richard Armitage
Zbigniew Brzezinski
Stanley Fischer
Shimon Peres
Surin Pitsuwan
Fidel V. Ramos

Επιφανείς Ιδρυτικοί και Εταιρικοί Υποστηρικτές της ΔΟΚ:
Carnegie Corporation of New York
Hunt Alternatives Fund
Open Society Institute
Rockefeller Brothers Fund
Morgan Stanley
Deutsche Bank Group
Soros Fund Management LLC
McKinsey & Company
Chevron
Shell


brookingslogo

Ινστιτούτο Μπρούκινγκς

www.brookings.edu

Ιστορικό: Στη βιβλιοθήκη του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς θα βρείτε τα σχέδια για όλες σχεδόν τις πρόσφατες στη μνήμη συγκρούσεις με τις οποίες έχει ασχοληθεί η Δύση. Επιπλέον, ενώ το κοινό φαίνεται να πιστεύει ότι αυτές οι κρίσεις ξεπηδούν σαν τις πυρκαγιές, όσοι παρακολουθούν τις χρηματοδοτούμενες μελέτες και δημοσιεύσεις του Μπρούκινγκς, βλέπουν χρόνια νωρίτερα αυτές τις κρίσεις να έρχονται. Αυτές είναι προμελετημένες, σχολαστικά προγραμματισμένες συγκρούσεις που ενεργοποιούνται για να οδηγήσουν σε προμελετημένες, σχολαστικά προγραμματισμένες λύσεις, για την προώθηση των πολυάριθμων εταιρικών υποστηρικτων του Μπρούκινγκς.

Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις εναντίον του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ χρωματιστών επαναστάσεων, των εκπαιδευμένων και υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ τρομοκρατών εντός του Ιράν και οι εξοντωτικές κυρώσεις, ήταν όλα μυστηριωδώς παρουσιασμένα με λεπτομέρεια στην έκθεση του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς: «Ποιο μονοπάτι προς την Περσία;» Το πιο πρόσφατο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών του 1973 σχετικά με τη Λιβύη, μοιάζει περιέργως με την έκθεση Μπρούκινγκς του Κένεθ Πόλακ της 9ης Μαρτίου του 2011 με τίτλο «Οι Πραγματικές Στρατιωτικές Επιλογές στη Λιβύη.»

Επιφανή Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μπρούκινγκς:
Dominic Barton: McKinsey & Company, Inc.
Alan R. Batkin: Eton Park Capital Management
Richard C. Blum: Blum Capital Partners, LP
Abby Joseph Cohen: Goldman, Sachs & Co.
Suzanne Nora Johnson: Goldman Sachs Group, Inc.
Richard A. Kimball Jr.: Goldman, Sachs & Co.
Tracy R. Wolstencroft: Goldman, Sachs & Co.
Paul Desmarais Jr.: Power Corporation of Canada
Kenneth M. Duberstein: The Duberstein Group, Inc.
Benjamin R. Jacobs: The JBG Companies
Nemir Kirdar: Investcorp
Klaus Kleinfeld: Alcoa, Inc.
Philip H. Knight: Nike, Inc.
David M. Rubenstein: Co-Founder of The Carlyle Group
Sheryl K. Sandberg: Facebook
Larry D. Thompson: PepsiCo, Inc.
Michael L. Tipsord: State Farm Insurance Companies
Andrew H. Tisch: Loews Corporation

Κάποιοι Εμπειρογνώμονες του Μπρούκινγκς:
(πατήστε στα ονόματα για να δείτε τις τελευταίες τους εργασίες)
Kenneth Pollac
Daniel L. Byman
Martin Indyk
Suzanne Maloney
Michael E. O’Hanlon
Bruce Riedel
Shadi Hamid

Επιφανής Ιδρυτική και Εταιρική Υποστήριξη στο Μπρούκινγκς:
Ιδρύματα και Κυβερνήσεις.
Ford Foundation
Bill & Melinda Gates Foundation
The Rockefeller Foundation
Government of the United Arab Emirates
Carnegie Corporation of New York
Rockefeller Brothers Fund

Τραπεζική και Χρηματοοικονομική στήριξη.
Bank of America
Citi
Goldman Sachs
H&R Block
Kohlberg Kravis Roberts & Co.
Jacob Rothschild
Nathaniel Rothschild
Standard Chartered Bank
Temasek Holdings Limited
Visa Inc.

Μεγάλες Εταιρείες Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (Big Oil).
Exxon Mobil Corporation
Chevron
Shell Oil Company

Συγκρότημα Στρατιωτικής Βιομηχανίας & Βιομηχανία.
Daimler
General Dynamics Corporation
Lockheed Martin Corporation
Northrop Grumman Corporation
Siemens Corporation
The Boeing Company
General Electric Company
Westinghouse Electric Corporation
Raytheon Co.
Hitachi, Ltd.
Toyota

Τηλεπικοινωνίες και Τεχνολογία.
AT&T
Google Corporation
Hewlett-Packard
Microsoft Corporation
Panasonic Corporation
Verizon Communications
Xerox Corporation
Skype

Μέσα Ενημέρωσης και Διαχείριση Αντίληψης.
McKinsey & Company, Inc.
News Corporation (Fox News)

Καταναλωτικά Αγαθά και Φαρμακευτική.
GlaxoSmithKline
Target
PepsiCo, Inc.
The Coca-Cola Company


cfrlogo

Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων

www.cfr.org

Ιστορικό & Συμμετοχή: Μια καλύτερη ερώτηση θα ήταν, ποιος δεν είναι στο Συμβούλιο των Εξωτερικών Σχέσεων (ΣΕΣ); Σχεδόν όλοι οι ιδιοτελείς καριερίστες πολιτικοί, οι σύμβούλοί τους και όσοι συχνάζουν στις λίστες του Fortune 500 είναι μέλη του ΣΕΣ. Πολλά από τα βιβλία, άρθρα περιοδικών και στήλες των εφημερίδων που διαβάζουμε είναι γραμμένα από μέλη του ΣΕΣ, όπως και εκθέσεις παρόμοιες με αυτές του Ινστιτούτου Μπρούκινγκς που υπαγορεύουν αυτολεξεί τη νομοθεσία που καταλήγει στα χέρια των νομοθετών της Δύσης.

Ένα καλό παράδειγμα των πιο ενεργών ομάδων στο ΣΕΣ απεικονίζεται στην περσινή φάρσα του «Ground Zero Mosque» (σσ. πρόκειται για τη διαμάχη που δημιουργήθηκε για το αν θα πρέπει να χτιστεί ένα ισλαμικό κέντρο στο Μανχάταν δύο τετράγωνα πιο κάτω από το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου που είχε καταστραφεί την ενδεκάτη Σεπτ.), όπου τα μέλη του ΣΕΣ και από τις δύο πολιτικές πτέρυγες της Αμερικής, τη δεξιά και την αριστερά, έστησαν δήθεν μια έντονη συζήτηση για το Κέντρο Κόρδοβα στην πόλη της Νέας Υόρκης κοντά στα 3 σωριασμένα κτίρια του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου. Στην πραγματικότητα, το Κέντρο Κόρδοβα εγκαταστάθηκε από τον Φαϊσάλ Αμπντούλ Ραούφ, μέλος του ΣΕΣ, ο οποίος με τη σειρά του χρηματοδοτήθηκε από βραχίονες του ΣΕΣ συμπεριλαμβανομένου του Ιδρύματος Καρνέγκι της Νέας Υόρκης υπό την προεδρία του επικεφαλούς της Επιτροπής για την 11/9 Τόμας Κιν και διάφορα ιδρύματα του Ροκφέλλερ.

Επιφανής Εταιρική Υποστήριξη.

Τραπεζική και Χρηματοοικονομική στήριξη.
Bank of America Merrill Lynch
Goldman Sachs Group, Inc.
JPMorgan Chase & Co
American Express
Barclays Capital
Citi
Morgan Stanley
Blackstone Group L.P.
Deutsche Bank AG
New York International, Inc.
Prudential Fianancial
Standard & Poor’s
Rothschild North America, Inc.
Visa Inc.
Soros Fund Management
Standard Chartered Bank
Bank of New York Mellon Corporation
Veritas Capital LLC
Kohlberg Kravis Roberts & Co.
Moody’s Investors Service

Μεγάλες Εταιρείες Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου (Big Oil).
Chevron Corporation
Exxon Mobil Corporation
BP p.l.c.
Shell Oil Company
Hess Corporation
ConocoPhillips Company
TOTAL S.A.
Marathon Oil Company
Aramco Services Company

Συγκρότημα Στρατιωτικής Βιομηχανίας & Βιομηχανία.
Lockheed Martin Corporation
Airbus Americas, In.
Boeing Company
DynCorp International
General Electric Company
Northhrop Grumman
Raytheon Company
Hitachi, Ltd.
Caterpillar
BASF Corporation
Alcoa, Inc.

Δημόσιες Σχέσεις, Ομάδες Πίεσης (λόμπυ) & Δικηγορικά Γραφεία.
McKinsey & Company, Inc.
Omnicom Group Inc.
BGR Group

Εταιρικά Μέσα Ενημέρωσης & Δημοσιεύσεις.
Bloomberg
Economist Intelligence Unit
News Corporation (Fox News)
Thomson Reuters
Time Warner Inc.
McGraw-Hill Companies

Καταναλωτικά Αγαθά.
Walmart
Nike, Inc.
Coca-Cola Company
PepsiCo, Inc.
HP
Toyota Motor North America Motor, Inc.
Volkswagen Group of America, Inc.
Dee Beers

Τηλεπικοινωνίες & Τεχνολογία.
AT&T
Google, Inc.
IBM Corporation
Microsoft Corporation
Sony Corporation of America
Xerox Corporation
Verizon Communications

Φαρμακευτική Βιομηχανία.
GlaxoSmithKline
Merck & Co., Inc.
Pfizer, Inc.


chathamlogo

Οίκος Τσάταμ

www.chatamhouse.org.uk

Ιστορικό & Συμμετοχή: Ο Οίκος Τσάταμ του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων και το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς στην Αμερική, διαθέτει μεγάλη συμμετοχή και εμπλέκεται στο συντονισμένο σχεδιασμό, στη διαχείρηση αντίληψης και στην εκτέλεση της συλλογικής ατζέντας των μελών του.

Τα μεμονωμένα μέλη που συγκροτούν την «ανώτερη ομάδα συμβούλων» είναι οι ιδρυτές, οι διευθύνοντες συμβούλοι και οι πρόεδροι των εταιρικών μελών του Οίκου Τσάταμ. Οι «ειδικοί» του Οίκου Τσάταμ είναι γενικώς επιλεγμένοι από την ακαδημαϊκή κοινότητα και οι «πρόσφατες δημοσιεύσεις» τους χρησιμοποιούνται εσωτερικά αλλά και δημοσιεύονται στον εκτενή κατάλογο των εταιρειών μελών του Οίκου Τσάταμ, καθώς και σε βιομηχανικά και ιατρικά περιοδικά. Το γεγονός ότι οι «ειδικοί» του Οίκου Τσάταμ υποβάλλουν καταχωρήσεις σε ιατρικά περιοδικά είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό λαμβάνοντας υπόψιν ότι και οι δύο εταιρείες ΓκλάξοΣμιθΚλάϊν και Μερκ είναι μέλη του Οίκου Τσάταμ.

Δεν μπορεί να δωθεί καλύτερο παράδειγμα αυτής της απίστευτης σύγκρουσης συμφερόντων από αυτό της τρέχουσας* «κόκκινης» χρωματιστής επανάστασης στην Ταϊλάνδη υπό την καθοδήγηση της Άμστερνταμ & Πέροφ του Οίκου Τσάταμ, με τη σταθερή υποστήριξη άλλων εταιρικών μελών συμπεριλαμβανομένων των Εκόνομιστ, Τέλεγκραφ και BBC.

Σε ένα δημοσίευμα η Τέλεγκραφ έγραψε, «Οι διαμαρτυρίες στην Ταϊλάνδη – ανάλυση από τον Δρ Γκάρεθ Πράϊς και Ροσίν Καμπράτζι», όπου ο Πράϊς και ο Καμπράτζι κάνουν μια ξεδιάντροπη προσπάθεια να υπερασπιστούν τις υποστηριζόμενες από τη Δύση βίαιες διαδηλώσεις με θέμα τους Μαοϊκούς. Και ενώ η Τέλεγκραφ ανέφερε ότι ο Πράϊς και ο Καμπράτζι ήταν και οι δύο αναλυτές του Οίκου Τσάταμ, δεν ανέφερε στους αναγνώστες ότι και η ίδια η Tέλεγκραφ διατηρεί εταιρική συμμετοχή εντός του Οίκου Τσάταμ, όπως διατηρεί και ο λομπίστας ηγέτης της διαμαρτυρίας στην Ταϊλάνδη ο Ρόμπερτ Άμστερνταμ και η λόμπυ εταιρεία του, Άμστερνταμ & Πέροφ.

Επιφανή Αρχηγικά Εταιρικά Μέλη του Οίκου Τσάταμ:
Amsterdam & Peroff
BBC
Bloomberg
Coca-Cola Great Britain
Economist
GlaxoSmithKline
Goldman Sachs International
HSBC Holdings plc
Lockheed Martin UK
Merck & Co Inc
Mitsubishi Corporation
Morgan Stanley
Royal Bank of Scotland
Saudi Petroleum Overseas Ltd
Standard Bank London Limited
Standard Chartered Bank
Tesco
Thomson Reuter
United States of America Embassy
Vodafone Group

Επιφανή Βασικά Εταιρικά Μέλη του Οίκου Τσάταμ.
Amnesty International
BASF
Boeing UK
CBS News
Daily Mail and General Trust plc
De Beers Group Services UK Ltd
G3 Good Governance Group
Google
Guardian
Hess Ltd
Lloyd’s of London
McGraw-Hill Companies
Prudential plc
Telegraph Media Group
Times Newspapers Ltd
World Bank Group

Επιφανείς Εταιρικοί Συνέταιροι του Οίκου Τσάταμ.
British Petroleum
Chevron Ltd
Deutsche Bank
Exxon Mobil Corporation
Royal Dutch Shell
Statoil
Toshiba Corporation
Total Holdings UK Ltd
Unilever plc

Συμπέρασμα

Οι οργανώσεις αυτές εκπροσωπούν τα συλλογικά συμφέροντα των μεγαλύτερων εταιρειών στη γη. Όχι μόνο διατηρούν στρατιές ειδημόνων πολιτικής και ερευνητές για να εκφράσουν την ατζέντα τους και να σχηματίσουν μια συναίνεση στο εσωτερικό, αλλά χρησιμοποιούν επίσης τη μαζική συσσωρευμένη και αθέμιτη επιρροή τους στα μέσα ενημέρωσης, στη βιομηχανία και στη χρηματοδότηση για να κατασκευάσουν μια αυτο-εξυπηρετούμενη συναίνεση σε διεθνές επίπεδο.

Το να πιστεύει κανείς ότι αυτή η πολυεθνική-χρηματοδότρια ολιγαρχία θα υπέβαλλε την ατζέντα της και την τύχη της στα καπρίτσια των ψηφοφόρων της μάζας είναι στην καλύτερη περίπτωση αφελής. Έχουν εξασφαλίσει με κόπο ότι ανεξαιρέτως ποιος είναι στην κυβέρνηση ή σε ποια χώρα βρίσκεται, τα όπλα, το πετρέλαιο, ο πλούτος και η δύναμη θα συνεχίσουν να ρέουν συνεχώς στα δικά τους χέρια. Τίποτα δεν δικαιώνει καλύτερα αυτήν την ελάχιστα κρυμμένη πραγματικότητα από έναν «φιλελεύθερο» πρόεδρο που καθώς ‘φοράει’ το Νόμπελ Ειρήνης, ευσυνείδητα σέρνει μια μυριάδα «νεοσυντηριτικών» πολέμων, ενώ αρχίζει έναν ακόμη πόλεμο στη Λιβύη.

Ομοίως, ανεξαιρέτως πόσο αιματηρή είναι η επανάστασή σας, εάν το παραπάνω σχήμα παραμένει αμετάβλητο και οι εφοδιαστικές γραμμές των εταιριών μείνουν αλώβητες, τίποτα ουσιαστικό δεν θα γίνει εκτός από τις πιο επιφανειακές αλλαγές. Και όπως συμβαίνει στην Αίγυπτο με τον αχυράνθρωπο της Ομάδας Διεθνών Κρίσεων τον Ελ Μπαραντέι που απεργάζεται την είσοδό του στην εξουσία, τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα.

Η πραγματική επανάσταση θα αρχίσει όταν θα αναγνωρίσουμε το παραπάνω σχήμα ως τους πραγματικούς μεσολαβητές της εξουσίας και όταν αρχίσουμε να αφαιρούμε συστηματικά την εξάρτησή μας από αυτούς καθώς και την επιρροή τους πάνω στην καθημερινή μας ζωή. Η παγκόσμια ολιγαρχία των πολυεθνικών-χρηματοδοτών μας χρειάζεται· εμείς δεν τους χρειαζόμαστε. Η ανεξαρτησία από αυτούς είναι το κλειδί για την ελευθερία μας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εναλλακτική οικονομία, την απόκτηση αυτάρκειας και για μια πορεία χωρίς τους παρασιτικούς, ανίκανους ολιγάρχες της παγκοσμιοποίησης:
Το Χαμένο Κλειδί της Πραγματικής Επανάστασης
Μποϊκοτάρετε τους Γκλομπαλιστές
Εναλλακτική Οικονομία
Αυτάρκεια


*Το άρθρο δεν είναι πρόσφατο. Η «κόκκινη» επανάσταση έλαβε χώρα το 2010. Οι σημερινές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη, στοχεύουν στην εκδίωξη της σημερινής κυβέρνησης επειδή αγνόησε μια πρόσφατη απόφαση δικαστηρίου που θεωρεί τις προσπάθειές της να ξαναγράψει το σύνταγμα παράνομες. Αυτήν την στιγμή στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης βρίσκεται η αδερφή [Γίνγκλακ Σινουάτρα] του Τακσίν Σινουάτρα, ο οποίος κρύβεται στο εξωτερικό και στην ουσία διευθύνει τη χώρα μέσω της αδελφής του. Τα Δυτικά εταιρικά ΜΜΕ υποβαθμίζουν τις σημερινές διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη με σύντομα σχόλια του τύπου «μερικές δεκάδες χιλιάδες που αντιτίθενται στην δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση». Δείτε και μόνοι σας τις πρόσφατες εικόνες των διαδηλώσεων στο άρθρο που παρέθεσα και αποφασίστε για το αν πρόκειται για «μερικές δεκάδες χιλιάδες». Αυτό το αναφέρω επειδή έχουμε ζήσει παρόμοιες καταστάσεις στο πετσί μας.

Μετάφραση Φαίη/Αβέρωφ

Πηγή: Μέρος Α' και Μέρος Β'

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *