Tίνος συμφέροντα εξυπηρετεί ο Ν. Λυγερός για την ΑΟΖ;

eksorykseis

Σε αυτή τη συγκυρία, που η Ελλάδα είναι ακόμα υποθηκευμένη έναντι του δημόσιου χρέους με τις δανειακές συμβάσεις, και αδυνατεί να εξυπηρετήσει την πληρωμή των δόσεων, και που ήδη έχει αρχίσει το ξεπούλημα κι η εκχώρηση των πάντων, και φυσικά πρωτίστως των φυσικών πόρων έναντι του χρέους, είναι μεγίστη κοροϊδία να κόπτονται όλοι -από πολιτικούς έως "ειδικούς συμβούλους με υψηλότατα ΙQ" όπως ο Ν. Λυγερός- για να χαραχθεί ΑΟΖ και ΕΟΖ.

Σε απλά ελληνικά, το χάραγμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών ΤΩΡΑ, δεν προσφέρει τίποτα στον Ελληνικό λαό. Αντίθετα, είναι μοίρασμα των κοιτασματοφόρων θαλασσο-οικοπέδων μεταξύ των πολυεθνικών. Γιατί οι πολυεθνικές και οι τράπεζες-μέτοχοι δανειστές μας θα παίρνουν ΔΩΡΕΑΝ ό,τι πετρέλαια ή άλλα ορυκτά προκύψουν, βάσει της υποθήκευσης της χώρας που έγινε με την υπογραφή των Δανειακών Συμβάσεων για την αποπληρωμή του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ.

Eπιπλέον, η οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) της Ελλάδας, ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί ως casus belli από την Τουρκία, επειδή η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τη Διεθνή Σύμβαση για το θαλάσσιο νομικό καθεστώς το οποίο καθορίζει τόσο τις ΑΟΖ όσο και τα χωρικά ύδατα, κι επομένως δεν δεσμεύεται για την τήρησή της.

Ακόμα κι αν κατορθώναμε να καταργήσουμε τις Δανειακές Συμβάσεις, και επομένως την υποθήκευση της χώρας, ακόμα και τότε, θα ήταν επικίνδυνο να ασχοληθούμε με πλούσια κοιτάσματα στο έδαφός μας.

Ο λόγος; Aνοίξτε ένα παγκόσμιο χάρτη και θα δείτε ότι όλες οι χώρες που έχουν εκμεταλλεύσιμα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου, πολυτίμων λίθων κλπ (εκτός των μεγάλων δυνάμεων), ή έχουν γίνει εξαθλιωμένα προτεκτοράτα των μεγάλων δυνάμεων και των πολυεθνικών τους, ή έχουν γίνει θέρετρα φοβερών πολέμων, για να καταλήξουν σε εξαθλιωμένα προτεκτοράτα.

Eπιπλέον, η Κλιματική Συνθήκη (Κοπεγχάγης) επιβάλλει τερατώδη φορολογία στις χώρες που καίνε πετρέλαιο, κάρβουνο και λιγνίτη για παραγωγή ενέργειας (φόρος του άνθρακα). Περισσότερα για την Συνθήκη αυτή που δημιουργήθηκε δήθεν για να αποτρέψει την "κλιματική αλλαγή", αξίζει να δείτε EΔΩ.

Η εξαγωγή πετρελαίου και η ενδεχόμενη ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος θα καταστρέψει τη φυσική ομορφιά του Αιγαίου, τα οικοσυστήματά του, και θα πλήξει και τους νησιώτες που ζουν από τα ψάρια και από τον τουρισμό. Επίσης ορισμένες μέθοδοι εντοπισμού κοιτασμάτων προκαλούν την ενεργοποίηση σεισμικών ρηγμάτων. Το τελευταίο είναι πολύ επικίνδυνο σε ιδιαίτερα σεισμογενείς περιοχές όπως για παράδειγμα το Ιόνιο πέλαγος.

Τέλος, η επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια, την οποία πρότεινε η Κυβέρνηση Σαμαρά, προφανώς για την καλύτερη χάραξη της ΑΟΖ στο Αιγαίο, αποτελεί αιτία πολέμου για την Τουρκία, αφού η Τουρκία δεν έχει υπογράψει την Διεθνή Σύμβαση για το Νομικό Καθεστώς των Θαλασσών, η οποία καθορίζει το θέμα αυτό, και επομένως δεν δεσμεύεται από αυτήν. Η κυβέρνηση Σαμαρά προφανώς ενεργούσε έτσι υπό την πίεση των δανειστών της χώρας, οι οποίοι όπως πάνε τα πράγματα, θα πάρουν τα πετρέλαια του Αιγαίου έναντι του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, επιβάλλεται το σταμάτημα κάθε ενέργειας εκμετάλλευσης των πετρελαίων στο Αιγαίο ή αλλού.Πηγή: ΑΡΘΡΟ 120 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Σχετικά άρθρα...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *